Как излекувахме зъбите на детето без зъболекар и лекарства

  • 82 012
  • 523
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 6
И бирената мая е от същия род, както и хлебната - Saccharomyces cerevisiae. И в хляба, и в добавката маята е деактивирана. Мисля, че Мом го е разбрала повече от добре, Е4о ме4о  Laughing

# 346
  • Мнения: 5 714
Мом, става въпрос за бирената мая. Тя се взема като добавка, а не тази за хляб.
Мисля, че има предвид хранителната мая под ""братя по хранене" на запад ядат мая като хранителна добавка". Поне това разбрах от объркания и постинг. Може и да греша. Но, ако за нея става дума, нищо не е разбрала.

# 347
  • Мнения: 167
Пуснахте линк към една зловредна статия и се изпарихте, всеки да си проверявал.  Rolling Eyes
ОК! Обаче Dulzz ви прати линк към 2 други статии на руски, където се разобличават твърденията конкретно от вашия линк, точка по точка. Меко казано, размазват се! Има ли коментар по фактологията, няма! И как да има! Нали е по-лесно да сме хапливи, но не и обективни! Wink
И така всеки път, някой цитира източници, проверява, някой плюе  smile3501.  Добра стратегия за "добри" хора! Появяват се, прочитат, пускат малко злоба  Mr. Green и се изнасят.

Хайде за разнообразие следващия път кажете нещо по темата, става ли? Да речем малко факти, дали ще ви е удобно?

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 17:54 от mom

# 348
  • Русе
  • Мнения: 12 278
   mom , аз това не го разбрах  newsm78

# 349
  • Мнения: 167
  mom , аз това не го разбрах  newsm78
   bouquet Понеже не беше за теб!!!

Believe and you will find your way
Харесвам тази песен, радвам се, че си го сложила този линк!

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 18:47 от mom

# 350
  • Мнения: 5 714
Аз не разбрах кой яде мая и каква като хранителна добавка.
Да, злоба и плюене хич не липсват. Видно е и с просто око.

# 351
  • Мнения: 6
В рецептите за нея пише, че просто се пастьоризира, за да се деактивира

От този цитат става пределно ясно за каква мая става дума!  Stop

Спомням си много добре (защото беше адски странно), как съседското дете ядеше прясна хлебна мая направо от пакетчето и майка му се вайкаше как да го отучи  Laughing Около 30 години минаха оттогава, и до ден днешен си е в прекрасно здраве.

Амber, Мом, да не сте почитателки на Дж.Р.Р.Толкин? След толкова много приказки за храна имам нужда от смяна на темата  book

# 352
  • Русе
  • Мнения: 12 278
Амber, Мом, да не сте почитателки на Дж.Р.Р.Толкин? След толкова много приказки за храна имам нужда от смяна на темата  book
    Laughing Властелинът е моята библия. За любителите на фентъзи
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=475342.new;boardseen#new

# 353
  • Мнения: 167
Вери, хайде стига го усуква вече.  Laughing

Nutritional yeast, similar to brewer's yeast, is a deactivated yeast, usually Saccharomyces cerevisiae. It is popular with vegans and vegetarians and may be used as an ingredient in recipes or as a condiment.[1] Nutritional yeast is produced by culturing the yeast with a mixture of sugarcane and beet molasses, then harvesting, washing, drying and packaging the yeast.

Не ме карай да ти играя по свирката! Когато аз искам да коментираш факти за статията във вашия сайт, мълчиш.
А мен ме питаш за хранителната мая. Не знам защо ме питаш, след като твърдиш че не разбирам. Сега пак ме питаш, понеже ти не си била разбирала.  newsm78 Копирала съм ти част от прочетеното от мен в Уикипедия. Ако трябва ще ти го преведа. Не знам какво искаш да докажеш с тази мая, изплюй камъчето, за да се изясни.

Dulzz в предпоследния си пост ви прати 2 линка на руски. Прочети и коментирай, понеже там статията от вашия сайт се оборва тотално, с факти и във всичките си аспекти. Включително е изразено и възмущението, че само в Русия са се появили такива твърдения, споменато е като неприятен факт. А и са два линка, не просто един.
Крайно време е да кажеш нещо по този въпрос, вместо да го усукваш с хапливи забележки.
Ще чакаме   Animal Snail

От Толкин съм чела само Властелинът, филмът като беше нов си го пускахме да не кажа всяка вечер. Има дълбоки неща в него, не знам, дали може да ми замени библията, но са в един дух, определено!

# 354
  • Мнения: 16
Сутрин и вечер по една ябълка - четка за зъбите и стомаха, това прилагаме за сега. Може би ще започнем да ги мием, но все още не виждам причина. Той не яде сладко, нито тестени изделия.

Също като онези в Габрово ,дето се израждаха сами,държаха плацентата в тенджера ...  щото звездите им били казали,че планетите ще се срещнат в 3-та галактика на  вселената Joy Joy #Crazy. hahaha.
Друга причина да не се мият зъбите -изтърква им се емайла и стават грапави hahaha hahaha
Абра-кадабра ....

# 355
  • Мнения: 20 048

ОК! Обаче Dulzz ви прати линк към 2 други статии на руски, където се разобличават твърденията конкретно от вашия линк, точка по точка. Меко казано, размазват се! Има ли коментар по фактологията, няма!

Аз руски не разбирам, нито фински. Как да коментирам?
 Ако някой пусне инфо на английски, френски или немски, бих коментирала.
Уикипедия не я броим, защото тя не е благонадежден източник.

Доколкото разбирам, ти говориш за хранителната мая, която често се консумира от вегетарианците?

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 01:19 от Soleil*

# 356
  • Мнения: 167
Ами щом не разбираш, да отговори Вери. Peace И без това тя каза, че вярва на статията в сайта си.
Мислех, че в бг всеки знае достатъчно руски, за да разбере за какво иде реч, аз също не съм го учила много.
А хранителната мая не е крайъгълния камък, само пример.
Напиши си в търсачката на който искаш език мая за хляб и приготвяне на хляб и ще срещнеш изречението, че маята се деактивира напълно при печенето. Няма да срещнеш статии за термофилни дрожди със сигурност. И да търсиш такива.
Дори месото и яйцата стават безопасни при 70-80 градуса, а те съдържат наистина опасни микроорганизми в суров вид.
А ние се шашкаме за хляба.   Simple Smile

# 357
  • Мнения: 6

ОК! Обаче Dulzz ви прати линк към 2 други статии на руски, където се разобличават твърденията конкретно от вашия линк, точка по точка. Меко казано, размазват се! Има ли коментар по фактологията, няма!

Аз руски не разбирам, нито фински. Как да коментирам?
 Ако някой пусне инфо на английски, френски или немски, бих коментирала.
Уикипедия не я броим, защото тя не е благонадежден източник.

Доколкото разбирам, ти говориш за хранителната мая, която често се консумира от вегетарианците?


Аз ти пратих и готов превод от фински, не го ли видя?? А линка беше, за да не е само на доверие и ако все пак можеш да си провериш сама дали е така, както казвам.
Ако беше чела внимателно какво съм писала по-назад във форума, на 22 страница има и превод на руския текст, не виждам смисъл да поствам непрекъснато едни и същи неща, но ето:

Един от основните опоненти на професора, разговаря със специалистка от Московския държавен университет, ето накратко какво казва тя:
'Термофилни дрожди няма. Хлебните дрожди се размножават при 25°C, ферментират при около 30°C, а при печенето на  хляба започват да измират при около 50°C. Температурата при печене  достига до 98°C. След изпичане в хляба остава само деактивирана биомаса дрожди, която има ценен състав - белтъци, липиди, витамини, минерални компоненти.
Живи дрожди попадат в човека не от хляба. Човек, който напълно е спрял да яде хляб с мая, има в себе си поне 20- 30 вида дрожди-захаромицети. Те са във въздуха, на повърхността на ябълката, вишнята, по листата на салатата.'

Нали говореше за Дънов? Какво казва той в крайна сметка? Спомена и за линкове от някаква друга тема, в които се казва, че маята не се унищожава при печене. Къде са? Дай ги, за да сравним.

# 358
  • Мнения: 6
Амber, Мом, да не сте почитателки на Дж.Р.Р.Толкин? След толкова много приказки за храна имам нужда от смяна на темата  book
    Laughing Властелинът е моята библия. За любителите на фентъзи
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=475342.new;boardseen#new


Благодаря, Амber Simple Smile  Чувала ли си за онлайн Толкин университет 'Арменелос'? Това е извън темата, ако те интересува, пиши ми в другата. Аiya!

# 359
  • Мнения: 167
Хрумна ми да споделя, по повод на домашната закваска, домашният хляб го приготвям с домашно кисело мляко. Отдавна съм установила, че втасва по-бързо, става по-мек и има по-богат вкус. Едва сега, обаче, разбирам че лактобацилус булгарикус участва в домашната закваска и всъщност участва и във самото втасване на тестото! Вие как мислите? Мисля се подразбира, че слагам и мая. Grinning
Тъй като едва ли някога ще седна да правя домашна закваска, киселото мляко мисля е добър вариант. Ние купуваме големи количества мляко от производител, който има апаратура за доене и изобщо съвременна технология. И винаги имам кисело мляко в хладилника и го включвам навсякъде, където е уместно.   Laughing Понеже сина ми обича много таратор, правя редовно целогодишно и така му давам и чесъна, който държа да консумира.
Това не знам колко помага на зъбките, но със сигурност изчиства от токсини и подобрява микрофлората в чревния тракт.

Dulzz , прати един линк към университета, че нямам време за цялата "фентъзи" тема. Между другото, Властелинът за мен не е никакво фентъзи, а реалност - аз за това и го харесвам толкова.  thumbsup
Иначе доста си падам по криминалета  Wink

Общи условия

Активация на акаунт