Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 41 017
  • 808
  •   1
Отговори
# 330

По-важно ми беше да разбера с какво толкова е по-различна свинската ваксина от останалите противогрипни ваксини.

Мисля,че проблема в свинската е аджуванта сквалин.

Нов? Не е ползван досега?

# 331
току що по нова имаше коментар за нарастващата бройка на отказващите ваксинция и липсата на статиската за тяхната бройка, но нито дума за петицията, напротив говориха за новите добавени задължителни ваксини и тяхната важност.

# 332
току що по нова имаше коментар за нарастващата бройка на отказващите ваксинция и липсата на статиската за тяхната бройка, но нито дума за петицията, напротив говориха за новите добавени задължителни ваксини и тяхната важност.
Напоследък са се активизирали по темата, след събирането на педиатрите в Пловдив. Акцентът са новите ваксини, но се надявам някой да се сети да отрази и другата гледна точка. Нали поне това ми бяха казали от бТВ, че ще правят по-обширна дискусия за детските имунизации.

# 333
Хм, в по-горния пасаж от Наредбата (който сте маркирали в червено) има толкова мнооооооооооооого вратички, включително и право на боцкане според мен (филолог съм) newsm78 Толкова е общо написано , че......думи нямам.

# 334
Да, много общо е написано и според мен това си е съвсем умишлено...
Ваксинирането нали се числи именно към "профилактични и противоепидемични дейности за предотвратяване и ограничаване разпространението на заразни и паразитни заболявания". Sick

А ето и цитати, които скоро бях пуснала тук:

"...Чрез европейската обща процедура за доставка на пандемични ваксини страната ни ще заяви нужните количества за обхващане на рисковите групи. Сред тях са здравни работници, деца и хора над 65 години с хронични заболявания. Тези групи ще получават ваксината безплатно. Имунизациите ще се осъществяват от структурите на МЗ, общопрактикуващите лекари, специализираните здравни служби на МО и МВР, със съдействието на органите на местната власт. "
от тук: http://www.-spam078-/?p=426

"...Създадена е възможност при необходимост задължителните имунизации да се извършват освен от избраните лекари, осъществяващи извънболнична помощ, и от лекарите в имунизационните кабинети на регионалните инспекции по опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) и лекарите в здравните заведения по чл. 26 от Закона за здравето (това са здравни и стоматологични кабинети в детските градини и училищата..."
от тук:  http://www.mamaibebe.com/?id=243

На родителската среща в детската градина една майка пита директорката дали ще сложат ваксина против свински грип на децата (имаше предвид да се ваксинира цялата група  Rolling Eyes). Директорката каза, че няма как да стане, понеже в градината няма лекар. Това от една страна звучи добре, но пък от друга - ако имаше лекар, биха ваксинирали децата без съгласието на родителите ли?! Освен това няколко майки изявиха желание в градината да се назначи лекар (да сме му били плащали заплата), за да може да връща болните деца. Ако в една детска градина или училище има лекар, той има ли право да решава какво да прави с децата без информираното съгласие на родителите им?!

# 335
Цитат
Ако в една детска градина или училище има лекар, той има ли право да решава какво да прави с децата без информираното съгласие на родителите им?!
Мисля,че не.Можеш и да напишеш нещо като писмо ,че не разрешаваш да правят каквито и да е манипулации на детето ти без твое знание и разрешение. Peace

# 336
# 337
# 338
Хм, нищо такова не съм чула  Thinking .
Много хора отказват да ваксинират, много лекари се изказват против ваксината. В статията са "пропуснали" да отбележат, че повечето, ако не и всички починали са имали хронични съпътстващи заболявания.

# 339
На родителската среща в детската градина една майка пита директорката дали ще сложат ваксина против свински грип на децата (имаше предвид да се ваксинира цялата група  Rolling Eyes). Директорката каза, че няма как да стане, понеже в градината няма лекар. Това от една страна звучи добре, но пък от друга - ако имаше лекар, биха ваксинирали децата без съгласието на родителите ли?! Освен това няколко майки изявиха желание в градината да се назначи лекар (да сме му били плащали заплата), за да може да връща болните деца. Ако в една детска градина или училище има лекар, той има ли право да решава какво да прави с децата без информираното съгласие на родителите им?!

На дъщеря ми бяха дали парацетамол веднъж, когато беше във втори клас. Няма да изпадам в подробности как се усложни ситуацията, защото хомеопатичното лечение изисква чиста картина. Бях много ядосана - не стига че плащам за да има лекар в училището, ами си позволяват да "лекуват" детето ми без да ми се обадят. Имаха нужда от сериозен скандал, добре че се въздържах. Използвах момента да подготвя детето - да казва, че има алергии към някои лекарства и без мое знание да не приема нищо (хапчета, инжекции). Досега не се е повтаряла случката, само й бяха промивали ужулено коляно с риванол.

# 340
Хм, нищо такова не съм чула  Thinking .
Много хора отказват да ваксинират, много лекари се изказват против ваксината. В статията са "пропуснали" да отбележат, че повечето, ако не и всички починали са имали хронични съпътстващи заболявания.
А и все пак са 1000 души на 360 млн. Умрелите от ужилване от пчела сигурно са повече на тази маса народ  Whistling

# 341

По-важно ми беше да разбера с какво толкова е по-различна свинската ваксина от останалите противогрипни ваксини.

Мисля,че проблема в свинската е аджуванта сквалин.

Нов? Не е ползван досега?

Цитат
Сквалин (squalene) – на пръв поглед безобидна съставка. Но всъщност тя е една от най-опасните. Имунната система в нормални условия разпознава сквалина като естествена молекула на тялото, защото се намира в мозъка и цялата нервна система. Полезното действие на естествения сквалин може да се засилва чрез консумация на маслиново масло, което има благоприятно действие на антиоксидант. Но…

При инжектирането на сквалин в кръвта (например чрез ваксина) имунната система го идентифицира като чуждо тяло и го атакува. Последиците са, че това се отразява и на естествения сквалин в нервната система. Имунните клетки, които веднъж са нарочили сквалина за “враг”, го атакуват навсякъде, където го намерят. Покрай сквалина от ваксината го отнася и естественият сквалин. Най-страшното е, че имунната система не се задоволява само с това, но напада и самите места, където най-често се намира сквалин – нервните клетки, които трудно се възстановят, доколкото изобщо е възможно.

Накратко, ваксините причиняват автоимунни заболявания, защото съдържат сквалин.

Между другото, статията 10 опасни лъжи – или как здравната кочина е на път да стане кланица (от която е цитата) е много хубава, препоръчвам на всички да я прочетат.

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 16:00 от multimodal

# 342
амата ни държава е една гОЛЯМА нередност обаче забележете как се грижат за поставянето на гадните ваксини,защо ли - за ад печели медицината и фармацевтиката и лекарите които с удоволствие искат ад ни поставят и допълнителни ваксини.Е можем да да ги откажем ама няма да ни вземат децата в детско заведение,какво значи това - не пряко но косвено направо те заставят да ги ваксинираме,като че ли имаме избор.Затова ако можете да се разберете  ад пишете че са направени а всъщност ад не са сложени правете го.закона никога няма да се промени защото някои босове ще спарт да печелят,ще ги разорим а те няма да допуснат това.Успех на всички

# 343
  • в матрицата
Жанетка, недей чак толкова песимистично да гледаш  Simple Smile, все пак щом в други EU страни имаш право на избор, не виждам причина и тук да не стане.... надявам се, че времената на тъмната политика в нашата държава свършиха и сега ще се обърнем към EU...

# 344

Общи условия

Активация на акаунт