Как излекувахме зъбите на детето без зъболекар и лекарства

• 82 086
  • 523
  •   1
Отговори
# 300
Инера, има отделна тема за суровоядството.
Има отговори на твоите въпроси. Ако желаеш, заповядай там.

# 301
А през зимата как успявате да храните децата си с 2/3 сурова храна? Аз нещо не успявам през зимата... newsm12
Според мен е нормално храненето да се различава лятото и зимата, понеже и нуждите на организма са различни в различните сезони. Не е необходимо да мерим обема на всяка храна. Но ако имаш за правило редовно да сервираш плодове и салата, зимата също предлага възможности. Дори без да броим туршиите. Според мен всичко е въпрос на навик.
По телевизията оня ден дочух, че ако искаме здрави зъби трябва да ходим на 6м. на зъболекар  hahaha все едно той ще ни ги даде. Явно са закършили и те покрай криизата  Joy

А относно зъболекарите аз съм им много благодарна. След като зъбите ми стигнат определено състояние на разрушаване, няма друг начин. Ако човек стои с някакъв отворен кариес влошава и храненето си и хигиената си и в крайна сметка загубва и зъба си. И те са хора като нас, учат каквото им преподават. Благодарна съм, че зъболечението у нас е що годе достъпно. Всяко нещо се развива с времето, може след време да се докажат научно тези зависимости с храненето (а може и да не се докажат изобщо!) и да се включат в учебниците на зъболекарите.
Но в съвременния свят никой няма да спази препоръките, понеже зависим от производителите на храните. Не всеки може и иска да мисли само за "манджата", да се изолира в гората, да си мели брашно и да сади зеленчуци. Все пак тялото е за човека, а не човека за тялото и вярвам, че душата ми ще надживее тялото ми. А и да не би хората да не пушат, за да не получат инсулт или да не пият, заради черния дроб. Храненето е лична отговорност, а зъболекарите слава Богу, че помагат.
Освен това аз съм разговаряла с моята зъболекарка по този въпрос и те учат в тази посока, но не е научно доказано, че само храненето влияе. Според нея наследствеността е сериозен фактор, съставът на слюнката, имаше и други неща. Някои хора са склонни да образуват много плака, да имат проблеми, но причината не е само храненето. Това, че ние тук си пишем във форума и си вярваме, не означава че сме прави. И че трябва да отхвърляме тотално официалната медицина. Не вярвам в световния заговор. 
Има връзка със зъбите, тъй като те са част от тялото. От състоянието на тялото зависи здравето на зъбите. Всичко е едно цяло.
Принципно е така, но тогава трябва още повече да разширим темата и с всички духовни учения например. Понеже здравото тяло зависи най-вече от здравия дух, ако питаш мен.  Simple Smile (и не само мен! ) Все пак за всяко заболяване си има храни, които пречат или помагат повече от останалите и ако темата не върви в някакви формални рамки, няма да е полезна.

# 302
По телевизията оня ден дочух, че ако искаме здрави зъби трябва да ходим на 6м. на зъболекар  hahaha все едно той ще ни ги даде. Явно са закършили и те покрай криизата  Joy

Разбира се, че няма да ни даде нови зъби, но ако имаш малък кариес, няма да стигнеш до пулпит Simple Smile Аз ходя на зъболекар веднъж на 8-9 месеца и съответно ми поправят само дребни кариеси. Същото се отнася и за детето.
Разбира се, всеки може да отиде, чак когато куца от болка.

# 303
В такъв смисъл да. Когато вече си го закършил, разбира се че е добре да има зъболекари. Аз самата им бях редовен клиент. Става въпрос, че ме дразни как го представят по ТВ-то. Ако искате да имате здрави зъби - посещавайте зъболекаря. Излизайки от зъболекарския кабинет ти вече не си със здрави зъби, зъб с пломба и коронка вече не е здрав /а понякога хората излизат и без зъб/. Закрепено е положението за известен период от време. Зъболекарят не лекува, а замазва дупки.

# 304
" Ако имаш малък кариес, няма да стигнеш до пулпит" newsm03

Ако имаш кариес, отиваш на зъболекар и ти запълват зъба  или с амалгама / живак+сребро/ или с пластмаса.
И как така решихте, че това запълване с токсични материали ще ви предпази от пулпит ???  newsm47

По-скоро ако имаш малък кариес и си промениш диетата без да посещаваш зъболекар, ще се предпазиш сам от пулпит.

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 14:27 от Инера

# 305

По-скоро ако имаш малък кариес и си промениш диетата без да посещаваш зъболекар, ще се предпазиш сам от пулпит.
Говориш абсурдни неща.
Когато Уестън Прайс е правил изследванията си, той е открил хора със здрави зъби, а не хора с кариеси, на които кариесите им са се запълвали. Никой не може да бъде сигурен, че един кариес ще му се запълни каквото и да яде!
Познавам доста хора, които ядат здравословно или поне така смятат  Grinning. В България и вегетарианци и суровоядци и вегани и разделно хранещи се и всякакви други колкото искаш. Питай ги там във вашите теми, колко кариеса им са се запълнили. Въпросният Рами Нигъл за своите зъби казваше, че ги чувствал по-здрави и не толкова чувствителни, но за запълнени кариеси не споменава. А той явно спазва точната диета на хората със здравите зъби. Людмил също не казва да му са се запълнили кариеси, а ако той не е вманиечен в здравословен живот, не знам кой. Той каза, че с жена му имали сериозни проблеми със зъбите. Но не даде пример с тях, да са се подобрили, а показа петънца на детето. Което пък уж е яло здравословна храна от раждането си. Людмил също говореше за наследственост.
А лечението ако сте се сблъсквали със сериозни болести рядко означава пълно възстановяване, в която и област на медицината да погледнете. В повечето случаи се гони много по-малка цел. И ампутацията не лекува, но спасява живот. И не знам кое е по-вредно -токсичната пломба или съветите да не се прави! От личен опит казвам, че пломбираните ми зъби не са се влошавали, само занемарените (по време на последната ми бременност). И когато изкараш три бременности една след друга не можеш да си сигурна в нивото на калция, каквото и да ядеш.
А след като и земята е цялостно замърсена, никой не може да живее напълно здравословно. И сега какво да правим, да изпаднем в истерия, че сме обречени? Да не забравяме, че повечето хора си умират напълно здрави от така наречената "естествена смърт".  Просто тялото ни е една много, ама много временна хижа! Ако хората полагаха толкова грижи и за душата си...

# 306
Мом, ти просто си сбъркала темата! Има други теми за лечение на зъби със зъболекар и лекарства, но тази е за лечение БЕЗ  ЗЪБОЛЕКАР И ЛЕКАРСТВА.  Тук обсъждаме лечение с храна. Колко пъти искаш да ти се прави забележка??? Тук всички сме против ходенето на лекар или зъболекар, освен по изключение при редки случай. От къде го измисли този запълнен кариес? Написах само, че зъба няма да продължи да се уврежда по-сериозно чрез диета, а ще остане на същото положение. Аз съм си по темата , но ти не.

# 307
Ето една друга теория за произхода на кариеса и възможно лечение. Доста е интересна, но за жалост е на руски, а аз не съм преводач и не бих се справила с толкова дълъг и сложен текст. Това е линка: http://www.conspekt.info/jassakov. Ще се постарая тези дни да напиша сбито за какво става дума.

Инера, смисъла на форума според мен е да се обсъжда темата. което включва както 'за', така и 'против' мнения, а не да си се съгласяваме едни с други и да се чувстваме утвърдени. Аз лично смисъл в такъва дискусия не намирам.

Намерих разни интересни неща за маята, ако някой все още се интересува, да каже, ще ги споделя.

# 308
Dulzz, но Мом не обсъжда по темата, нито казва дали е за или против, а нейната цел е коментира дословно постовете на всеки и да навлиза в конфликти. Мом успя да обиди Людмил и той затова спря да пише в тази тема. Мом се хваща като удавник за сламка и търси под вола теле. Мом нито споделя личния си опит и проблеми по темата, нито пуска интересни линкове. Постовете и са празни по същество, но обемни.
Мом, защо не си започнеш нова тема и там да си философстваш за езотерика, за " временната хижа на тялото" и къде отива душата след смъртта на физическото тяло ?
Мога да превеждам от руски дори дословно, учила съм руски 7 години, но бих се радвала, ако някой превежда линковете на английски, защото и една дума не мога да преведа.

# 309
Лелеее, Dulzz, каква е тази паразитна теория, какви са тези зъбни червей?  newsm03
Статията е както интересна, така и смешна. Пише, че ако си дезинфекцираш устата с билката" зъбна трева" четири пъти в годината, то няма да имаш кариеси до края на живота си. Пише също, че автора не носи отговорност за безопасността на методиката, указана в теорията. Laughing

# 310
Dulzz, но Мом не обсъжда по темата, нито казва дали е за или против, а нейната цел е коментира дословно постовете на всеки и да навлиза в конфликти. Мом успя да обиди Людмил и той затова спря да пише в тази тема. Мом се хваща като удавник за сламка и търси под вола теле. Мом нито споделя личния си опит и проблеми по темата, нито пуска интересни линкове. Постовете и са празни по същество, но обемни.
Мом, защо не си започнеш нова тема и там да си философстваш за езотерика, за " временната хижа на тялото" и къде отива душата след смъртта на физическото тяло ?
Мога да превеждам от руски дори дословно, учила съм руски 7 години, но бих се радвала, ако някой превежда линковете на английски, защото и една дума не мога да преведа.

Инера, за какво точно да съм за или против? Лечение на зъби без зъболечение и зъболекари? Ами такова нещо няма! Как да съм за или против за нещо, което не съществува. А и ти не твърдиш, че съществува! Simple Smile И никой в тази тема. Людмил е писал само за детето си, което в никакъв случай не е имало тежък проблем и едва ли зъболекар би седнал да му пломбира зъбите. 
Зъболекар в краен случай! Не знам какъв краен случай е кариеса, той е начален случай! Най-лекото нещо, което може да се случи на зъбите ви.  А малките кариеси те зъболекарите не ги и запълват, изчакват ги да станат по-големи. Аз имам такива, следят се. Ако не се влошат, няма и пломба! Така, че хората си вършат работата оттам, от където трябва и е необходимо.
Аз съм в темата до толкова, до колкото съм убедена, че храненето може да повлияе като фактор за това човек да образува по-малко кариеси, исках да видя и какво точно е доказано. Но съм против това да се противопоставя храненето на медицината и зъболечението. Двете неща вървят заедно и от противопоставянето единствено губим баланса и мярката в нещата. А и звучи доста грозно отношението към зъболекарите, които в крайна сметка си вършат работата.

# 311
Лелеее, Dulzz, каква е тази паразитна теория, какви са тези зъбни червей?  newsm03
Статията е както интересна, така и смешна. Пише, че ако си дезинфекцираш устата с билката" зъбна трева" четири пъти в годината, то няма да имаш кариеси до края на живота си. Пише също, че автора не носи отговорност за безопасността на методиката, указана в теорията. Laughing

Разбирам какво те развеселява, но май не си разбрала или си чела съвсем по диагонал  Grinning

Още в първия абзац се казва защо точно 'зъбен червей' и че названието не бива да се възприема буквално.
А изречението 'Автор несет ответственность за безопасность методик указанных в теории' се превежда като 'Авторът носи отговорност за безопасността на методиката указана в теорията'

Просто нямам време в момента да превеждам и разисквам, но след като цигареният дим влияе на състоянието на зъбите и венците, защо да не може една билка (изгарят се сухи листа и се правят инхалации на устата, както е показано) да има в някаква степен лечебно въздействие? Има логика според мен.

# 312

Намерих разни интересни неща за маята, ако някой все още се интересува, да каже, ще ги споделя.

yes

# 313
  • Русе

yes
  И аз

# 314
Dulzz, но Мом не обсъжда по темата, нито казва дали е за или против, а нейната цел е коментира дословно постовете на всеки и да навлиза в конфликти.

Инера, отговорих ти за зъболекарите, но едва сега видях колко още глупости са написани.
Относно конфликта, който откриваш, нека наречем нещата с истинските им имена най-накрая, защото ми омръзна да се преиначават!
Подразниха се вегетарианците и феновете на разни подобни стилове на хранене, най-вече от факта, че намирам за напълно здравословна и естествена употребата на месо, което възприехте като заяждане! Само че не бяхте прави да се дразните, нужна е толерантност, темата не предполага подобен спор нито вегетарианска гледна точка. Просто към нея има обективна и субективна такава. Обективната е, че хората с нормално хранене с животински продукти имат 100 % здрави зъби. Субективната е, че понеже Людмил беше вегетарианец, придаде такъв поглед към темата. Съответно и другите вегетарианци приеха, че темата е за тях и нормалното хранене няма място! И не ви беше приятно да ви припомня, че темата съвсем не изключва нито месото, нито готвените храни. Истината дори да дразни някои хора не е желателно да се пренебрегва. Вашата нетолерантност е в основата на така наречения конфликт, а това, че сте ми правили забележки е направо арогантно.
Понеже аз нямам против да говорите за вашите вегетариански хранителни навици, щом са полезни, само че вие имате против да се каже, че не са задължителни за здравите зъби! А те не са! Simple Smile
За това спрете да се дразните от моята гледна точка, тя не обижда никой, който е широко скроен и толерантен.
Нека говорим за вредните храни, нито месото, нито манджите спадат към тях. Там влизат най-вече съвременните технологии и преработените храни.
За това исках да изясним въпроса за маята.
Мом успя да обиди Людмил и той затова спря да пише в тази тема.
Относно Людмил, ако го е засегнал въпросът ми за невегетарианското меню, нямам вина. Когато ми писа на лични, не беше засегнат. Мисля, че като вегетарианец нямаше какво повече да каже на тази тема, нямаше и желание публично да се противопостави.
Мом се хваща като удавник за сламка и търси под вола теле.
Когато си поставил истината на пиедестал сламки не ти трябват. За мен няма значение, какво ще се докаже! Въпросът е да се докаже. Мразя полуистини. Ако търсех да натрапвам някаква полуистина, щях да търся сламки. Ако някой беше доказал, че вегетарианството е най-доброто хранене, щях да съм такава. Но няма да прекарам живота си в търсене на заместители на месото и мерене на нивото на желязото и калция и т.н.

Инера, не очаквах, че не знаеш, че имаш душа! Grinning  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт