Защо хората се страхуват от осиновяването?

• 16 562
  • 391
  •   1
Отговори
# 195
  • Вън от пространство и време
Но ,не е ли по-добре човек да казва каквото мисли,вместо да крие и лицемерничи,да бъде комформист?Това имах предвид.

Последно, че пак оплескахме темата.

Да изказва мнение всеки има право.

Но...

...Дразня се, когато чета, че осиновеното дете е започнало да търси "истинските" си родители..... Не ги наричайте родители....

Това е прекалено. Това не е мнение, а поучение към хора, в чиято ситуация не си попадал и няма как да знаеш какво е. Такива неща не бива да се пишат, защото наистина нараняват.

Още повече, че по-нагоре в темата вече беше писано за това от няколко осиновени деца и осиновители.

# 196
  • София
Независимо дали ти се струва повърхностно или  не,дали наранява или не,човек мисли по определен начин и го изказва.

Ох, пак ще го кажа - най-хубавото нещо е човек да е отгледан от хората, които са го родили.

Но на този свят съществуват, колкото и да не искате да го приемете, МНОГО хора, които са били захвърлени сами в света веднага след раждането си без да имат никаква вина.

Никой не отрича ,че е така,Gankata.Всичко,което казваш,е вярно.
Но ,не е ли по-добре човек да казва каквото мисли,вместо да крие и лицемерничи,да бъде комформист?Това имах предвид.

Gankata, не съм съгласна че винаги е най-добре децата да бъдат отглеждани от хората които са ги родили. Има родители които неглижиат, насилват и мачкат децата си години наред. И тези родители никак не са малко.

Китана, откога тесногръдието и невежеството са показатели за липса на конформизъм?

# 197
Да съм дала някакви квалификации на казаното?Независимо дали е тесногръдие или невежество е по-добре да бъде изказано!
Цитат
Китана, откога тесногръдието и невежеството са показатели за липса на конформизъм?
Каква е логиката всъщност?

# 198
  • София
Цитат

Това имам предвид. Не може всяка мисъл минаваща през главата да бъде изплещвана в пространството без оглед на това че би могла да нарани някого. Визирам девойката с прозрението, че тези които отглеждат деца, но не са ги родили не могат да бъдат наречени родители.
Защото аз с оправданието, че не съм конформист и лицемер бих могла да споделя тук всичко което ми минава през ума за нейната персона, ама харесвам този форум  Grinning и не бих искала да ограничат достъпа ми до него.

# 199
.

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 02:44 от matakosmata

# 200
хм, да си казваме това, което мислим, за да сме откровени. става. аз ако например мисля, че педофилията е нещо добро, а масовите убийства - положителна придобивка на цивилизацията, ще се поощри ли моята откровеност, а Mr. Green

Разбирам,че темата ти е болезнена,но не виждам как ще сравниш мнение за осиновители/осиновени с педофилия и масови убийства?
Разбирам,че е по-приятно да се усмихваме лицемерно и да говорим само това,което искат да чуят другите...

# 201
Катина, безпардонната откровеност е признак на лошо възпитание и е проява не уважение към околните. Все пак съществуват понятия като "тактичност", "деликатност", които в никакъв случай не означават лицемирие. Прави разлика, моля те. Всяко нещо си има граница, вкл. и откровеността.

# 202
Не знам за вас, ама аз отивам да си гледам детето. Осиновили, родили, приели, неприели, абе, гледайте си децата, я вижте колко от времето за децата си сте изгубили тук, вместо да си ги гледате.

# 203
  • Вън от пространство и време
Искам само да напомня, че тук четат и деца и пубери.

Представяте ли си какви мисли в главата на едно осиновено дете може да предизвика твърдение от рода: Аз съм имала родители, но съм ги загубила, а ти никога не си имал и няма как да имаш, защото.....

И какви действия могат да последват след такива внушения!

# 204
.

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 02:45 от matakosmata

# 205
хм, да си казваме това, което мислим, за да сме откровени. става. аз ако например мисля, че педофилията е нещо добро, а масовите убийства - положителна придобивка на цивилизацията, ще се поощри ли моята откровеност, а Mr. Green

Разбирам,че темата ти е болезнена,но не виждам как ще сравниш мнение за осиновители/осиновени с педофилия и масови убийства?
Разбирам,че е по-приятно да се усмихваме лицемерно и да говорим само това,което искат да чуят другите...

темата изобщо не ми е болезнена. нито пък за мен е болезнена Mr. Green боли ме от плоското ти мислене Wink
любопитно ми е, китана, какво разбираш..........и как го разбра. почувства ли го, та ме разбра, по моя път ли мина, та разбра, или какво newsm78

как ли ще сравня, ами точно така, както го правя. има едно хубаво клише. мненията са като задниците. всеки го има, но не винаги е прилично да го показва пред хората..........
предполагам последното повече изяснява за теб това, което искам да напиша. ако и така не става ясно, кажи, ще се напъна да измисля и по-елементарен начин на изказ  bouquet
Предпложих,че темата е такава за теб(или поне предизвиква подобни чувства),съдейки по реакциите ти.Не предендирам като теб,че мога да съдя изцяло за човека и неговото мислене по няколко изречения във форум.

# 206
  • Варна
Казах ви аз, че тази тема не е за тук и е абсолютно ненужна. Освен чесане на езици и дървени философии, друго не произведе.

# 207
.

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 02:45 от matakosmata

# 208
А какво се очакваше да произведе - готова продукция???

# 209
  • Варна
Във всеки случай не и това, което се получи. Половината споделят разни тези, другата половина им казват, че и понятие си нямат какво говорят.Не вярвам някой да узрее за осиновяването, четейки точно това. В специализираният подфорум, определено би могъл да се информира много по- добре.
Издразних се на доста глупости, написани ей така, от скука. Това е!

Общи условия

Активация на акаунт