Коледа идва!

• 152 937
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 795
Петя, сигурно задавам много тъп въпрос, но да рискувам - сладките ги замръзяваш изпечени, нали?

Аз още не съм решила какво да приготвям. Всичко ми харесва, а не може всичко. Много ми е трудно да избера  newsm78

# 796
За английският коледен кейк-от къде купувате сушените череши? Не мога да намеря никъде. Тази година, мисля да го направя за първи път.

# 797
  • София
За английският коледен кейк-от къде купувате сушените череши? Не мога да намеря никъде. Тази година, мисля да го направя за първи път.

На пазара на Графа тази седмица мернах сушени череши (на първия щанд като се движиш от Раковски към Попа). Но не обърнах внимание на цената.

# 798
  • В една Дупка.

Аз вчера от Кауфланд си взех сушени боровинки (разрязани на две), в рецептата пише, че може да слагаш най - различни плодове, стига да са сушени.
Вчера накиснах плодовете, сега го почвам.  chef

# 799
  • Пловдив

Миналата година си ги взех от един от пазарите в Пловдив.
А някои момоичета споменаваха, че имало в Пикадили. Тази година АКК го пропускам и за това не съм много наясно къде може да има.

# 800

Намирала съм на пазарчето на Графа и във "Фантастико" в Скай сити, т.е. във всяко по-голямо Фантастико би трябвало да ги има.

# 801
  • София
Да, и в Пикадили има - 200 гр. за към 3 лв.

# 802
  • В една Дупка.
Имам едно въпросче - в момента пека Коледния кекс, но отгоре да завързвам ли хартията или просто да покрия съда?

# 803
  • София
Петя, сигурно задавам много тъп въпрос, но да рискувам - сладките ги замръзяваш изпечени, нали?

Аз още не съм решила какво да приготвям. Всичко ми харесва, а не може всичко. Много ми е трудно да избера  newsm78
Бони, не съм Петя, но да отговоря - неизпечени, а само тестото (напр. за маслените сладки) или направо самите оформени сладки (бисквитките с парченца шоколад; бисквитките Трюфел) се замразяват . Тестото трябва да е добре увито в прозрачно фолио, а готовите сладки - върху подложки, застлани с пекарска хартия и пак добре увити във фолио.  После местиш в хладилника от предната вечер, като се отпуснат разопаковаш и печеш  според указанията.

Някои сладки добре понасят замразяване и след като са изпечени, но аз не съм фен на тая техника - прясно изпечените с нищо не могат да се сравнят Peace

# 804
Имам едно въпросче - в момента пека Коледния кекс, но отгоре да завързвам ли хартията или просто да покрия съда?
Аз я завързах, но още преди да започне печенето, изпече ми се за около 2 часа   chef

# 805
Като чета какви грандиозни планове имате за коледни сладкиши, направо ви се възхищавам. Аз смятам да се огранича само с меденки, че вкъщи сладкото не е много на почит, но ми е мерак, а и за радост на детето, ще спретна едни. Чудя се коя от двете рецепти, на Джема и на Джули, поместени на първа страница да избера. Може ли тези, които са ги пробвали да ми кажат, какво количество меденки горе-долу излиза от тези продукти?

# 806
Аз правих експеримент със стъклените сладки, но на мен ми се разтопи прозорчето на 3-тия ден. Всичко беше прекрасно, но определено са нетрайни и не са подходящи за Коледа, или поне не са подходящи в къщи - ние си се борим ежегодно с влагата Sad
Иначе самите сладки са:

и друг профил

Иииииииииии не мога да не се поФаля Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Вчера си закупих ей това

от Щъркелите на Пиротска. Бяхме излезли на разходка и си се шляехме и пусто защо гледам по витрините - (на мен трябва някой да ми намери "Джуу Джанта 200 Супер-хроматични Опасност-сензитивни Очила" hahaha hahaha hahaha, които да ме защитават от магазини за домашни потреби Joy Joy Joy) та мернах на витрината формата. Влязох вътре - няма вътре. Питам колко струва формата за щолен на витрината - продавачката се  #Crazy и скокна да гледа какво имат на витрината hahaha то от вътре малко достъпа до витрината беше затънтен - размества, сочи и все не уцелва какво е това форма за щолен  Joy и ме гледа, все едно аз съм няква малоумна, която има халюцинации и току що е съчинила думата "щолен" и я е съчетала с "форма" - за благозвучие и от къде сега пък се изтресе в нейния магазин да й разваля рахатлъка Laughing.............. Разгеле, успях да й покажа какво точно искам Laughing Laughing Laughing Преглътнах няколко пъти, поех дълбоко въздух след обявяването на цената, затворих очи, броих до десет ...................... нищо не помогна и си излязох с нея от магазина Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 807
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Като чета какви грандиозни планове имате за коледни сладкиши, направо ви се възхищавам. Аз смятам да се огранича само с меденки, че вкъщи сладкото не е много на почит, но ми е мерак, а и за радост на детето, ще спретна едни. Чудя се коя от двете рецепти, на Джема и на Джули, поместени на първа страница да избера. Може ли тези, които са ги пробвали да ми кажат, какво количество меденки горе-долу излиза от тези продукти?

Velesa, вчера правих меденките на Джули изцяло по рецептата на Наталина и количествата, които е писала, излязоха ми 116 бройки меденки

# 808
Velesa, вчера правих меденките на Джули изцяло по рецептата на Наталина и количествата, които е писала, излязоха ми 116 бройки меденки
Леле, много са. Добре, че декември тръгвам на работа, та там ще се яде доста.

Да попитам още нещо за тези меденки. Понеже разбрах, че в началото са твърди и постепенно омекват, та няма ли опасност украсата им да се развали? Дали няма да омекне и да се размаже  newsm78 Нали се подреждат в кутия, където ще са една върху друга.

# 809
  • Czech Republic
Леле, много са. Добре, че декември тръгвам на работа, та там ще се яде доста.

Да попитам още нещо за тези меденки. Понеже разбрах, че в началото са твърди и постепенно омекват, та няма ли опасност украсата им да се развали? Дали няма да омекне и да се размаже  newsm78 Нали се подреждат в кутия, където ще са една върху друга.

Меденките на Джули не са твърди в началото - меки са си, ако са правилно разточени и изпечени! Peace

Иначе които и да е меденки, ако се разточат тънко и препекат са твърди! Затова и много хора предпочитат да ги направят като топчета - така няма толкова голяма вероятност от препичане!

Украсата изсъхва моментално! А бройката зависи от големината на формичките. Тук за меденки се зползват формички около 10 см. диаметър, при останалите украсяването става пипкаво. Hug

Крисче, аз моите стъклени сладки след като видях, че още на другия ден са започнали да се разтапят, ги завих в целофан и за сега не са мръднали! Hug  Иначе се посмях доста на перипетиите ти с формата за щолен *тя става и за козунак де Simple Smile

Myriam, доволна ли си? Добре ли се получиха? Heart Eyes

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 11:30 от natalyna

Общи условия

Активация на акаунт