ОСМОКЛАСНИЦИТЕ - учим думички и песни, осми клас е вече лесен

• 43 133
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Някой от вас забелязъл ли е че МОН = МОМН  Shocked , аз днес, а кой знае от кога е  newsm78
[/quote]

PeaceТази промяна в любимото ни министерство е откакто се разделихме с г-н Вълчев Simple Smile

Ние също се вълнуваме от екскурзията до Париж и Лондон-нашата ще е през лятото. Как успявате да охладите ентусиязма???  newsm78 Моят син е много надъхан и надали ще успея.

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 21:56 от vili95

# 76
Хм, нашата оферта за годишна екскурзия е до Картаген. Както щете го тълкувайте.

Ние открихме сезона на състезанията. (След безподобните успехи във футбола, разбира се  Mr. Green) В събота притичаха до Габрово за "Хитър Петър". Браво на децата, добре са се представили, не им попречи ставането в 5 ч., за да хванат автобуса. Камен е на второ място  bowuu, аз съм доволна, той го възприема като част от пейзажа. Засега няма никакви признаци на стрес от 8 клас - то и от какво ли, всичко си е същото. Само ме е яд, че си е спретнал програма без почивен ден - в събота е на школите по математика и информатика, а в неделя - на кибернетика. Но от нищо не иска да се откаже. А с тази кибернетика направо ме утрепаха - конструираха роботи, написаха им програми, за да се справят с някакви мисии, сега довършват някакъв проект. Но най-много ме кефи, че покрай всичкото това децата от отбора сами си чистят помещението и си готвят обяда - по график. 

# 77
  • София
Здравейте момичета! Hug

Поздравления за Камен на Кабо Алма!   bouquet

Maia75, здраве, късмет и много успехи на Павел!
 bdbaloni
Аз малко със закъснение,,...  но никога не е късно за една торта  Wink

# 78
  • София
Здравейте! Hug

ellytza , дъщеря ми е в 8 ж клас, че много искаше испански да учи, пък аз исках да не зарязва математиката, заради езиците... LaughingТака се оказа в "ж" клас - Фр., Исп., Мат., Инф.
Братовчеда е в 8 б - същото, но вместо Исп.ез. е с Англ. ез.

Твоя син в коя паралелка е?

Дъщеря ми е много въодушевена от новото училище като цяло!!!Всичко и харесва, дори и ученето на език с бързи темпове!Вече има четири оценки по фр. - 6, 4, 6, 5 ...Казва че има чувството, че цял живот го е знаела този език... hahahaДано наистина да е така, защото аз бъкел не разбирам и се доверявам на нейната преценка.Но и госпожата преди десетина дни ми беше пратила мейл, че първоначалния стрес бил преодолян и е доволна от работата й до този момент!(На родителската среща ни каза, че ще комуникираме по мейлите.)

Еуфорията в къщи е толкова голяма, че чак малката ми дъщеря, която е в 4 клас, ми каза : "Мамо, искам и аз да се местя в ново училище!" Joy

# 79
  • София
Отдавна не съм се разписвала във форума, но хвърлям по едно око от време на време.
Привет на всички майки и поздравления на всички деца за избора, който направиха. Дано да се оправдаят всичките ни очаквания.
Моят син е много, много доволен от новото си училище (СМГ), от съучениците си, от учителите. Наблягат яко на немския. Почти всеки ден имат контролно, но доколкото разбирам и при всички останали е така.
Има само един малък проблем, ако може изобщо да се нарече проблем това. Записал се е на школа по математика, но след няколко посещения установи, че госпожата (Шаркова) обръща внимание предимно на старите си ученици. Вследствие на това ентусиазмът му от школата като че ли взе да се изпарява постепенно. От госпожата - също. Притеснявам се това да не промени отношението му към математиката като цяло... Вече започна да мрънка, че май иска да се откаже от школата... Не знам какво да го посъветвам...
Бъдете здрави!

# 80
  • гр.София
Bodra,посъветвай го да не се отказва в никакъв случай от школата по математика!Просто да прояви малко търпение...Г-жа Шаркова е изключителен преподавател и в тези школи има какво да се научи.Нормално е да му се струва,че обръща повече  внимание на старите си ученици.Те са заедно вече четвърта година и са си нещо като семейство...Хубавото е,че групата им е отворена за всички.Нека синът ти не се притеснява и да не се отказва!Трудът и постоянството се отплащат!!!

# 81
Браво на Камен!
Мога да се опитам да отгатна кой е на първо място.
Всъщност Ирина не се похвали  newsm78

Бодра - можеш да му обясниш, че учи при най-добрата. А тя не си губи времето с отказващи се. Въпреки че може да му се струва, че обръща внимание на другите, със сигурност не изпуска никого от очи. Само че ще му трябва малко време за догонване и още малко за доказване.
Някои хора биха ви завидяли истински  (за Шаркова)

# 82
  • София и там където не се пуши
Браво на Камен!
Мога да се опитам да отгатна кой е на първо място.

Браво на Камен - направо е утепал целия отбор (елитния)  на СМГ. Гледах резултатите на сайта. С една дума е на първо място от българчетата браво   bouquet . Все така успех му желая занапред. Ето и с не толкова подготовка като си е умно детето успява. 

Бодра, ако нещо не го кефи г-жата да я сменя, ако има друг вариант. Ми то не всеки с всеки може да мели.

Вчера съм си умряла от смях с моя син  Joy . Пристига в къщи - и ми вика - Мамо, господина по физическо ни изпитва на 600 метра крос и само аз и ......... завършихме. И аз като чух легнах да се смея и го питам - Ама останалите от класа те по-зле от теб?   rotfImbo    А той - Ааа не група от по пет ни изпитваше.   rotfImao

Моят от малък хич го няма с този предмет физическо, ама господина готин ги раздвижва всичките. 

Иначе му е скучно по англ. в училище. Пише си още там домашните. За в къщи нищо не оставя.

Ех този англ и тези книги продължават да ни интересуват най-много. Пак си купил едни тухли и се справи с тях за нула време. Обаче го мързи да се раздвижи до библиотеката. Нали трябва да се ходи до там.

# 83
бодра, школата е мястото, където тренират състезателите. Шаркова работи с голяма част от тези деца от 5 кл., нормално е да се познават добре и да се разбират от половин дума. Все пак, имат дълга история на отношенията, понякога не особено приятна за децата (вярвай ми), но изключително полезна за тях. Винаги съм се чудила как успява не да ги толерира, а да ги мотивира. И да я обичат, и да й вярват, въпреки че не е никак благ характер. Просто трябва известно време, за да навлязат в стилистиката й. Нормално е и синът ти засега да се чувства недооценен, все пак му трябва време, за да се докаже, да разкрие потенциала си. Но Шаркова бди, нямай грижа, а и дава на всички възможност да се изявят - стига да имат желание и постоянство. Ще му бъде трудно, но това е по-полезно за изграждането на самочувствие и самоуважение. И е по-важно от знанията по математика сами по себе си (впрочем, те не му мърдат). Абе, исках да кажа, че ако не се откаже, ще му е само от полза. Simple Smile
Знаток, Чи е на първо място, ако това беше въпросът ти.

Благодаря на всички за хубавите думи. Дано така да върви на децата ни!

Дороти, вашето направо като във вица, дето единият спечелил почетното второ място, а другият се класирал предпоследен. Laughing Ама със спорта и ние сме много скарани. Много ми е мъка. Поне всеки ден прави някаква серия от упражнения за заякване, че иначе съвсем ще се разлее на стола, ще трябва с лопата да го събирам.

# 84
bodra ,ето ти една друга гледна точка за Шаркова:

Рали я боготвори!!!
Вече четвърта година.
Обожава я и е "влюбена " в нея.
Добре, че не е мъж.Че щях да имам притеснения. Joy

Дъщеря ми беше записана на школа в 5-ти клас,но не се чувстваше комфортно там.
Просто Рали не е състезател.
Разбрах я. За това и не настоявах тогава да ходи на школа.
Не настоявам и сега.
Вслушай се в детето си. А после послушай и сърцето си.
Тогава ще вземеш правилното решение.
Ако не иска да ходи в школата?Ми няма лошо- ежедневните срещи в часовете по математика с госпожата ще са му добър урок не само за математиката, но и за живота. А и по-нататък може да си промени решението. Wink

Браво на СМГ-ейци за представянето си в Габрово.
Отново доказаха, че са номер едно!!!

# 85
  • гр.София
Знаток,как да се похваля!!!Пеши е трети-нали разбираш,че за него е провал!
Аз обаче адски се кефя и за Чи,и за Камен!Браво на децата!
Време беше някой да понатрие нослето на моя всезнайко,дето все всичко си знае и излиза в края на първия час :  Grinning
ПП.Всъщност и Пеши се радва за успеха на момчетата,те са приятели!Но това не пречи да е мотивиран за предстоящите състезания!

# 86
  • София
Кабо Алма, поздравления за Камен. Страхотно мотивирано дете и резултатите са естествени при това положение!   bouquet

bodra, струва ми се, че в нашата темичка математиците са толкова силна група, че любовта към тая наука се приема за даденост направо...  hahaha  Та, затова си мисля да се впиша с противоположен съвет... Самата аз направих такъв избор в подготвителен клас и никак не съжалявам. Бях в националния отбор по математика от 4ти до 7ми клас. Още в 5ти клас имахме лекция при Кирил Банков (навремето той списваше списание "Математика"), на която ни обясни основи на комбинаториката (в последствие тези неща ги учихме чак във ВУЗа  hahaha ), бяхме постоянно на лагер-школи по математика и естествено по много състезания.... Е, да, но след това аз отидох да уча в английската, а не в математическата (въпреки че бях приета без изпит в МГ-то) и реших да се концентрирам върху езика и си оставих математиката като чисто хоби. От сегашната си позиция считам това свое решение за правилен избор. Дай възможност на детето си да прецени само. Доколкото виждам той е чувствително дете и всъщност причината за немотивираността му в момента е по-скоро липсата на внимание от страна на учителката. Според мен е добре да проведеш разговор с него за математиката конкретно - доколко иска да се занимава сериозно и защо, а също и за немския - колко време му отнема подготовката и дали математиката не му идва много отгоре... Можеш да вземеш решение да смените преподавателя (щото понякога "на прехвалени ягоди с празни кошници"....), а може и въобще детето да счита, че за него заниманията в клас по тоя предмет са достатъчни.

Дороти, с теб наистина е весело:)

# 87
  • Sofia
Ох, момичета, как ви се радвам! От къде тая любов към математиката? Завиждам ви най-благородно!
Моето се справя чудесно, винаги е била сред най-добрите, но...
Още при раждането си, вместо да проплаче, изрева - МРАЗЯ МАТЕМАТИКАТА! И до днес си е така.

# 88
  • София и там където не се пуши
noshtna_ptica, че то ако само математика на този свят, ще умрат от глад, споко.

Тази вечер, дори в нашето училище ни казаха, да не участвуват на всички състезания, защото ще им дойде много всяка събота. Та от тук нататъка шапка на тояга нали влязохме някъде, да си се обучава, да се научи да мисли, да си използува знавията - та така за всички дечица.

Няма да забравя навремето, мои близки брат и сестра следват медицина и сестрата отличничка, брата добър, много добър успех и все разправяше на сестра си - Болните няма да ти търсят дипломата с колко си завършила  Joy . А иначе и двамата станали добри специалисти, ама диплома не им търсят май.

# 89
  • София
Здравейте!

bodra, върна ме 20 години назад!Аз съм завършила ПМГ в гр. Бургас.Навремето в школите записваха тези, които са изкарали по-високи оценки на контролните по математика.Не беше задължително, но беше препоръчително.Така и аз попаднах в такава школа...След 7 - 8 път, се отказах сама.Прецених, че ми е достатъчен сбръча в училище, та да се захващам с теорията на вероятностите и други отвлечени неща, непонятни за 15-годишния ми мозък.Наистина, успехите в тези състезания градят добрия имидж на гимназията, но това не беше по моите сили.
Така че съветът ми е да пробвате този срок, пък ако на детето му е мъка, не го насилвай. newsm10

Общи условия

Активация на акаунт