Отговори
# 630
Деси, сещам се за соев сос  Sick

А дето си дала оризчето, наксотро си принтнах цяла книжка с подобни, някакво японско изкуство за подреждане на кутийката за обяд беше, ама как му беше името....

Много е готинко. Още нищо не съм пробвала де, че все няма време!

Сега ще правя желе от кока-кола  Party  да видим кво ще стане

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 23:21 от Tatti

# 631
шило  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha ,ми така е някой хора са ясновидци явно .Обаче ти не  Naughty-не е соев сос  bowuu

# 632
Шило  ти кво си  играеш  с  мечетата  я виж  хората  какво  желират   Laughing

http://gotovim-doma.ru/view.php?r=384-recept-Zalivnoe-IAitsa-Faberzhe

на всички привет    bouquetФи  амани  лилля

# 633
кой ясновидец, кой вещица, кой много толерантен и широкоскроен, всичко има по света и в частност арабската тема!  Mr. Green

Ама откакто сме само автентични мюсюлманки, няма с кой да се караме и да напътстваме по правия път  Crazy  Предлагам някой  да кривне и да се увлече по някоя секта, та да стане малко сеир, да не се разочароват толерантните  Party

А Свеар, яйцата съм ги виждала наживо, по служебните банкети! ама не съм пробвала  Simple Smile

# 634
шило получих мускулна треска на корема от теб  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

свеар как сте  Hug ,как  са деца   newsm78 .Минавай по -начесто   bouquet

А за загатката  няма ли кой да се пробва-ето една подсказка,с червен цвят е

ето и поздрав от мен за всички пишещи в темата

http://www.youtube.com/watch?v=z2_2cFityc4

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 23:47 от Вещица обичаща чесън

# 635
"Има нещо гнило в Дания"

Малко пишем, ама много четат, бързо четат , че и бързо реагират и сигнализират, което е   най-важното  Mr. Green  

Ех, ако и политиците ни реагираха адекватно....  Wink

Отивам да пробвам желето! Че да не сгафя още нещо за тази вечер!

Татти,
съжалявам, не беше нарочно наистина, не съм вложила зла умисъл  Embarassed

Лили, чу ли из дубайско за 11 годишната Кортеза?  В англйската преса е отразена, както и в арабската  Party

# 636
шилано, ако темата ви е за праведни муслимки само, бъдете така добри да го упоменете в заглавието.
А ако сте такива наистина, сеирджииството щеше да ви е чуждо.

# 637
Въй въй въй, не Шилан каза, че темата е за муслими, друг го каза и предложи заглавието  Mr. Green  пък сега пак обидени, няма угодия, сън не ви лови  Crossing Arms

# 638
                  Здравейте арабелки -хубавелки.
    Днес искам да ви почерпя за здравето на едно от децата ми.
   Заповядайте ,да ви е сладко.  
       Добър апетит.  bouquet
  Извинявам се предварително на модераторите ,ако нещо съм се поувлякла с този си пост.Благодаря.  bouquet

# 639
       magreb-по принцип не съм конфликтна личност,но такива "гости" като теб,честно казано започнаха да ме дразнят.
  Не разбирам ,защо не излезете с открито чело и истинският си профил,като имате проблем или нещо ви дразни,а задължително влизате в темата като "гости" ?Нямате ли достойнство?
 През арабската тема много пъти са преминавали ветрове и бури,но повечето спорещи, заставаха  между тях с името си .
 Какво искаш в крайна сметка,от какво си обидена? Или може би ти търсиш "сеир"?

# 640
Сайда, преядох от тази почерпка и сега не мога да спя...ще писателствам.
Да са ти живи и здрави всичките дечица.

Ааа, темата затова е интересна защото винаги е имала своите възходи и падения, аромати и вони. Ето сега от няколко дни се радваме на коктейл миризма на чесън преплетена с тази на жасмин, да видим коя ще надделее....Аз лично ще допринеса с малко жасмин, както обещах.

Та по центъра на Малага лятно време се разкарват едни такива дядовци (чичковци, батковци) с червени пояси и продават тези 'цветя' набучени на едни поставки, а след себе си оставят пътечка от неземен аромат...A цветята на едни такива сухи стебълца, ни листа, ни нищо....Все ми се е искало да търгна да вървя след тях
докато  им се свършат цветята, дълго време не смеех да попитам какво е това по езикови причини, ама после се разрових в нета, и да ви кажа инфото ми може да е малко неточно защото е главно от испански сайтове, а моят испански е доста сакат. ако някой знае повече по   въпроса  да допълва или поправя. (клик върху господина!)

Та тези господа се наричат биснгерос (biznagueros), а нещото, което продават е символ на Малага и се нарича биснага малагеня (biznaga malagueña).

Та това цвете в тази си форма не е естествено, така да се каже, а ръчно сътворено. Всеки летен следобед господата биснагерос събират цветчета жасмин, които са още затворени, и започват да ги бучат едно по едно на стебълцата (за които езиковите ми умения не стигнаха да разбера от какво са). Доста трудоемко.. надвечер жасминовите цветчета вече са се разтворили, и биснагерос тръгват с пълните подноси по улиците да ги продават, и да радват минувачите с аромата на жасмин.

Тази традиция и любовта към жасмина са силно повлияни от арабското присъствие, знаете историята на Андалусия и прочие бля, бля.

Хайде оставям ви с  по една биснага малагеня

Повярвайте ми, ухае божествено,помирешете я и ви гарантирам ей такива красиви сънища:

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 03:52 от летяща.филия.с.лютеница

# 641
Много хубава стълбичката;стълба към рая...

аз ги знам тези яйчица от сайта на Свеър,обаче рускините с каквото се заемат-отдава им се:от отглеждането на котки,през плетивата,до кухнята,маша'Алла!

Жабке-пак ли те атакуват на лични  Rolling Eyes И тука се разнесе за 11 годишната бг мама,ама тя изглежда по-стара от тебе бе!Първо си играла с кукли,после с баткото,после с..истинско бебе   Tired

Саида-да са ти живи и здрави дечицата,тия махши ако можеха да ми кацнат на масата  Party пък и тортичката!

Лю-и като си купят хората жасмин какво го правят?Тука индийките си закачват герлянди от жасминови цветчета на плитките.

аз търсех инфо за емирските планини,че ми се ходи на сафари,и реших да споделя с вас красиви гледки от Емирствата,гледайте слайда на линка:

http://www.arabiahorizons.com/Dubai-Desert-Safari/

Party

гостенката-нали няма да си правиш татуировка с този текст на арабски? Shocked Joy Joy Joy

# 642
  • София
Деси, нали знаеш, че щом помириша загадка, мигом се явявам..особено, когато е свързана с ядене. Mr. Green
Най-вероятно имаш предвид кетчупа,именно Китай се счита за негова родина.Първоначално сосът изобщо не е съдържал домати, прибавянето им става далеч по-късно в Англия, след като сосът е внесен от Азия.Иначе първоначално е съдържал гъби, орехи и аншоа, примесени с оцет и вино. Peace
Саида,честит празник на детенцето ти!Много здраве и щастие му желая!  bouquet

# 643
Жабке-пак ли те атакуват на лични  Rolling Eyes

атакуват ме на скайпчето, цял куп пловдивчанки, ква им беше мъката , така и не разбрах, мама ме е учила да не говоря с непознати  Crazy

Направих лимоновото желе по твойта рецепта, ама още не е дегустирано. Това от кока-кола се изяде  Sunglasses  Много сладко стана във формата на мече и един готин цвят, ама на вкус не ми допада .

Летяща,мерси за жасминовите букети, дано успеят да надделеят над чесновата миризма , която се носи от темата Simple Smile

Саида, да ти е живо и здраво домочадието  Praynig

# 644
Добър ден на всички!

Като сме отворили думата за чесъна, да си кажа и аз вълненията, а те са чисто кулинарни: днес като се прибера по-рано у дома - много добре ми се отразява този начин на живот, и мъжът ми е по-отговорен и спокоен така, та ще готвя едни пилешки филета: от снощи съм ги забравила в хладилника със следните съставки: лимонов сок, ким, куркума, черен пипер, червен пипер, малко зехтин. Ще ги "слепя" като сандвич, а помежду ще сложа нарязана мента и чесън. Ще ги запържа в зехтин - ще прибавя и кафяна чашка вода, да са не са съвсем пържени, а леко сварени също.
Ще правя и салата от варено червено цвекло и лимонов сок, с много магданоз. Сол и зехтин на вкус.

Имам и едни патладжани и им се чудя, как да ги приготвя, а за утре ще е брикове със скариди /здрасти, марси!/

Ако е интересно, ще разкажа, но не днес може би, за една "пустинна територия", наречена Будж ал-Хадра - "зеленият град". Това е в Тунис /пак здрасти, марси!/.

Имаме на гости тунизиец и ни забавлява с истории за тази берберска земя, за това как живеят хората там, кой от армията бива пращан да служи, как се учат децата, как преди години, ще намеря в интернет точно кога е било едни чужденци отиват там - тръгнали сами с джипове на сафари и се "натресли" там. Седеля 21 дена на гости, а посолствата на двете страни мислели, че са ги отвлекли.

Хайде сега малко работа. Лек ден и поздрави на всички.     

Общи условия

Активация на акаунт