Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 41 062
  • 808
  •   1
Отговори
# 165
Eвридика, поздравления!
Аз нямам телевизор, но ако дадете линк, ще гледам по интернета Hug

# 166
Утре не съм сигурна дали ще е качен, но вдруги ден можеш да влзеш в сайта на БТВ и да го гледаш на запис.  Peace
А може и на живо сигурно - пробвай - в сутрешния блок е.
Май трябваше регистрация обаче..  newsm78

# 167
А сигурна ли е информацията на репортерката, че в градините ще имунизират?
Утре сутрин ще гледам и аз.

За протокола, ако помните нашия случай (не че има нещо за помнене) - едно джипи ми отказа да стане личен лекар на детето, защото сме били вече на 3 месеца и защото сме нямали ваксини и нямало да ваксинираме... Crazy

# 168
Ох, продължава медийната атака (платена, разбира се) срещу неваксиниращите. Масово се натрапва на майките, че децата без ваксини са опасни и да не си пускат ваксинираните деца да играят с "тия, опасните". Защо не излезе нито едно светило в имунологията да даде обяснение защо точно те са опасни?! Очвеидно е, че причина няма и няма логично обяснение. Но пък е толкова подло да дескриминират децата по този начин, че не е истина просто.. При това съвсем официално, с помощта на законодателството. Ега ти държавата!  Tired

Причина има. Има и логично обяснение.
Ако децата ви се заразят от предотвратимите с ваксини заболявания, те са опасни за онези дечица, които все още не са достигнали възрастта за ваксинация срещу тях.
Потенциално опасни са и за вече ваксинираните деца, тъй като ваксините не са 100% ефективни (всяка интервенция, която е ефективна в над 90-95-99% от случаите се счита за успешна).

Честотата на предотвратимите с ваксини заболявания се покачва, когато в една популация броят на неваксинираните е голям. Ето как това води до трагедията на едно младо семейство:

Цитат
Ниският популационен имунитет е причината за смъртта на бебето Dana McCaffery, починала на едномесечна възраст от коклюш - трагедия, която получи широк отглас по целия свят в началото на тази година.
Една напълно предотвратима загуба при по-висока отговорност и информираност на обществото (тъй като детето е било твърде малко, за да бъде ваксинирано срещу коклюш).

Ето историята на семейство McCaffery:
http://www.danamccaffery.com/openletter.html

И телевизионно интервю с тях (след рекламата):
http://au.tv.yahoo.com/sunday-night/video/-/watch/13165619/

ВНИМАНИЕ! Във видеото има кадри с болната от коклюш Dana, които не са подходящи за чувствителни хора.

Този факт, който преди месец игнорирахте и бързо сменихте темата, показва, че такива опасни, но предотвратими чрез ваксини болести и днес СА реалност и водят до смъртен изход, хронични заболявания или инвалидизация - нещо, което някои майки в тази тема сякаш отказват да повярват и то не само при хората, които "преценяват най-добре за децата си и взимат информирано решение", но и при онези, които са имали лошия късмет да се разминат с тях по улицата.

Подобен сценарий се е случил и с неваксинирано момче, което заболява от морбили и посещава практиката на педиатъра си. Там чакат още 12 деца. Три от тях са под 1-годишна възраст (т.е. под възрастта за ваксиниране срещу морбили-паротит-рубеола (rubella)). Две от трите деца заболяват, като и двете получават усложнението "подостър склерозиращ паненцефалит" (много сериозно усложнение на морбили, водещо до смъртен изход в рамките на няколко години).

Питаха ме защо не ваксинирам, не ме ли е страх, не ги ли е страх другите майки децата им да си играят с моето (хаха!), как пазя сина си от болести, какво мисля за задължителната противогрипна ваксина и пр.

И какво по-точно е смешното? Че е О.К. за Вас другите хора да си плащат с цената на здравето или живота на собствените им деца заради Вашия избор?

При това положение може да съдите държавата, директори, учители, но самите родители на другите деца в детската градина или класа ще дискриминират децата ви и вие нямате право да им се сърдите за това, при положение, че горните случаи са факт.

Ето ви пример, при който през 1992/93 от полиомиелит в Холандия заболяват 71 човека, 70 от които принадлежат към териториално и социално изолирана религиозна група, която отказва ваксините по религиозни причини. Двама умират, 59 имат парализи.  

Ето защо не е добра идея да разчитате на популационния имунитет, ако децата ви си играят с децата на други антиваксинисти...

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 02:30 от Persona

# 169
Въпрос на елементарно възпитание. Никой не е дискриминирал децата ми заради несложени ваксини. Играят с такива и от двата лагера.
На нищо не разчитам. Единствено и само на себе си и семейството ми.

# 170
Ще гледам предаването на запис,но като знам Кожухарова колко е...богата...

Персона,
Разсьжденията ти се базират на една хипотеза от 18 век.Сега сме 21.
Трагедия причинени от ваксини колкото искаш.Милиони хора.От грешни медицински интервенции,тук в Австрия около 12000 (дванадесет хиляди) на година.По статистика вьв всяка страна...чеквай сама.
Ти лично колко човека увреди от незнание или експеримент?

Винаги групи ,малцинства,инакомислещи,които се противопоставят на дадена медицинска безсмислена (по точно добре обмислена) интервенция са набеждавани от обществото за виновни за зарази,за атентати и тн.
С цел да влязат в стадото.

Неудобните,черни овце обаче  са точно тези,които помагат за прогреса на едно общество.
Ако всички са еднаквомислещи,т.е. немислещи,а вярващи,няма да сьществуваме дьлго.

По логиката,която даваш за една популация трябва да са ваксинирани всички в едно население.Не само децата.

Линка в пьбмед сьдьржа статия само с голи твьрдения и болно заключение.

Нищо не е описано за тази група,нито откьде са се заразили.Набляга се на желанието на групата да НЕваксинира.
За мен статията е поредната платена от Производител на ваксина.

Няма да ваксинирам децата си НИКОГА и с НИЩО.
Защото знам какво са ваксините и никаква реклама за полезността и необходимостта на дадена ваксина,нито порьчкови страхообразуващи статии,новини и тн.не ми действат. Peace

# 171
Репортажът се излъчи, доста постно беше. Само в началото показаха части от разговори с няколко майки, мен включително, като някои бяха категорично ЗА ваксината против грип, а други се колебаеха. После в студиото беше доц. Кожухарова, епидемиолог, и Нонна Петрова, хомеопат. Аз не можах много да чуя какво говореха, че синът ми реши точно тогава да се сърди за нещо.
Персона, смешното е, че именно ваксинираните деца са заразоносители, но аз нямам нищо против моето да си играе с тях. За пръв и последен път се обръщам персона-лно към Вас в темата. Не обичам да споря и нямам практика да се опитвам да си доказвам твърденията. Само ги изказвам, ако сметна, че имам достатъчно информирана аудитория, която да е в състояние не само да ги чуе, но и да ги осмисли. Оттам нататък всеки е свободен сам да взема решенията си.

# 172
Дискусията наистина беше постна  Mr. Green Но и хомеопатът в студиото е срам да носи този етикет - боаронец беше от най-неприкрит тип  ooooh! Като цяло обаче тонът беше много добър и посланието, което остана беше "имате право на избор и ще носите всички последици от него".Разбира се беше само за сезонния грип, за другото би било доста рисково... а и не е тема за запълване на 10 мин. до времето до новините....

Персона, не се ли измори  Wink

# 173
За мен беше изненада въпросната Нонна Петрова да обяви, че ваксините действали - факт, но имало и други хомеопатични препарати за превенция...  newsm78
Интервюто просто нищо не показа, нито каза, освен че ваксините за `свинския грип`, както бил прякорът му по думите на Кожухарова, щели да са безплатни и нямало да се продават в аптечната мрежа. Но чак средата на Януари да ги чакаме...

# 174
За мен беше изненада въпросната Нонна Петрова да обяви, че ваксините действали - факт, но имало и други хомеопатични препарати за превенция...  newsm78
Интервюто просто нищо не показа, нито каза, освен че ваксините за `свинския грип`, както бил прякорът му по думите на Кожухарова, щели да са безплатни и нямало да се продават в аптечната мрежа. Но чак средата на Януари да ги чакаме...
Да, за съжаление, не беше нито информативно, нито съдържателно, нищо, че накрая Анна Цолова самодоволно заяви, че сега вече всички родители ще намерят отговор на въпросите си.
А хомеопатичката беше наистина боаронски тип и не съумя да внесе нищо смислено в разговора.

# 175
За мен беше изненада въпросната Нонна Петрова да обяви, че ваксините действали - факт, но имало и други хомеопатични препарати за превенция...  newsm78

Няма да се купуват от аптеките,защото ваксинирането ще става с паспорт и строг контрол.Все пак вкарват чип с бадж номер и трябва да се знае кой какво носи.

Прякор е,защото някои страни,които не консумират свинско се обиждали от наименованието му.Отделно им се иска да нямат епидемии,поради липсата на свине в страните им.За да засегне обаче и тези страни,с цел световна пандемия,СЗО и Пентагона обявиха,че заразата е мутирала по човека.
Всеки си твьрди нещо.Стига да има кой да вярва.

# 176
Причина има. Има и логично обяснение.
Ако децата ви се заразят от предотвратимите с ваксини заболявания, те са опасни за онези дечица, които все още не са достигнали възрастта за ваксинация срещу тях.

Потенциално опасни са и за вече ваксинираните деца, тъй като ваксините не са 100% ефективни (всяка интервенция, която е ефективна в над 90-95-99% от случаите се счита за успешна).

Честотата на предотвратимите с ваксини заболявания се покачва, когато в една популация броят на неваксинираните е голям. Ето как това води до трагедията на едно младо семейство:

Тези твърдения са (като) извадка от поредната медийна боза, която ни залива ежедневно.  Mr. Green

Неимунизираните деца не са опасни! Ако са, да излезе любимият ти д-р Мангъров или някой специалист и да обясни защо.  А не да плашат майките с подобни атавистични измислици и умишлено да предизивкват дискриминация. Използват обществените нагласи, защото не могат да го докажат публично - много грозен способ на безсилни дребни душички.

В никакъв случай не може да се смята, че едно дете ще се разболее от болестите, срещу които не е ваксинирано. Ако някой го твърди - да даде статистика и да го докаже! Да свидетелства за това, че едно живо и здраво родено дете, отглеждано в нормална семейна среда, ще се разболее задължително.

А ти, като си позволяваш да поднасяш на аудиторията подобни твърдения, може би ще направиш опит да потърсиш доказателства, вместо да поднасяш общи приказки...?  newsm78

Както написа Криситян трагедии се случват, но нека да разгледаме кои са повече - тези от лиспата на ваксини, или причинениет от тях смърт и тежки физически и психечски увреди. Мога да те залея с огромно количество иформация за такива..

# 177
Да, за съжаление, не беше нито информативно, нито съдържателно, нищо, че накрая Анна Цолова самодоволно заяви, че сега вече всички родители ще намерят отговор на въпросите си.
А хомеопатичката беше наистина боаронски тип и не съумя да внесе нищо смислено в разговора.

Ами нали Пачова уж щеше да е?
А тия боаронопатки, дето се подвизават и чернят името на хомеопатията, е ясно с каква цел ги показват... ooooh!

# 178
Сега се пита двете жени колко пари и от коя фирма са получили.

# 179
Вероятно Дора Пачова е отказала и са извикали тази Петрова.
Да, много е гадно как се дискредитира публично хомеопатията. Вчера, като ме извикаха да снимаме записа за репортажа, бях на гости на моя приятелка. И тя има две деца, и двете ги лекува единствено с хомеопатия. Та тя също изказа мнение, че е неправилно да викат в студиото хомеопат да защитава позиция анти-ваксини, защото обществото на този етап просто не вярва на хомеопати и ги приравнява с шарлатаните, горе-долу. Извинявай, Александър, нищо лично! А на всичкото отгоре и хомеопат-боаронец вече идва множко  Tired

Общи условия

Активация на акаунт