За блата-Разбийте две яйца на гъст крем с 1с.л. течен подсладител "Суитли", добавете около 100гр. кисело мляко 0.1% с 1/2 пак. бакпулвер, щипка сол, есенция "цитрус" и "козуначена" есенция, разбийте леко отново, добавете 6с.л. овесени трици, разбъркайте с лъжица за да не спадне и в предварително загрята фурна изпечете в тавичка застлана с хартия за печене на около 250 градуса. След което извадете, оставете леко да изстине, сложете в подходящ съд и сиропирайте с около 100мл. прясно мляко 0.1% леко подсладено с подсладител (направете леки напречни нарези върху блата с остър нож и залейте с млякото, за да попие по добре).
За ваниловия крем - 400мл. прясно мляко 0.1%, 4 яйца, 1 с.л. царевично нишесте-ванилия, 1с.л. течен подсладител "Суитли", малко ванилова есенция-загрейте леко млякото на котлона, предварително разбийте яйцата на гъст крем и след като млякото загрее го добавете към яйцата, разбъркайте добре и върнете сместа на котлона, добавете и предварително разтвореното в хладка водичка нишесте, бъркайте непрекъснато до сгъстяване на сместа и след като крема е готов(е не става кой знае колко гъст, но е добре) добавете есенцията и подсладителя, бъркайте още известно време енергично, оставете леко да "дръпне" и излейте върху блата. Поставете сладкиша в хладилник да стегне. Същия става нещо разкошно, защото блата си се сиропира от млякото и допълнително поема от течността и влагата на крема и става вълшебен десерт!!!
ПП Още нямам фото, та няма и снимков отчет за протокола!!!