В кой клас започват да учат физика и химия?

• 7 804
  • 8
  •   1
Отговори
Кои са първите учебници по физика и химия? Нито една  книжарка не може да ми каже.. хмм.
Да препоръчате добър, лесно смилаем?

# 1
Започват с физиката още от трети клас. Joy

Днес обяснявах на дъщеря ми по Човек и природа какво е обем, маса и форма на телата.
Изводите са за теб.

# 2
  • София
В 7 клас ЧП се разпада на физика, химия, биология...

# 3
Започват с физиката още от трети клас. Joy

Днес обяснявах на дъщеря ми по Човек и природа какво е обем, маса и форма на телата.
Изводите са за теб.

Да бе, знам, и ние сме на тоя урок.  Simple Smile Ама младежа иска истинска физика.  Simple Smile

# 4
Опитайте със "Страховитото в науката" - хем е забавно, хем има химия, физика, биология (също и география, история, математика). Видях илюстровани речници по химия и май по физика в "Пингвините", преди да се изместят от бившето кино до "Славейков". Има и една хубава мултидисплинарна книга "1001 въпроса". Синът ми много я хареса в 5-ти клас. Разбира се, можете да вземете и учебник за 7-ми клас по съответния предмет, но ми се струва, че за него са необходими познания, които се трупат по Човек и природа в по-малките класове.
Успех.

# 5
Опитайте със "Страховитото в науката" ...

Имаме яяя.  Simple Smile Гледах речниците, които имаш предвид, доста се зачудих дали да ги взема, май ще ги поръчам по нета. Енциклопеддите ги имаме почти всички, но те не дават стабилни знания.  Значи много ми липсва популярна техническа литература. Ама хем популярна, хем сериозна.  Simple Smile  Направо се чудя дали да не издам нещо, без да съм в час изобщо с издателската дейност.
Гледах един учебник по физика за 7 клас, но никак не ми звучи добре написаното. Намерих и един електронен:  http://paisii.kardjali.com/files/Site/optika8.html
За децата, които се интересуват от наука препоръчвам книжката "Случайни открития", много е сладка, дребния я изкълва за нула време.

# 6
  • София
Не зная колко е голямо детенцето ти, но може би ще му е интересно и това:
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-345/id-16973/naj-interesnite-ek … tin-landveer.html

# 7
Синът ми също е фен на "Страховитото в науката" - наизустил е почти всичко. Миналата година, в пети клас много държеше да получи учебник по химия. Купихме и наистина го чете и препрочита, коментира по него. Въпреки моя скептицизъм в началото относно това, че материята е трудна и непозната, той се справи и му харесва, така че купете му на детето учебник да се занимава!

# 8
Здравейте,
Мога да ви препоръчам "Забавни опити по физика", в четири части. 1. Механика, 2. Термодинамика и молекулна физика; 3. Електричество и магнетизъм; 4. Оптика.
Мога да споделя мнение за първата част - Механика, опитите са лесни, забавни, с достъпни материали, но това е моето мнение Simple Smile, синът ми не беше особено впечатлен, може би,  защото му се видяха прекалено елементарни или може би, защото предпочиташе електричество.

Общи условия

Активация на акаунт