Когато говорих с психолога и правих психологически тест (един от етапите на проучването на кандидат-осиновителите, което се прави), психоложката ми каза, че това което ние наричаме "характер на детето" и което се определя от гените, всъщност е темперамента. Той определя около 20% от развитието и оформянето на детето. Другите 80% са дело на семейната среда, на възпитанието, на образованието и т.н. и т.н. Т.е. страховете са свързани с тия 20%, а не се виждат онези 80%. Аз разчитам най-вече на тези 80% за това какъв човек ще стане дъщеря ми. А тези 20% вече се проявяват - дъщеря ми е чист холерик
И ще ти дам още един пример. Когато сестра ми роди първото си дете ми е споделяла, че като го гледа и се грижи за него напълно разбира, че това е нейното дете, обаче всичко и се струва толкова абстрактно и нищо не изпитва. Чак след време при нея дойдоха и майчинските чувства и майчиния инстинкт. Така е и при нас. То не е свързано с факта на раждане, любовта се гради и идва с времето. Поне при повечето хора с които съм разговаряла е така.