Дюканските вълшебства на Tumba_lumba/dpetrova

  • 44 370
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 170
НАЙ ЛЕСНОТО ЖЕЛИРАНО ДЮКАНСКО КРЕМЧЕ



Продукти

1 кофичка кисело мляко 0.1%, 1/2 степче с предпочитан аромат, 100мл. прясно мляко 0.1%, 1 пак. желатин на "д-р Йоткер"



Приготовление

Разбийте с миксер киселото мляко с добавеното степче, добавете прясното мляко и разбийте отново. Добавете желатина приготвен по указанието на опаковката и разбъркайте отново. Налейте сместа в купички или оставете направо в купата и поставете в хладилник. Бързо, лесно, вкусно!

ПП На снимката кремчето е с аромат на пъпеш и е поръсено с малко нес кафе!

# 46
  • Мнения: 170
ВАЛЕНТИНСКА САЛАТА С МЛЕЧНО ИЗВАРЕН СОС АЛА ДЮКАН



Продукти

1 зелена салата, 1/2 прясна краставичка, малко пуешко месце от бут без кост, 1/2 пакетче пуешка пушена шунка"Браво"(слайс), няколко стръка пресен чесън

за соса - 1/2 пак. обезмаслена извара "Мероне", 2-3с.л. кисело мляко 0.1%, наситнен пресен копър и стръкове пресен чесън, солчица, лимонов сок



Приготовление

Измивате и нарязвате на тънки лентички листата зелена салата, поставяте ги в средата на плитка чиния, около тях нареждате нарязаната на дребни кубчета краставица, а отгоре поставяте нарязаната на дребно шунка и пуешкото месце от бут, поръсвате с наситнения пресен чесън. Поливате с приготвения сос, а отстрани украсявате чинията със сърчица изрязани от слайсовете шунка. Отгоре доукрасявате с 1/2 сварено яйчице.

# 47
  • Мнения: 170
Най обикновена пролетна зелена салата по Дюкански



Продукти

1 зелена салата, връзка пресен лук, сварени яйца, сол, лимонов сок



Приготовление

Измивате и нарязвате на тънки лентички листата зелена салата, поставяте ги в средата на плитка чиния, отгоре поръсвате с наситнен пресен лук, а отстрани нареждате четвъртинките сварени яйца. Овкусявате със солчица и лимонов сок.

# 48
  • Мнения: 170
Ето го и моето бухнало и пухкаво дюканско хлебче:



Доза за 4 дни - Разбиват се с миксер 4 яйца на пухкав, много гъст крем с капка течен подсладител( моят е "Суитли"). После се добавят около 100гр. кисело мляко 0.1% с угасено в него малко повече от 1/2 пак. бакпулвер(със сода на мен ми мирише и не набухва така). Прибавя се и 1/3 пак. обезмаслена извара "Мероне", както и 1/2 к.л. сол. Разбива се всичко на ниската степен на миксера като се внимава да не спадне обема на яйцата. След което се добавят 8 с.л. едросмлени овесени трици и 4 с.л. едросмлени пшенични трици, аз добавям и 1 с.л. ленено несмляно семе. Разбърква се сместа с лъжица и се пече в малка тавичка предварително застлана с хартия за печене в предварително загрята фурна. Първо се намаляват градусите на фурната до 200 и преди хлебчето да е напълно готово фурната се услива на 250 градуса, изпича се добре ииии.....готово. Контиката при дюканското хлебче е яйцата да са разбити на абсолютно гъст и пухкав крем, да се постави сместа в по малка тавичка с хартия за печене и да се пече на по ниски градуси. Става разкош!

# 49
  • Мнения: 170
Пухкав зеленчуков омлет с млечно-изварен сос за ПЗ дните ала Дюкански



Продукти:

за омлета:3 яйца, 1/2 пак. обезмаслена извара "Мероне", щипка сол, чубричка, сминдух, няколко гъбки-печурки, 1/2 вр. зелен лук, 1 неголяма прясна зелена пиперка.
за соса:кисело мляко 0.1%, малко обезмаслена извара, малко наситен пресен лук и копър, щипка солчица и капки лимонов сок(аз намерих готов, без захар, то май си е лимонтузу с вода, ама нейсе ).

Приготовление:

Яйцата се разбиват на пухкав гъст крем с миксер, добавят се изварата, солта и сухите подправки и се разбива отново на ниска степен с миксер(за да не спадне обема на яйцата). След което се добавят нарязаните на дребни кубчета гъби, пипер и наситнения зелен лук, разбърквате с лъжица, поставяте сместа в малка тавичка застлана с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 250гр. Преди да е готов засилете фурната до 300гр. за да се изпече до златисто. Гарнирайте омлета с предварително приготвения сос и пресни зеленчуци.

# 50
  • Мнения: 170
Сладко изкушение с вкус на горчив бадем и нес кафе



Продукти

за блата-2 яйца, 3 с.л. овесени трици,1 с.л. пшенични трици, 1 с.л. течен подсладител "Суитли", 100гр. кисело мляко 0.1% с угасено в него 1/2 пакетче бакпулвер, по 1/3 капсулка течна есенция ванилия, с козуначен аромат и с цитрусов аромат.

за бадемовия крем - 1 кофичка кисело мляко 0.1%, капки течна есенция с аромат на горчив бадем, 100мл. прясно мляко 0.1%, 1 с.л. течен подсладител "Суитли", 1 пакетче желатин на "д-р Йоткер"(приготвен по указанието на опаковката).

за нес кафе крем - 1 кофичка кисело мляко 0.1%, 1 с.л. нес кафе, 1 с.л. течен подсладител "Суитли",  100мл. прясно мляко 0.1%, капки течна есенция ванилия или ром,1 пакетче желатин на "д-р Йоткер"(приготвен по указанието на опаковката).

сироп за блата - Блата може да сиропирате след изпичането му и докато е още горещ с около 100мл. студено прясно мляко подсладено с малко подсладител и ароматизирано с есенция.



Приготовление

За блата - Разбийте с миксер яйцата на пухкав гъст крем до побеляване с добавения подсладител. Добавете останалите продукти и внимателно с лъжица разбъркайте сместа като внимавате нивото му да не спадне много. Изпечете в предварително загрята фурна на 250гр. в тавичка застлана с хартия за печене.

За кремовете - Разбийте последователно първо единия крем с миксера, като първо разбиете киселото мляко с добавения подсладител и есенция, после добавяте прясното мляко и отново разбивате. Добавяте и предварително приготвения според указанието на опаковката желатин. Готовия крем сипвате в подходяща форма и слагате да стегне. Когато крема е стегнал сглобете сиропирания блат към крема и залейте с другия крем. Поставете отново в хладилника да стегне до готовност.
След като тортата е напълно готова, стегнала и охладена поставете я в тортена чиния и поръсете с малко нес кафе(по желание). Тортата се обръща лесно, като преди да я поставите в чинията с върха на ножа лекичко я отделите от стените на формата.

Последователност на приготвянето - Първо пригответе и изпечете блата(сиропирайте по желание) и оставете настрани да изстине. След което пригответе първия крем и го поставете да се стегне в хладилника, когато е готов прибавете към него блата, след което пригответе втория крем и залейте блата, поставете отново в хладилник до пълна готовност.

# 51
  • Мнения: 170
ПРОЛЕТНА СПАНАЧЕНА СУПА СЪС ЗАСТРОЙКА ПО ДЮКАНСКИ


Продукти:спанак, 1/2 връзка пресен лук, 1/2 връзка пресен чесън, 1/3 връзка копър(ако връзката е малка тогава сложете 1/2), сол, чубричка, 3с.л. овесени трици, 1 с.л. натурално царевично нишесте(предварително разтворено в малко студена до хладка водичка), за застройката - 1 яйце, 2-3с.л. кисело мляко 0.1%, малко лимонов сок.



Приготовление:Измивате, почиствате и нарязвате пресен спанак на тънки лентички, нарязвате наситно 3 стръка пресен лук, 3 стръка пресен чесън и около 1/3 връзка копър(ако връзката е малка тогава сложете 1/2), задушете всичко в тенджерка и добавете водичка според предпочитанието ви за гъстота на супата. След което добавете 3с.л. овесени трици и 1 с.л. натурално царевично нишесте(предварително разтворено в малко студена до хладка водичка), малко солчица и чубричка, варете до готовност(става за отрицателно време). И сега чалъма къде е, направете застройката като разбиете с миксер 1 яйце на пухкав крем, добавете малко кисело мляко и малко лимонов сок и отново разбийте с миксера до пухкавост. С черпак вземете малко от супата и сипете при вече разбитото яйчице или по скоро яйчения крем (т. нар. темпериране-демек уеднаквяване на температурата), след което добавете на тънка струйка застройката при непрекъснато бъркане(супата не трябва да ври, най добре да не е на котлона), след което върнете супата за кратко на огъня за да се свари и застройката. По този начин застройката не се утаява, а супата има разкошен вид и прекрасен вкус, сгъстява се и става като крем супа и е удоволствие както за очите, така и за небцето. Правила съм най различни супи, в най различни варианти, обаче досега не съм правила застройката с разбито с миксер яйце до пухкавост. Супата е по вкусна дори от нормална супа с мазнина, а на вид изглежда страхотно.

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 18:51 от Tumba_lumba

# 52
  • Мнения: 170
СПАНАК С ЯЙЦА И ИЗВАРА АЛА ДЮКАН



Продукти: спанак, пресен чесън, пресен лук, пресен копър, солчица, яйца, обезмаслена извара на вкус

Приготовление: Почиствате, измивате и нарязвате спанака на тънки ленти, нарязвате лука, чесъна и копъра на много ситно. Задушавате в тиган с малко водичка и когато поомекне добавяте яйцата, изварата и солта, бъркате до готовност и до извиране на течността, сервирате ястието гарнирано с кисело млекце 0.1% и прясна краставичка, поръсвате с малко пресен копър. Ястието става чудесно, леко и вкусно!

# 53
  • Мнения: 170
ЧУДНО ВАНИЛОВО КРЕМЧЕ С ВКУС НА БАНАН И РОМ АЛА ДЮКАН



Продукти: 500мл. прясно мляко 0.1%, 250мл. топла вода, 2с.л. царевично нишесте с вкус на банан, 3 яйца, 2с.л. течен подсладител "Суитли", капки течна есенция ром



Приготовление: Затопляте млякото с водичката на котлон в подходяща касеролка(тенджерка), прибавяте предварително разтвореното в студена до хладка водичка нишесте, добавяте и предварително разбитите с миксер на пухкав крем яйца, бъркате постоянно докато крема се сгъсти, оттегляте от котлона и прибавяте подсладителя и есенцията, разбърквате добре и наливате кремчето в купички, като поизстине слагате купичките в хладилник. Дозата е за два до четири дни(заради количеството мляко в крема, а и заради нишестето). Става чудно, вкусно и много леко кремче, да ви е сладко, но не прекалявайте т.к. от нишестето може да задържите свалянето на килограми!

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 12:01 от Tumba_lumba

# 54
  • Мнения: 170
ПИЛЕ ФРИКАСЕ С ГЪБИ АЛА ДЮКАН



Продукти:бяло пилешко месо(предварително сварено или ако ви е останало от пиле на грил или от печено пиле в плик), гъби(предварително сварени), 3-4 скилидки стар чесън, бялата част на стрък пресен чесън, 200мл. прясно мляко 0.1%, 200мл. вода, 1 с.л. натурално царевично нишесте, сол, черен пипер, дафинов лист, бахар, 1 яйце, 2-3 с.л. кисело мляко 0.1%, малко лимонов сок;



Приготовление: Нарязвате или накъсвате свареното пилешко месце на по ситничко, нарязвате на ленти сварените гъби, а стария чесън на филийки. В касеролка(малка тенджерка) или по дълбок тиган си затопляте млякото заедно с водичката и царевичното нишесте(предварително разтворено в студена до хладка водичка), като започне да се посгъстява леко прибавете месото, гъбите,  чесъна, солта и подправките, разбъркайте добре и оставете на по тих огън да поизври течността, разбърквайте от време на време за да не загори, когато се посгъсти добавете предварително разбитото с миксер яйце заедно с киселото мляко и лимоновия сок, бъркайте непрекъснато до хомогенност на фрикасето и до неговото окончателно сгъстяване, преди да оттеглите от котлона поръсете с наситнената бяла част от стрък пресен чесън и прясно смлян шарен пипер(или бял, или черен - какъвто имате в наличност). Дори и да ви се стори малко редичко фрикасето(пък и все пак е фрикасе, а не каша) не се притеснявайте, след като си отдъхне от огъня и леко поизстине ястието се сгъстява още малко и става с идеална консистенция. Сервирайте фрикасето гарнирано с пресни зеленчуци( зелена салата с лимонов сок, краставичка). Става като истинско фрикасе, чудесно е!

# 55
  • Мнения: 170
САНДВИЧИ "МАРГИ" АЛА ДЮКАНСКИ



Продукти: тричаво хлебче-дозата ви за деня с 3с.л. трици(рецепта виж по назад в темата), 1 яйце, извара, стрък пресен чесън, сминдух, чубричка;

Приготовление: След като сте изпекли тричавото си хлебче, оставете го да изстине, разрежете на две и намажете със сместа от яйцето, изварата, чесъна, подправките. Запечете на парти-грила(или на фурната) до готовност. Стават чудно хрупкави и много вкусни. Да ви е сладко!

# 56
  • Мнения: 170
СУПА ПИЛЕ СЪС ЗАСТРОЙКА АЛА ДЮКАН ЗА П ДНИТЕ

Продукти:бяло пилешко месо(най добре гърди), 1 стрък пресен лук(или малка главичка стар лук), 3с.л. овесени трици, 1с.л. натурално царевично нишесте, сухи подправки-черен пипер, чубрица, 1ч.л. суха подправка за супа без захар(ако слагате такава, не слагайте сол), пресни зелени подправки-магданоз, целина, дивисил, за застройката-1 яйце разбито с миксер на пухкав крем с добавка на 2-3с.л. кисело мляко 0.1% и малко лимонов сок(лимонтузу);



Приготовление:Накъсайте на дребни парченца(почти на конци) предварително свареното пилешко месо, добавете наситно нарязания пресен лук(ако лукът ви е стар, не го режете, а го сложете цял в супата, като лекичко го разполовите на четири в едната му част за да си пусне аромата), налейте топла или гореща вода и поставете на загрят котлон, добавете триците, нишестето(разтворено в хладка до студена водичка), сухите подправки и варете до готовност(става доста бързичко), оттеглете от котлона и темперирайте застройката, като с черпак прибавите гореща супа към сместа с разбитото яйце, след което излейте застройката при непрекъснато бъркане в супата, сложете отново на котлона да клокне, преди да оттеглите супата добавете зелените подправки. Похлупете с капак и оставете супата настрани.



ПП Принципно дозата става за 1 ден, но заради нишестето е по добре да ви е доза за 2дни, освен, ако не намалите нишестето в супата до 1 ч.л.

# 57
  • Мнения: 170
Дюкански кюфтенца "А ла Ре"

Продукти:сварено и накълцано наситно пилешко месце, настъргана наедро пуешка пушена шунка, 2 яйца, 2с.л. овесени трици, 1 с.л. ленено семе, 1 стрък пресен лук, 1 стрък пресен чесън, сол, чубрица, черен пипер.
Приготовление:Омесете всички продукти като за кайма, оваляйте във форма на кюфтенца, поставете в плитка тавичка предварително застлана с хартия за печене и изпечете кюфтенцата в предварително загрята фурна на 250градуса. Наблюдавайте, защото стават бързичко. Гарнирайте с млечно чеснов сос с копър. Да ви е сладко!

# 58
  • Мнения: 170
Запеканка с тиквички ала Дюкан за ПЗ дните

Продукти: една по голяма свежа тиквичка, 6-7 скилидки чесън, 1/2 връзка пресен копър, 1/2 пакетче суроватъчна извара на Маджаров(или каквато ползвате, аз в момента имах такава, не е лоша, а и е 400гр.- на добра цена), три яйца, 1/2 кофичка кисело мляко 0.1%, малко солчица, щипка черен или бял пипер, чубричка;

Приготовление: Измийте тиквичката и я настържете на едрото ренде, отцедете от водата(посредством изстискване с ръце), разстелете настъргания зеленчук в йена, отгоре пресовайте или настържете на ситно ренде скилидките чесън, добавете наситно нарязания копър, щипка солчица и щипка чубричка, разбъркайте добре и изравнете сместа, но не я притискайте, оставете я леко рохкава. Отгоре надробете изварата, след което залейте всичко с предварително добре разбитите с вилица яйца с киселото мляко, черния пипер и една идейка солчица. Поставете йената в предварително загрята фурна. Печете до готовност на ястието т. е. когато хване златист загар. Аз пекох първоначално на 300 градуса, след което намалих на 250 градуса до пълното изпичане на ястието. Поднесете ястието топло гарнирано с кисело мляко 0.1%. Да ви е сладко!

ПП За съжаление фото няма, че фотото е на ремонт. Но, скоро ще има и фотоотчети отново!

# 59
  • Мнения: 170
Пица калцоне с яйчен блат за ПЗ дните ала Дюканска - вариант 2


Продукти

за блата - 3 яйца, 1/2 опаковка обезмаслена извара "Мероне" или суроватъчна извара на "Маджаров", щипка сол

за плънката на самата пица - 3-4 пълни с.л. доматено пюре "Идеал бг"(то е с подсладител и без захар, напълно режимно е, а е с вкус на лютеница), малко извара, 1 пресен домат, 1/2 чиста телешка луканка или суджук, 1 бр. едра печурка, 2-3 скилидки чесън, щипка мащерка, риган, босилек, чер пипер, чубричка, а ако сте в по напреднала /трета/ фаза и 20-40гр. обезмаслен кашкавал


Приготовление

В купа разбийте с миксер яйцата на гъст крем, добавете изварата и пак разбийте до хомогенност/добавете сол, ако е необходимо/. Поставете сместа в тавичка застлана с хартия за печене и запечете на силна фурна/предварително загрята/. Когато блатът е почти готов, извадете от фурната и гарнирайте с изброените по горе продукти, като първо намажете с доматеното пюре, поръсете с наситнения чесън и сухите подправки, поставете отгоре резенчетата луканка/суджук, върху тях наредете резени домат, а върху тях  поставете на тънки филийки гъби, поръсете с чер пипер и мн малко солчица и запечете на фурната и воала...вашата пица е вече налице и чака да бъде изядена с най голямо удоволствие:).............за да стане ефекта на пица калцоне, прегънете гарнираната и изпечена пица на две докато е още топла, като внимавате да не се разкъса, така продуктите се дозадушават и пицата става още по вкусна.

Общи условия

Активация на акаунт