Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява лененото семе и как се консумира?
Какви са проблемите с продажбата на нездравословни храни в близост до училища и как може да се реши този проблем?
Какви са рисковете от консумацията на ленено семе и какви са алтернативите за неговата консумация, както и как могат да бъдат избегнати?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява лененото семе и как се консумира?
-
Какви са проблемите с продажбата на нездравословни храни в близост до училища и как може да се реши този проблем?
Проблемът с продажбата на нездравословни храни в близост до училища включва липса на контрол и предприемане на мерки от страна на училищни власти и контролни органи. Решението може да включва забрана за продажба на нездравословни храни в близост до училища и по-строг контрол върху предлаганите продукти.
-
Какви са рисковете от консумацията на ленено семе и какви са алтернативите за неговата консумация, както и как могат да бъдат избегнати?
Лененото семе съдържа циангениди, които могат да бъдат токсични при натрупване. Алтернативите за консумация включват смилане на семената, консумиране на ленно брашно или получаване на омега-3 от други източници като рибено масло. Рисковете от консумация на ленено семе включват токсичност при кумулация на циангениди. За избягване на риска се препоръчва консумация на смляно ленено семе, ленено брашно или прием на омега-3 от други източници като рибено масло.
-
Как мога да направя преса за олио и какви са основните компоненти?
-
Каква е ролята на активатора (ленено масло) във връзката с калция и зъбите?
И как разбра, че човекът е почерпил информацията точно от вас? Може и той да си я е намерил в някой руски форум и да си я е превел, та тя е буквално копирана навсякъде из мрежата! Само че липсват разни интересни умозаключения, като например, че ако едно бебе изпива на ден 600мл кефир, с позволено съдържание на алкохол 0,5%, то в стомахчето му този процент нараства до 3% и простата сметка е, че горкото дете е поело алкохол равен на 50 грама водка
Ето така алкохолизират руския народ - с хляб и кефир от ранна детска възраст! Това пак този същият тиквеник го твърди, можете да си го добавите в превода.
. В рецептите за нея пише, че просто се пастьоризира, за да се деактивира, а това, както знаем се прави дори много под 90-100 ` температура. Като гледам в какви количества я ползват и колко пише, че е полезна (чист белтък, витамин В12, 18 аминокиселини и какво ли още не...), ако в нея оставаха термофилни дрожди веганите на запад да не бяха между нас вече.

