Градината е доста добра и ,според ръководството на тази градина,и храната,която се предлага там, "също е много добра".

Менюто уж било съобразено със стандартните представи за здравословното и с реалните нужди на децата.
Обаче,като погледна седмичното им меню,отбелязвам поне по един " супер здравословен" продукт за всеки ден.Като,например:
филия с ПАСТЕТ
филия с МАЙОНЕЗА и извара
кисел
Нишестяно кремче
ВАФЛА
ШОКОЛАДОВА вафла
СУХА ПАСТА
КРОАСАН с шоколад
и т.н..
Това е само началото.Не знам,какво ще открия по-нататък.
Освен това в градината не е забранено да се внасят торти,бонбони и всякакви други сладки почерпки за рождени дни.Факт,с който градината даже се гордее.
Както и да е.Надали ще успея да променя нещо в градинското меню или в правилата на градината(относно внасянето на торти например).Абсолютно съм сигурна,че нито директорката,нито медицинския персонал на градината са информирани за вредата на захарта,кофеина,транс мазнините и повечето емулгатори,с които са претъпкани горепосочените продукти.
Понеже съм насочила темата към майките привърженички на здравословното хранене,искам да ги попитам,как се справяте със всичките тези боклуци по градините?Как спасявате децата си от тях?Размишлявам,какво може да се направи:хем да се опази детето от вредните храни,хем да не се чувства изолирано от останалите?
Има ли начин?

в 1 и 2 група не й оказаха влияние, дори отказваше храна от рода на кроасани и др. боклуци, които им дават там, до 3 г. беше хранена изключително здравословно, при това без забрани, но вече мина много време и виждам, че това, от което се опасявах идва 

и не се отказвам.... 

).Да,детето опитва и от тях,но това не е норма,не е ежедневие.