Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 40 858
  • 808
  •   1
Отговори
# 240
  • варна
Извинявайте,че така нахлувам в темата,но нямам никакво време да чета назаде.Сигурно някй се е сблъсквал с моя проблем.До 10 дни сина ми който е на 3 години трябва да започне детска градина,но имаме да слагаме една ваксина имовакс и една инфанрикс за ДТК ,до сега отлагах някак си,но от детската градина са категорични,че без направени ваксини няма да го приемат.
От Варна сме,как можем да избегнем слагането на ваксините Cry.

# 241
Искайте да ви посочат законово основание за отказ - на базата на кой закон отказват. А най-добре - писмен отказ с посочена причина, длъжни са да аргументират отказа.
Има си наредба за примемане на децата в градина http://kg.sofia.bg/?page=nrdb_3-07_zdrawe
В нея пише, че се изисква имунизационен статус, никъде в текста не пише, че без ваксини няма да ви вземат детето.

Сигурно ще ви кажат, че в Закона за здравето пише, че е задължително и че има глоба - да, така е. Но не могат да ви откажат прием в детската градина, защото това е дискриминация. Няма закон или наредба, в която има подобно изискване. Ако не искате да си ваксинирате детето - плащате глобата и толкова!

Прочетете текста на петицията в подписа ми, ще ви даде повече информация защо не могат да ви глобят. Ако се опитат - оспорвате административния акт (май в 14 дневен срок беше) като посочвате тези закони. Нямат шанс, Европейското законодателство не може да се оспорва!

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 23:13 от multimodal

# 242
Между другото се зачетох пак и в допълнителни разпоредби към наредба 15 за имунизациите открих следното:
Цитат
§ 1. По смисъла на тази наредба:
.....................
4. "Нежелана реакция след ваксинация" е всяка реакция на организма извън изграждането на специфичен имунен отговор, която: възниква след имунизация, предполага се, че е свързана с имунизацията, води до отклонения в здравето на имунизирания, различава се по характер, тежест и изход от посочените реакции в одобрената за страната кратка характеристика на продукта или липсва в списъка на посочените реакции.

ПП. araxna, информацията ти е много интересна, благодаря че я сподели са нас.   bouquet

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 00:23 от multimodal

# 243
Между другото се зачетох пак и в допълнителни разпоредби към наредба 15 за имунизациите открих следното:
Цитат
§ 1. По смисъла на тази наредба:
.....................
4. "Нежелана реакция след ваксинация" е всяка реакция на организма извън изграждането на специфичен имунен отговор, която: възниква след имунизация, предполага се, че е свързана с имунизацията, води до отклонения в здравето на имунизирания, различава се по характер, тежест и изход от посочените реакции в одобрената за страната кратка характеристика на продукта или липсва в списъка на посочените реакции.

Ъ??!!   Shocked   Би трябвало тогава да въведат и термин "желана реакция след ваксинация", в която освен реакцията на организма за изграждане на имунен отговор, да включва и всички посочени реакции в кратката характеристика на продукта....

# 244
  • София - Варна - Бургас
       http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=142623
Цитат
...Приемането на парацетамол от деца, за да се избегне появата на треска след ваксинирането им, може да потисне отключеното от ваксината образуване на антитела, сочат резултатите от чешко изследване...

Еврика!  Докато в Бг, лекарите колеги на Персона възприемат високата температура, от 38 нагоре, като болест сама за себе си?!... и пламенно воюват срещу нея, не е така в т.н. "бели държави", където Т до 39С не се сваля насилствено.

# 245
  • София - Варна - Бургас
Тя и туберкулозата в БГ е с подобни статистики при ваксинационно покритие на населението над 95%. Сега броят на заболелите расте главоломно. Защо ли?

За сведение - хомеопатията успешно се справя и с тези най-резистентни към АВ туберкулозни щамове, които благодарение на хаотичното използване на все по-мощни АБ, така са мутирали, че изобщо не се повлияват и от най-мощният антибиотик. И вече повалят наред - и бедни и богати.

# 246
Ъ??!!   Shocked   Би трябвало тогава да въведат и термин "желана реакция след ваксинация", в която освен реакцията на организма за изграждане на имунен отговор, да включва и всички посочени реакции в кратката характеристика на продукта....
Ох, какво да ви кажа... една позната се ваксинира срещу грип. след няколко дни се разболя от грип. отиде на лекар и и казали "постваксинационен грип". това не и се случва за първи път, обаче нямало проблем. било реакция от ваксината. нормално! Rolling Eyes Sick

# 247
Ох, какво да ви кажа... една позната се ваксинира срещу грип. след няколко дни се разболя от грип. отиде на лекар и и казали "постваксинационен грип". това не и се случва за първи път, обаче нямало проблем. било реакция от ваксината. нормално! Rolling Eyes Sick

Сложих тоя цитат, за да видят хората, че може да се очаква всичко след ваксина.
А на себе си се ядосвам, защото навремето, ако познавах наредбата, можех да подам оплакване срещу бившето си ДжиПи, според нея пневмонията не може да има общо с ваксина.  #Cussing out

Нали се сещате за колко подобни случаи не се сигнализира в РИОКОЗ, няма обратна връзка с производителя и СЗО, и съответно се развяват фалшиви статистики.
А в листовката продължава да пише, че се случва рядко..

# 248
http://www.dnes.bg//health/2009/10/18/roditeli-otkazvat-imunizac … a-bebeta-si.79398

"Според участниците в конгреса новата щатска мода крие опасности от връщането на болести като вариолата, дифтерита и детския паралич, за които от години смятаме, че сме ги преборили."

Както обикновено, журналистите са много в час:) От колко години не се ваксинира срещу вариола?

# 249
И аз благодаря на Персона за отговора   bouquet-в крайна сметка това е дискусия, хубаво е да се чуват различни мнения.
Поразрових допълнително и пак не ми стана ясно как детето ми би могло да се зарази от Хепатит Б-евентуално при битов контакт със заразен, по някакъв недотам обяснен механизъм (ползване на обща четка или самобръсначка  Rolling Eyes). Звучи ми безкрайно невероятно.За полово-зрял юноша, подлагащ се на пиърсинг, татуиране или боцкане да, ама за бебе newsm78.
multimodal, и аз това си мислех, че най-виновни са общопрактикуващите лекари, на които и през ум не им минава да подават в РИОКОЗ протоколи за реакция на ваксината. Те някак са престанали да разсъждават-дори и да им се обадиш часове след ваксината с оплакване, не могат да направят връзката. А ако случайно ти я направиш, се опитват да те убедят, че връзка няма и не би могло да има.
Ако случаите на пострадали от ваксини се регистрираха официално, положението щеше да е по-различно сигурно.

# 250
Бременна съм и вече почти съвсем твърдо съм решила да не слагам никакви ваксини на детето ми, живот и здраве да се роди живо и здраво, каквото и да ми струва това. Имам по-голямо детенце на 2 годинки, със сложени "всички" ваксини, да чукна на дърво засега без никакъв проблем от тях.

Искам да попитам как стои въпроса с тази ваксина, която слагат на детето още в родилния дом, никой не те пита, не ти иска съгласието, никъде не те карат да се подписваш - как да го предпазя от нея?! Това е въпрос неразрешим за мене, съветвайте ме как да постъпя!!!  Как да заявя така решението си, че да бъде уважено?
Много се наплаших от нещата, които изчетох в темата, а чух и за друг още по-страшен случай, който няма все пак да споменавам тука, но знам за неприемането в ясли и градини, че те карат да се чувстваш като аутсайдер, както и да е, въпросът ми е как да се преборя да не му слагат ваксината от родилния дом?

# 251
Сара, ваксините в родилното са две - срещу хепатит В и БЦЖ. Стъпките за отказването са следните:
Не подписваш информирано съгласие за детето; казваш, че не желаеш те да слагат ваксините и че имаш уговорка с педиатъра той да ги сложи; за по-сигурно си носиш нотариално заверено волеизявление, че не желаеш да се слагат ваксини в родилното. В София вече не се учудват на тези искания, макар да се опитват да уговарят майките и понякога да се изрежда цялото отделение да обяснява колко са полезни и колко е добре за детето. Запознай се с петицията за правото на избор и използвай аргументите от нея в случай, че ти бъде оказван натиск. В по-малките градове е по-сложно. Особено около В.Търново, РИОКОЗ само чакат някой да откаже ваксина, за да си пишат точки!!
За яслите действително има изискване да са сложени всички ваксини за възрастта, но и това може да се уреди, ако се налага. За ДГ няма такова изискване. Своеволие на директорите е да искат да има сложени ваксни!

# 252
Цитат
Ох, какво да ви кажа... една позната се ваксинира срещу грип. след няколко дни се разболя от грип. отиде на лекар и и казали "постваксинационен грип". това не и се случва за първи път, обаче нямало проблем. било реакция от ваксината. нормално!
Аз също чувам вече от две мои познати,след противогрипна ваксина са били за по седмица на легло едната каза че три дни е била неадекватна.И на двете лекарите им казали че това е същия грип срещу който били ваксинирани Rolling Eyes и са извадили късмет че два дни преди да се разболеят били ваксинирани. Rolling Eyes  

# 253
http://www.marica.bg/show.php?id=13741
Последното изречение е особено потресаващо!  Confused

# 254
"...има будали..."  Joy
Страхотна медийна кампания.

Общи условия

Активация на акаунт