Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 399
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 2 520
Здравейте!
Хъркането не и е сухо, а хъркорят секрети в носоглътката или гърлото не мога да преценя.
ЩЕ ЗАПОчНЕМ ДИЕТАТА, И МИСЛЯ ДА Я ЗАПИшА НА ПЛУВАНЕ.
Дано успеем ,не може да пие лекарства цял живот Confused
До колко е опасно даването на щипка сода бикарбонат,като не спиракашлянето час след заспиване,и давам?

# 2 521
Здравейте маг.фарм.Вълев,

днес излезе и стерилната урина-изолира се Streptococus SPP?В Понеделник съм на лекар да видим какво ще се прави.На Антибиограмата пише -Cefotaxim-S
Ciprofloxain-R;Cephalotin-S; Moxifocacin(Avelox)-S;Penicilin-S.Какво е стрептокок SPP,знаете ли нещо повечко за него?Опасен ли е този стрептокок.

Здравейте!

Тази антибиограма показва, че подходящ при вас е приемът на Авелокс. Останалите антибиотици не са приложими в домашни условия. Напомнете ми обаче, за какво става въпрос- какво трябва да лекуваме?

Spreptococcus spp. означава, че е някакъв стрептокок, без да са определили кой точно стрептокок е.. Не се знае кой точно стрептокок е.

Но, след като е направена антибиограмата, знаем какво можем да ползваме.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 2 522
Здравейте , маг.фарм. Вълев .
Искрено се надявам да получа отговор от вас. При първи прием на Пентаксим , синът ми направи реакция - температура (която не ме притесни толкова ) и силен обрив по цялото тяло , който отшумя за около 5-6 дена. Педиатъра каза, че било невъзможно обрива да е от ваксината, въпреки ,че на листовката пише друго. Въпросът ми е дали има вероятност следващият прием да е свързан с още по-силна реакция , и ако -да , има ли алтернатива на пентаксима ,след като е приеман вече веднъж?

# 2 523
  • shumen
Здравейте отново маг.фармацевт Антон Вълев,

трябва да лекуваме пиелонефрит и бакетрия с тази Антибиограма.За мене няма проблем за др.АБ,към който е чувствителен стрептокока,защото ако са инжекциоони и мускулно има кой да ми ги слага.Майка ми е бивша мед.сеста,така че не е проблем.Но ще видим какво ще каже лекарката утре.Avelox ми идва малко скъпичък,но ако трябва и него ще купим.

# 2 524
Здравейте! След направени изследвания на дъщеря ми, която е по4ти на 4 месеца, излезе 4е хемоглобина и е 113. Изписаха ни малтофер и след ден два, се запо4на едно разстройство, което премина в диария. Спрях малтофера, ака по-малко, но все още е рядко акото. Притеснявам се!

# 2 525
Здравейте, капки Гаразон колко дълго време могат да се дават на 6 мес. бебе?

Здравейте !

Терапията не би следвало да е по-дълга от 10 дни последователно. Не сте написала обаче, дали ги накапвате в очите, или в нослето…

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

Благодаря за отговора, За нослето става въпрос.

# 2 526
  • във фурната
Avelox удължава QT интервала и не се използва при сърдечни проблеми.Май е по-добре инжекционните форми .

# 2 527
  • shumen
Здравейте отново маг,фарм.Вълев,

Опитахме с Авелокс най-напред,но още при 1-то хапче се изринах цялата.Сега
според Антибиограмата беше изписан Цефазолин 2 пъти по 2гр.мускулно за 7 дни от нефролог,като заместител на Цефалотин мисля,че каза.Сега направихме пробата и 1-та инжекция и за сега всичко е ОК.Дано няма някакви реакции.

Баница Йованица,благодаря и на тебе за съвета.Аз към Авелокс се оказа,че съм алергична.Още при 1-то изпито хапче се изринах цялата.

# 2 528
Искрено се надявам да получа отговор от вас. При първи прием на Пентаксим , синът ми направи реакция - температура (която не ме притесни толкова ) и силен обрив по цялото тяло , който отшумя за около 5-6 дена. Педиатъра каза, че било невъзможно обрива да е от ваксината, въпреки ,че на листовката пише друго. Въпросът ми е дали има вероятност следващият прием да е свързан с още по-силна реакция , и ако -да , има ли алтернатива на пентаксима ,след като е приеман вече веднъж?

Здравей, моят син също се обрина след Пентаксим, но не така изведнъж а пъпка след пъпка. В следствие от тази ваксина се сдоби с атопичен дерматит, който пък ако не се третира много внимателно, защото не се лекува, може да предизвика астма. Той беше обринат от двете страни на лицето. Сърбеше го адски и течеше лимфа и кръв. Ужастно беше! Лекуваме го с хомеопатия и сега няма обриви. Смениха ни Пентаксима с Инфанрикс, защото по последни изследвания първия не се препоръчва за склонни към алергии деца. Склонността само незнам как се установява. В нашия случай ни казаха, че "ами той си е предразположен. Такива деца като него бели и руси често са алергични." Така че моят извод е - за брунети Пентаксим, блондини, избирайте Инфанрикс!

Аз също очаквам с интерес отговора на г-н Вълев по въпроса с ваксините.

п.п. ние се обриваме и от Инфанрикс-а, но поне минава.

# 2 529
А аз всъщност просто исках да попитам при употреба на препарати почистващи ушния канал, в случая използвам А-церумен, как да очаквам да излезе образуваната вече тапа от ушна кал? Защото макар и с тапи преди да започна това почистване чувах, а сега и двете ми уши са много силно заглъхнали. Предполагам, че калта се размеква и се опитва да излезе някак, но какво да очаквам? И трябва ли да капя докато излезе?

# 2 530

Здравейте!

От ваксината може да имате много тежка алергична реакция! За съжаление, не може да се потвърди със сигурност, докато не се постави следващата ваксина, което пък е опасно за детето...

Налга се да търсите алтернатива. Проблемът е, че няма гаранция как детето ще се отнесе към новата ваксина. Често алергията не е към антигените във ваксината, а към разтворителите, с които се прави... Инфанрикс е възможност, но пак няма гаранция че няма да повторите алергичната реакция...

Мой съвет е добре да обмислите ваксинацията и да пробвате с друга ваксина при много добро здравословно състояние на детето.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 20:32 от маг.фарм. Антон Вълев

# 2 531
Благодаря за отговора ,маг.фарм. Антон Вълев. Надявам се да взема най-правилното решение за детето си .  Hug

# 2 532
Искам да попитам нещо-не знам дали въпроса ми е за тази тема, извинете ме ако не е, но просто не знам къде да го отнеса.
При лекуване на подагра при мъж, възможно ли е да се получи като страничен ефект стерилитет, т.е. да не може да има деца.
Благодаря предварително

# 2 533
  • София

Искам да попитам нещо-не знам дали въпроса ми е за тази тема, извинете ме ако не е, но просто не знам къде да го отнеса.
При лекуване на подагра при мъж, възможно ли е да се получи като страничен ефект стерилитет, т.е. да не може да има деца.
Благодаря предварително
Ако е провеждано продължително лечение с високи дози колхицин не може да се изключи като причина за стерилитет. Има противоречиви данни за увреда на сперматозоидите  и на хромозомите в следствие лечение с колхицин, но науката не е изказала категорично мнение по този въпрос.

# 2 534
Благодаря предварително

Здравейте!

За съжаление има данни, че при лечение с колхицин може да се достигне до азооспермия, което си е стерилитет у мъжа.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

П.П: Поздрави и на д-р Имелда Маркос  - едно жадувано завръщане!

Общи условия

Активация на акаунт