По колко плащате за театър в ДГ?

• 11 175
  • 222
  •   1
Отговори
# 120
Люлин, не го разбрах това с обогатяване на директорския състав, но колкото и смешно да ти звучи идеята на тази инициатива е децата да гледат поне някакъв куклен театър и да се докоснат до това изкуство. Защото има доста деца, които ако не гледат в детската, няма да гледат изобщо.
Има много представления, които се играят на сцена и се преработват леко, за да стават за условията в детската градина.иИ са хубави.
Има и много актьори, които играят на сцена, играят и в детски градини.
И в детската е в пъти по-трудно, защото трябва да успееш да събереш енергията на много деца, без да имаш подкрепата на родителите им.

Касови бележки не се издават - издават се билетчета. Защо те не достигат до вас, това не мога да ти отговоря. Всеки театър е длъжен да издаде необходимото количество билети, като от цената им се плаща на : организатор, 1/3 поне остава в градината в настоятелството / можете да се поинтересувате за какво точно се употребяват парите/ и остатъкът е за актьорите.

И понеже горе прочетох едни фантастични сметки, искам да ви кажа, че нямаше да се поколебая да го правя, ако получавах толкова.

В нашата градина плащаме по 3 лв. Но и 5 да ми кажат, ще ги дам, защото знам колко е трудно. Жалко е, че отношението на повечето родители е като вашето, а то се предава и на децата.

# 121
Ивиче, очевидно говорим за съвсем различен тип ДГ. Нашата настоятелство няма. И други неща няма.
Знам кой прави театъра също.
Аз моите деца зимата ги водя почти всяка седмица на представление, с това искам да кажа, че уважавам труда на хората.
Онази сметка по-горе е ясно, че е грешна, но аз наистина ти пожелавам да правиш това, ако ти харесва и дай Боже то да е заплатено по този начин.
Може би и аз бих давала по 5 лева, при други обстоятелства Peace

# 122
Не отричам факта, че има колеги, които тази работа я правят по много халтураджийски начин, но такива има и в салона, за съжаление. Винаги има риск да се попадне на кофти представление, кофти игра, кофти интерпретация на приказка.

Иначе, ако тези пари не се отчитат по никакъв начин, почти сигурно е, че някой си ги слага в джоба.

Мафия има и в държавните театри. И винаги е на гърба на артистите, затова се запалих при горенаправената сметка. Актьорите са последните, които печелят от труда си, ако има няколко брънки преди тях.

# 123
# 124
2,50 веднъж месечно и почти винаги им харесва театъра.

# 125
Още преди да сме тръгнали на градина - започнаха със събирането на пари, което е отвратително!
Отивам днес - на вратата опашка от родители - не ги пускат вътре заради грипа - отделно лепнат плакат - днес има куклен театър - 3лв билет. Не питат кой иска, не съобщават предварително. За мен не е въпроса в 3те лева обаче... Има хора, които си правят сметка на парите и до стотинка си ги наместват. Коректно е поне да се предупреди. Дори и за нагласата на децата е важно това.

# 126
3 лв, вендъж в месеца.   Peace

# 127
А във всички градини ли има театър? В нашата не съм разбрала до сега да е имало, поне пари не са искали за това.

# 128
В градината където ходи Алекс всеки месец канят по един театър.
Плащаме по 2,50 лв.

# 129
  • София
По 3 лв, почти всяка седмица.

# 130
В нашата градина има театър веднъж месечно, 3 лв е билета, нямаме отчетност.
Аз лично страшно се зарадвах, че предоставят на децата тази радост.
Вики обожава някой да играе с кукли, след обяда ми разказва театъра  Laughing
Излишно е да казвам колко си права, iviche  Hug

# 131
По 3лв.,2-3 пъти в месеца.

# 132
# 133
Винаги сме плащали по 3 лв.  Peace

# 134
а знаете ли , че с тези театри е оляма спекулация? Защото актьорите който играят искат определена сума между 200 и 400 лв. от градина, а не от дете по 3 лв. Замислете се колто деца са в градината, сметнете ги по 3 лв. и ще ви се изправят косите колко пари се събират, въпросът ми е къде отиват останалите пари от "таетъра"?

При нас театърът е на групи т.е. за двете първи групи (около 50 деца) едно представление.
Цената е 3 лв. представления имат два пъти месечно.
По отношение на смисъла, за нас има.
Влади трудно привиква с нови неща, а това е добра възможност да свикне с театъра.

Общи условия

Активация на акаунт