СЕПТЕМВРИйското човече скача във "Родени" вече! - Тема 1

• 21 152
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Аз не съм глям спец,но съм съгласна с Киарра-не може д е постоянно гладен.Коремчето му има нужда от почивка и да огладнее.Аз в самото начало също така почнах едно безкрайно хранене 2 дни и после го залъгах между храненията с водичка и биба.Почна на по-големи интервали да хапва.В началото от едната гърда,сега от двете,но е сит и прави вече интервали от 3.5-4 часа,сам се настройва
  Ние цяла седмица намахме колики,направо се родих,а от вчера пак ни подбраха и е ужас,много ми е жал,как се мъчи милото.Гушкаме се,заспива,след малко се събужда от болка Cry
  Само в определени часове ли са ви коликите?Нас  ни боли цял ден  Thinking
 А случва ли ви се да се задави докато яде?Направо ми изкара акъла,защото кашля,а после сякаш не може да си поеме въздух #Crazy мина бързо,но аз много се стресирах

# 346
Здравейте!
И ние онзи ден бяхме на гърда през половин-един час. По едно време си мислех, че вече няма кърма, но пък имаше, като се опитах да изцедя, за да се уверя. Какво направих и имаше ефект: държах Еличка на ръце, разнасяхме се напред-назад, пеехме песни (тя не че разбира какво става), разсъбличах я папперси сменяхме, само и само да удължим времето между храненията на 2 часа поне. Е, малко се озорихме, но пък свършихме работа. Вчера си беше ок, после през нощта пак ставах само в 3 и после в 7:30 чак. Днес пак е на през 2,5 - 3 часа.
Мъжете... ами моят не е като да не помага, ама стига да си е в къщи. Той е все на работа, но не го обвинявам за това, щото ако него го няма, никой не работи! Прибира се в 20:30 обикновено - сещате се, че ние сме изкъпани, нахранени... Той само я гушка, ама ако се разплаче - и той плачче и й говори: моля ти се, недей да плачеш.... Много мека Мара ми е той, и с каката така се държи - търпелив е, спокоен с децата... Simple Smile Мачове не гледа, не се събира на пиячка с приятели... Е, в къщи почти не помага - хвърля боклука и вдига масата (но пазарува!!!) Simple Smile, но много работи. Но и той си има трески за дялане, които не са за споделяне в този форум...

# 347
Бебешондел, Бамба,
същата работа е при нас от вчера. Луднах направо. Цял ден реве и изглежда гладен, а като го сложа се лигави и заспива. Сложа го да легне, ревне. Като омагьосан кръг. Хем в понеделник педиатърката ми се скара, че не трявба да яде през половин час. И още повече повръща и пак търси. Много ми е смешен, обръща главичка към мен, гледа ме в очите и отваря устичка като рибка Simple Smile.
Момичета, как ги къпете сами тези бебета. Мен ми е кофти като го къпем двама, все ме е страх да не ревне. Ето снощи го къпахме след 10 часа. Моят мъж много ми помага, общо взето се старае, но той не само ходи на работа, ами и на джудо. И вместо да се прибере 7-8 часа се прибира в 9.30. Сега намали на един път седмично, но аз пак умирам от яд. Да не говорим, че той обожава уикенди в планината с мъжка компания и още от първата седмица като ни изписаха взе да прави планове  Cry

# 348
  • Испания и Стара Загора
Ние тъкмо се връщаме от консултация.Биха ни ваксините-2 инжекции.После ще видя за какво са.За 3 седмици Андреа е качила 650гр.Според мен е добре,а педито ме кара да дохранвам с АМ.Защо? newsm78Пораснала е само с половин см,но според доктора миналия път не е измерил правилно,но това нямало значение. ShockedИмам чувството ,че този доктор го мързи да гледа,а сестрите пък дума не обелиха,докато я ваксинираха. ooooh!Ужас!

# 349
Здравейте и от нас!

Утре малката става на 3 месеца, колко бързо минава времето само.
anita29 не се притеснявай, според мен добре си е наддало детето. Щом е весела и спокойна, значи няма нужда от дохранване и кърмата и стига.
Бамба и моята Борислава много често се задавяше докато яде, в началото на всяко ядене се давеше и неможеше да си поеме въздух. Може би защото беше много мъничка и млякото течеше на по-силна струйка. Сега вече рядко се задавя. В случай на задавяне я изправям, изчаквам да си поеме въздух и ако не успее стискам нослето, докато си поеме въздух през устата.
За къпането - Борислава много обича да е във водата, при нас ревовете са след като я извадим от коритото, докато я облека. Във водата винаги си кротува и се кефи.
За 40то дни - сутринта ходихме с таткото и бебка на църква да ни прочетат молитва за здраве. След това преди да се приберем вкъщи минахме през 2 къщи и третата беше нашата. Вечерта поканихме приятели и хапнахме и пийнахме.

# 350
  • София; Дружбето
Не знам, Бу да се изкаже. Но аз си давам, когато го видя, че е нервен и си хапе ръцете. Сукането не е само за нахранване. То задоволява и емоционалните нужди на бебето. Когато го боли нещо сукането го успокоява. Аз кърмих Миша през час в продължение на 2-3 седмици, когато ми направи скок в растежа на 3 месеца, но не съм се и замисляла да и откажа гърда Rolling Eyes Аз си играех, гледах филми и бебето не ми е пречело. Всеки сам си решава де, но залъгването с биба и вода за мен е нещо, което не бих направила
Ние се връща ме от консултация. Габи е наддал за 2 седмици 650 грама, а от вчера до днес - 40-50 грама, което според педката било повече от чудесно. Пораснал е само 1 см, но сега си наваксва в килата и ръста щял да тръгне по-късно Crazy Курнишенче като мама ще бъде и той Laughing

# 351
Нашето пъпче най-после падна. Вчера махнахме и превръзката от рамото-ръчичката се движи добре. Проблемите един по един изчезват. Остава да изчезнат и кръвонасяданията в очичките и всичко ще е ок-готови за нови подвизи, както се казва!

# 352
  • на Русе
Здравейте,
при нас положението с нослето май става сериозно Sad Вчера ходихме при друга педиатърка и тя каза, че бил много задръстен от сополи, но ми показа как да ги чистия с физиологичен разтвор и спринцовка. И утре сме на контролен преглед. Ако няма промяна, минава на антибиотик в болницата  Cry Горкото дете, докато му вкарвам разтвора в нослето така ме гледа, сякаш казва "не очаквах от теб да ми причиниш такава болка", после започва да пищи и не иска да го гушкам  Cry и почвам и аз да рева с него. Но дано поне има резултат, защото ми е още малък за антибиотик  Praynig
Относно храненето през час - и ние сме така, въпреки че храня с АМ и изцедена кърма. Ще пробвам съвета на Киара, въпреки че не ми се ще да давам биба.
А от мъжа не мога да се оплача - когато си е вкъщи не ми дава да държа бебето - той храни, сменя памперси, успокоява...

# 353
Здравейте и от мен - дечурлигата спят - малко мира за мама Simple Smile.

За мъжете и аз да се изкажа. Моя и той работен сутрин от 7 вечер до 5-6. Като се прибере се занимава с Ади, вечер се къпят двамата, после сам си къпе и бебо, та мога да кажа че съм доволна.
Само за едно нещо не можем да се разберем и постоянно се караме. Наумил си е сега да калява децата и иска все леко облечени да ходят и да не ги водя по лекари. То Адко болен ама след банята шляпа бос по терикота и после само по памперс да спи. Ми не става. Вчера го взех при мен че да го завивам като се отвие и днес мъжо даже едно добро утро не ми каза стана и замина за работа директно, ама аз пък и спрях да се вързвам, то здравето на децата ми е по важно от тва че той нямало да ми говори няколко дни. Та така пооплаках се и аз.

А за нощното хранене от няколко дни малкия такива номера ми върти че не знам. По цяла нощ е буден, наяде се, сменя го, капчиците си е пил и не нито иска да заспи, нито биба да смуче, не ще легнал, не ще в количката да го клатушкам, не ще и в мен да седи иска на гърда и тва си е. Смуче смуче и така като се дръпна рев. После малко си върне мляко и пак иска. Направо вече не знам. Вчера е заспал чак в 3:30 до тогава мрънкане и рев. Днес съм решила да го будя следобеда че да не спи толкова през деня да видим какво ще е положението нощно време.

Тук е голям студ.Днес ми остана малко време и прибрах лятните дрехи ( само няколко любими оставих ) и ги замених с по топлички - мисля си че след такъв студ няма как температурите пак да скокнат на над 20 градуса. Та така ся ще видим само дали ще си вляза в дрешките или ще трябва да обновявам гардероба.
Няма разходка днес. Облачно е пак и един вятър духа ще си отвисим пак в къщи.

Току що си поръчах и аз таз помпичка бейби вак утре или др. ден щели да я донесат - ха дано че тез носове вече искам да ги отрежа и на децата и моя, то не е сополявене то не е чудо.

Напоследък все мърморя за което моля да ме извините явно ни е някъв кофти период.

Хубав ден ви желая и да ви е пълен с усмивки  Hug...

# 354
Привет  Hug
За мъжете и аз да се изкажа.Моя любим в  момента няма работа.И познайте - нито ми помага да изчистя,нито гледа бебо за повече от десетина минути, нито ми предлага а напротив даже ми отказва да нахрани малкия  поне 1 път през нощта, та да мога аз да си почина поне една вечер.  #2gunfireИмахме си скандал ама нямаше смисъл.Сега си излезе пича без да каже нищо  #Cussing out  А аз не съм излизала от понеделник освен до магазина Crossing Arms
Скоро май пак ще има скандали  Crossing Arms
anita29 не се притеснявай, според мен добре си е наддало детето. Щом спокойна, значи няма нужда от дохранване и кърмата и стига. Hug
Бамба и Константин ми се дави редовно.Изправям го и го потупвам по гръбчето и всичко е ок  Peace

# 355
  • Пазарджик
Здравейте и от нас, не пиша редовно, но пък се старая да ви чета.
Днес малкия става на един месец, та да ви почерпим скромно beer Popcorn cook. Резултата от консултацията ни е +800гр. и +4см. Ваксина ще бием другата седмица.

Ние сме с проблемно хранене едната ми гърда така е разранена, че от 10-на дни се изцеждам и давам от шише, но все още не иска да мине. Пробвах да го кърмя, но за 2-3 минути и след това резултата е много болезнена гърда, а другата си е ок от нея се кърмим, като малкия е много мързелив и бързо се изморява с кърменето и често заспива и едно хранене ни е час - час и половина. Незнам още колко дълго ще издържа така. Също се и дохранваме, като основно през деня сме на кърма , а през нощта АМ. Ако някой може да помогне, съвети приемам всякакви. Wink

Относно татето нашият много ни помага, пу-пу все така да си е. Грижите за баткото са негови, както и от време на време чисти, готви, а и малкия храни и сменя памперси, мисля, че повече от това няма какво да искам. Grinning
 Hug

# 356
  • София
Ние днес излязохме един час, не беше чак толкова студено, даже мисля, че облякох Ана Мария прекалено дебело. Спа си спокойно, обикаляхме квартала 2 пъти и се прибрахме. Мисля и утре да я изкарам, ако времето е както днес.
И тя се дави понякога, когато яде, това защото е много лакома, изправям я да си поеме въздух и после продължаваме с яденето.
За мъжа ми не се оплаквам, той се справи много добре и обича да се занимава с малката, само дето е на работа до 6-7 вечерта, ама когато си дойде едвам чака да я гушне и да си говори с нея   Laughing  Сменя памперси, храни я, помага ми с къпането (сам не смее още) и така, много съм доволна  Heart Eyes Ама аз си знаех, че ще е такъв, той обожава децата и много искаше и ние да имаме  Heart Eyes
За кърменето, да ви се похваля, Ана Мария започна да суче без силиконови зърна и сутрин до към 14:00-15:00ч. е само на кърма, после явно не й стига и дохранвам. Ако се сравнява с как беше в началото, почти само на АМ, сучеше само със силиконови зърна( аз имам малко големи зърна и трудно захапва, ама явно е пораснала и вече може). Та не смея да се надявам да махам изцяло АМ, но съм доволна, дано продължаваме така  Praynig
Аз пък нищо не направих за 40 дена  newsm78 Дали е късно сега да ходим в църква?

Ако ви се гледа Simple Smile http://picasaweb.google.com/nicoletapetrova

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 18:24 от pocahontas80

# 357
  • където има любов
Здравейте мацки!Дойде и моето време.Каката гледа филмче,а аз люлея малкия с крак,добре че е шезлонга,та така с крак,хем мога да пиша,хем той -добре.
Гледам обсъждате мъжете-аз от моя не мога да се оплача,пу-пу,много ми помага.Да же понякога се чудя как ме издържа,като се знам каква съм претенция и мрънла,а той миличкия ме търпи и задоволява всеки мой каприз Sad
Иначе и на мен ми е трудно с двете деца,днес например докато кърмех,изрязвах и фигурки.И незнам защо ,но Алекс решава да иска нещо ,винаги когато съм заета с Жорко.
Цвета браво на момчето,все така да расте,голям мъж да стане.
Slavip пожелавам ви да овладеете положението с нослето,че иначе става лошо.То и при нас още похърква,хем бяхме на венозен антибиотик.Докторите казаха,че при бебенцата хремата минава много трудно.
Момичета,колко дни мога да съхранявам кърма в хладилника?Аз изцеждам по малко-30-40 гр на ден,ама скоро ще ми се наложи да излязя за повече от 3 часа,че да има какво да яде малчо.Иначе до сега я хвърлях ,не ми се занимаваше за тези количества.

# 358
Чифлигарова,кърмата се съхранява в хладилник до 24 часа,иначе във фризер няма проблем.После трябва да я оставиш да се размрази на стайна темп.

# 359
Ето инфо за това как се съхранява кърма http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=1047
Искам да питам мамите които се мъчеха да отказват нощното  хранене имат ли някакъв успех? и горе долу за какъв период от време се отказват

Общи условия

Активация на акаунт