Юлчета щастливи тичат,всички много ги обичат!(тема 131)

• 23 298
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Астарта, вали ли сняг?

Дааа, дори вече има снежна покривка Rolling Eyes

# 646
Пожелавам бързо оправяне на болните! Praynig
Джоли, как е Ния? Още ли има температура? Педиатърката какво казва?
Доколкото аз разбрах нейната позиция беше, че да, ваксините създават имунитет затези щамове, които съдържат, но от друга страна ваксинирането често някак обърква имунната система на организма, провокирайки разни автоимунни проблеми, така че за нея това не е добрият начин за предпазване от вируса, а има други много по-безопасни хомеопатични начини и средства за това.
И аз това разбрах. Изказа се против ваксините. Каза че поставянето на такава ваксина предпазва от няколко щама, а същевременно ни прави податливи на всякакви други щамове на респираторни вируси, които са над 2000. Ваксинирането било неестествен начин на "разболяване" на организма, който компрометира имунитета. Баща ми една година след такава ваксина боледува от бронхопневмония, а той не е никак податлив към респираторни заболявания така че напълно й вярвам. В работата им беше задължително ваксинирането преди години, но явно са имали проблеми, защото вече изобщо не предлагат ваксини, камо ли да задължават персонала да си ги слага Rolling Eyes

Исках да питам кърмещите мами как се чувстват? Аз съм ужасно отпаднала от месеци насам и се влошавам даже. За да върша някакви елементарни неща, се налага да влагам страшно много сили и енергия  Tired Питах Сантал и тя е била в същото положение, но се е оправила със сок от черен бъз, сурови ядки и някакво хомеопатично лекарство. Аз си направих вчера сок от моркови и червено цвекло. Знам че е страшно богат на витамини и микроелементи. Днес пак ще си правя, но ще купя от пазара и листа от целина. Те са част от коктейла. Ще използвам всички възможности, че не искам да отбивам още, а не мога така да се влача като парцал. Други средства знаете ли?

# 647
Роси, вчера го казвах същото на майка ми. Ама дума по дума.  Shocked Почвам да си правя такива сокове, белким има резултат...
Днес прекарахме цял час в издаваме на документи на децата. В началото на другия месец ще сме софиянци официално.
И по този случай, днес Антон получи обаждане да очаква специално предложение от Рока... И айде, Донке, стягай багажа за Варна... Joy Joy Joy  Ще ме умори тоя живот.  Crazy

Само да допълня. Днес Самуил ме разсипа. Връща се вкъщи и ми заявява, че вече няма проблеми с връзването на обувки. Днес след часа по физическо 2 различни момичета му вързали връзките. По една за всяка обувка.  hahaha hahaha

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 12:31 от Донка

# 648
Значи не съм сама, Доне. Дано да имат ефект тия витаминни бомби.  Praynig
А това със Сами ме разби  hahaha Супер. Ама има явно успех сред мацките, добре ще си живее  Flutter

# 649
Астарта, вали ли сняг?

Дааа, дори вече има снежна покривка Rolling Eyes
Shocked

# 650
  • София
ох, не знам какво ще правим днес, но няма да издържа все у дома.. яна вече ми е съвсем без сополи и съжалявам дори, че вчера не дойдохме, но може и за добро да е било..  Rolling Eyes

# 651
Ще ме уморите, ей  Laughing

Донке ле, и ти си неуморна. Как го правиш с това с постоянното местене, не знам. Дори не успявам да си го представя. И двамата ти синове са красавци, тепърва ще има салтанати  Party

И аз изпуснах да гледам Евридика, заради сутрешната суматоха, но ще гледам повторение, надявам се.

И да се похваля  Grinning Може да изглеждам бременна, но поне ще минавам за слаба бременна  hahaha Вчера си обух един панталон от пролетта, който ми стоеше като все едно съм го взела на заем от някой доста по-едър от мен  Crazy

# 652
Роси, аз пуснах специална тема за това в Кърмаческия, преди още да забременея
Там ми препоръчаха едни витамини - Пренатал на Джеймисън - наистина са много добри, тъкмо и сега продължавам да си ги пия, не ми повишават апетита, не ми става лошо от тях - аз обикновено имам проблеми с комплексните витамини
Там ми пуснаха и линкове към едни упражнения - петимата тибетци се наричат, вид йога е, много лесни и отнемат около 10 минути на ден като им свикнеш
В последствие се оказа, че у нас имаме книжка за тях с подробни обяснения, правих ги няколко пъти - много освежаващо действат, сега ме е страх да ги правя
Лично на мен ми помага движение, повече течности и далеч от компютъра - прекаля ли с него - ставам като парцал, нервна, отразява се и на децата
Нещата, които ти споменаваш естествено също помагат, стига да си ги правиш всеки ден, мен ме е обзела такава апатия, ела ми виж къщата, направо ужас, няма къде да се стъпи и нищо не ми се подхваща, вчерла със зор направих един качамак, че и готвенето бях зарязала и Ели ядеше еднообразно

# 653
  • София
Исках да питам кърмещите мами как се чувстват?
Съвършено нормално се чувствам като за майка с две малки деца. Не спим по цели нощи, носим 12-13 кг. на ръце, обслужваме непрекъснато, ходим по 2-3 часа пеш всеки ден, времето мина от 28 на 2 градуса за 3 дни - как да се чувстваме?! Ми много ясно, че ще ни е изморено и отпаднало. Сигурна съм, че не-кърмещите не се чувства по-китки от нас Confused

Интересът към Сами въобще не ме изненадва, той е толкова хубав Heart Eyes

# 654
Исках да питам кърмещите мами как се чувстват?
Съвършено нормално се чувствам като за майка с две малки деца. Не спим по цели нощи, носим 12-13 кг. на ръце, обслужваме непрекъснато, ходим по 2-3 часа пеш всеки ден, времето мина от 28 на 2 градуса за 3 дни - как да се чувстваме?! Ми много ясно, че ще ни е изморено и отпаднало. Сигурна съм, че не-кърмещите не се чувства по-китки от нас Confused

Интересът към Сами въобще не ме изненадва, той е толкова хубав Heart Eyes

Съгласна и по двата казуса  Laughing

Бобо е хремав. Две нощи не сме спали. Някоя от вас капала ли е сок от лук в носа, против хрема  Rolling Eyes Мисля да пробвам.

# 655
  • София
И аз се чувствам така и да, смятам че се дължи и на кърменето наред с всички останали уморяващи фактори. Миналата зима допивах Пренатала, който ми остана от бременността, ама като че ли нямаше голяма файда. Все си мисля, че е по-добре витамините да се набавят по естествен начин от храната. От друга страна пък не мога да си наложа да ям витаминозна храна, да си правя сокове  и т.н. Шоколадите ме влекат повече от плодовете, та ни така, ни иначе Confused. Движението и спорта ми действат  на настроението, но ме уморяват физически повече от преди. Ще взема да пробвам с бъз, имам вкъщи нещо като сироп.

# 656
  • София
Много помагал казват, но нали ще го разредиш, да не му го накапеш така, директно, че много ще му залюти.
Имаше една тема в здравния с бабини рецепти, ама изпробвани и ефективни, аз от там знам за лука Peace

# 657
И айде, Донке, стягай багажа за Варна... Joy Joy Joy  Ще ме умори тоя живот.  Crazy
Да се радваме ли newsm53

Аз сутринта пуснах телевизора, но в и 40 даваха нещо друго, аз се замотах и съм го изпуснала, хванах само за свинския грип. Сега са го качили, отивам да гледам.

# 658
Шада, аз знам така - лукът се рендосва и се пъха в една каничка за чай. Слагаш капачето и пъхаш леко  чучурчето в дупката на носа и дишаш изпаренията.

Бухти, недей още.

# 659
  • София
Тъкмо смятах да питам Донка как се е адаптирал Сами в новото училище. Очевидно няма проблеми hahaha
А на теб връща ли ти се във Варна?

Върнахме се от преглед. Както винаги пред вратата на нашата лекарка беше митинг. Само нейните пациенти боледуват явно.  Crazy Елена ще откара 10 дни с антибиотик, а на Вероника започваме нов. Луда работа - ту едната е по-добре, ту другата...имам чувството, че само си го прехвърлят този вирус и всеки път е по-устойчив на лекарствата.

Общи условия

Активация на акаунт