Час по физическо.

• 2 591
  • 24
  •   1
Отговори
 Привет на всички мами!
 Напоследък много се говори, колко са ни обездвижени децата и колко затлъстяват като не спортуват.
Доколкото знам имат един час повече физическо...
 Днес минавах по голям столичен булевард, където движението винаги е натоварено. В училищен двор, децата имаха физическо. Други пък - по-големи играеха футбол... ВДИШВАЙКИ ДЪЛБОКО БЕНЗИНОВИТЕ ИЗПАРЕНИЯ.
 Питам се аз, какво му е полезното на това физическото възпитание???

Къде играят децата ви и съгласни ли сте в училищата намиращи се до големи и натоварени улици да се играе физическо на двора?

# 1
Смятам ,че е невъзможно да ги извозват до екологично чист район.Иначе като идея е добре.

# 2
  • На черешата
Ами нямат избор. Това го мислиш преди да запишеш детето си в дадено училище. Има много критерии, които се преценяват предварително. И да, има училище в София, в което цял един ден е само за физическо и туризъм и често ходят на преходи на Витоша. Peace Но цената на това е, че учат и в събота.  Rolling Eyes

# 3
  • Sofia
Смятам ,че е невъзможно да ги извозват до екологично чист район.Иначе като идея е добре.
smile3521

# 4
Ами другият вариант е салона, който е не по-малко запрашен. Или въобще да нямат физическо.
Аз лично съм съгласна да играят на двора. То тогава трябва да му забраня и на улицата да излиза, защото и там въздуха е същият. Вярно, че в час се натоварват и правят някакви упражнения и игри, но все пак предпочитам някакво минимално движение в училище.

# 5
  • Варна
Ние в това отношение имаме късмет - училището е в много тих квартал, заобградено само от тесни улички, по които движението е сравнително малко.  Peace

# 6
Разбира се, че на двора ще играят - за какво са им иначе такива големи дворове, я! Simple Smile
Прах има навсякъде - дори и в домовете ни, дори и всеки ден да чистим. Нима в салоните е по-малко запрашено? Да не мислите, че учителят по физкултура ще проветрява салона след всеки час? (е, някъде може и да има такива учители, но те ще са доста малко). Предпочитам да играят навън, на въздух, пък бил той и край улицата, отколкото да играят в салон, в който при слънчево време можеш да видиш как се гонят прашинките и в който мирише на пот и маратонки.

# 7
За това се мисли,когато се записва детето.Часът по физ.възпитание според мен не бива да протича по този начин.По-смислено е децата да бъдат запознати с различни спортове ,а не да правят безсмислени упражнения,които ги отегчават./напр. волейбол,баскет и др.групови игри/

# 8
  • София
В нашето училище часовете по физиеско са си един вид свободен час, пускат ги на двора да играят и това е.

# 9
И ние така.

# 10
...Питам се аз, какво му е полезното на това физическото възпитание???

ДВИЖЕНИЕТО!

За това се мисли,когато се записва детето.Часът по физ.възпитание според мен не бива да протича по този начин. По-смислено е децата да бъдат запознати с различни спортове ,а не да правят безсмислени упражнения,които ги отегчават./напр. волейбол,баскет и др.групови игри/
Споделям мнението ти. Спортните игри са доста по-увлекателни от скучните упражнения и бягането за норматив.

# 11
  • София
На мен друго ми прави впечетление - досега дъщеря ми беше в ЧУ, където освен, че гледаха сериозно на часовете по физическо, оставаха и на децата много време, за да играят на двора. В сегашното й ДУ е точно обратното -  часовете по физическо преминават предимно в организиране на нещо си, а на двора не се излиза всеки ден (3 клас е - класната решава дали да ги пусне през голямото междучасие). Та това, което силно ме впечетли е, че в старото училище нямаше нито едно затлъстяло дете, а тук бройката е направо потресаваща. Сигурно не само намалената физическа активност е причината, но и това допринася. А по-темата...май предпочитам да има повече движения, дори и сред бензиновите пари....

# 12
Винаги е по-добре децата да имат физическо.

Относно това, че училищата се намират повечето до големи булеварди, ами то и домовете ни са повечето до големи булеварди пък отваряме прозорците и излизаме на балкона дори...

# 13
......... Да не мислите, че учителят по физкултура ще проветрява салона след всеки час? (е, някъде може и да има такива учители, но те ще са доста малко). .......... в който мирише на пот и маратонки.
ха,ха,ха  ,а защо мислиш ,че не се проветрява сигурно на учителите по физическо им е хубаво да мирише на пот и маратонки .И защо да не е обратното т.е. някъде може да има такива учители които НЕ проветряват , но те са доста малко.

# 14
  • с/у ОколоМръсТното
проветрен, непроветрен салон... все тая... ако в него са били 2-3 класа събрани и само след 10мин. идват нови два, три класа.
Защото съгласете се, че с това сливане на училищата (в една сграда са от 1-ви до 12-ти клас) няма начин само една паралелка да има ФВ. А салона по право е само един.

И стига  Stop с тоз феномен, че липсата на движение прави децата затлъстели... движението е тонус, жизненост и здраве. Но калориите са в храната. ТАМ е главния проблем.

Общи условия

Активация на акаунт