Трудно проговарящи деца - тема 2

• 110 798
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
TanyaMG , с какъв термин се роди детенцето ти ? То аутист ли ?

mama mariana , нищо обидно няма в мнението ти. Нали затова е форум - да споделяме и да дискутираме...Всички сме в едно положение, с едни и същи тревоги, независимо от броя на децата. Така че, място за сръдни няма.

# 526
TanyaMG,  ще споделиш ли съветите, които са дали на тази коференция за жените преди следващо забременяване? Които си спомняш.

# 527
TanyaMG,  ще споделиш ли съветите, които са дали на тази коференция за жените преди следващо забременяване? Които си спомняш.
Да, наистина ще ми е интересно и на мен TanyaMG, даже бих казала полезно...Simple Smile , ако се реша някой хубав ден...Simple Smile.
Иначе да обясня...зададох този въпрос, поради много причини. Първо, защото имам някакви съмнения, но не съм сигурна. Второ, защото наистина имам страхове ,с които се боря и си мисля, че ако знам, защо се получи така, ще...мога да взема решения, които са важни.

mama mariana, не мисля че някой е обиден. Аз също имах период, в който не ме интересуваше каква диагноза ще сложат...интересуваше ме само какво мога да направя, за да вървят нещата напред. Но, в крайна сметка този въпрос е достатъчно важен, за да изникне отново. Защото ако не са ваксините, може да е нещо, което давам или достига всеки ден, по някакъв начин детето ми , а аз не правя нищо.

А иначе, това за натрупването съм го мислила и аз. Ние сме кое...трето, четвърто поколение вакснирани...нашите деца са следващото, всички химии, които ядем, всички козметики...тежки метали...Факт е, че явно има нещо...тенденциите са плашещи.

# 528
  • София
Първо да кажа за дъщеря ми, че е родена в 26 седмица, не е аутист. Но съм чела и прилагала много неща, защото за мен има 2 основни диагнози - генерализирано разстройство в развитието, част от което е аутизма, и хирперактивност с дефицит на вниманието, а в основата на двете състоятие е сензорно-интегративната дисфункция. Така, че това са насоките в който сме работили.
От "Свети Никола" казаха, че няма нужда да я обследват, но това не бива да успокоява прекомерно родителите, защото в предучилищна учителките ще си сложат директно диагноза умствено изоставане, а когато на едно дете се гледа като на неможещо, какво ли ще стане с него... Преди повече от година частната ни терапевтка каза, че е с диспраксия, но много от нещата ги е изчистила вече. Като чели само при моето дете има особености в грубата моторика, например не може да скача 5 пъти като заек, да скача на дама, а интересно че като напредва в тази област се подобрява всичко. Но правим физкултура и има напредък. В подписа ми е адреса на блога, където съм писала повече за терапиите ни и заниманията.

А за превенцията ще ми трябват няколко дни да си изровя записките и ще пиша след време. На конференцията дадоха и около 20 съвета какво да не даваме и правим на децата си, как да изчистим средата около нас. Ще се постарая да намеря и тези съвети.
Все пак за превенция на забременяването, ако сериозно ви предстои, ви съветвам да се обърнете за консултация към Мина Ламбовски от център Тацитус. Тя има доста опит, а и за всеки човек има нещо конкретно, което в разговор може да се установи.

# 529
  • Пловдив
TanyaMG а конкретните насоки от конференцията могат ли да се изровят от нета. Така или иначе въпреки желанието ми да отида в пловдив беше такава виелица, че не се навих да тръгна. И ще е хубаво от първа ръка както се казва да разберем какво трябва или не трябва да даваме на децата си. Аз лично за себе си също си правя моите наблюдения върху състоянието на детето следствие на това, което не яде или пък яде. Стигнала съм до извода че всичко в цвят - сокчета, близалки, дори дъвки , сладоледи, всичко това му действа изнервящо. А като добавки в момента давам само витамини, рибено масло и пробиотик.

# 530
  • София
Аз бях изровила лекцията на ДАН лекарката, където бяха съветите за децата. Пускала съм линка в темата за аутизма, но за съжаление чуждият сайт, в който бях намерила лекцията, е неактивен. В лекцията имаше съветите.

http://www.authorstream.com/Presentation/Soffia-39132-Dr-Usman-P … n-ppt-powerpoint/ - ето е една от лекциите ДАН лекарката, но мисля, че няма съветите

# 531
Не бях влизала от много време, прочетох с интерес дискусията и други любопитни които споделяте.
И аз като Таня все повече се чудя на какво се дължат тези глобални проблеми с развитието на децата - забележете повсеместни. Дали не съм ги заблелязвала преди , защото не съм се сблъсквала с проблема лиучно , дали не ги е имало сред децата тези проблеми или просто  са били скрити . Сега съдя за проблемите на децата преди всичко от поведението на родителите. Като видя как на детската площадка следят детето с поглед, как реагират, как са напрегнати , по самите им лица се чете умора, после като видя и детето- коса облекло някой странности в поведението - ами то си личи че нещо не е наред - станала съм като радар от толкова четене, а децата с проблеми никак не са малко . Когато детето е на 3 и изостава - много е по трудно да се забележи отколкото ако е примерно на 7 или 12 години. Колкото по-големи стават децата толкова повече се набиват на очи отклоненията.
За нас, странността на детето ни се дължи на факта че имам генетична мутация свързана с усвояването на фолевата киселина както и проблемите които се получават със снабдяването на детето по време на бременност. Но това го разбрахме прекалено късно - резултата - проблеми с дъщеря ни- слава богу не толкова сериозни и сега проблеми със сина ни. Както каза логопедката ако фетуса страда по време на бременност първо се отразява на говора . Що се касае до получаване на диагноза - толкова е трудно да се диагностира дете на възраст 2-4  ако няма пълния набор от очевадни проблеми.  За три месеца различни психитари ни поставиха различни диагнози- от " аутист е "до "абе ще си проговори детето до 3,5 г. щото центъра на говор на момченцата се забавял в развитието си". За мен по-важна е подходящата своевременна терапия съобразена с възможностите на детето , а не толкова точната диагноза.

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 15:57 от _re_ge

# 532
аз съм повече от убедена че имат пръст ваксините защото при нас нещата бяха съвсем явни разбира се даваш си сметка в последствие тоест на 1,8 м ваксината Рубеола морбили паротит .... до тогава той си говореше адекватно на възрастта като му заговоря внимава гледа учеше всяко нещо което казвах
после не
край
спря да учи остана си му сякаш само това което си знаеше
а сега в момента на моменти като го оставя да прави каквото си иска все едно не е моето дете а някакво марсианче гледа си някъде усмихва се сякаш има някакви спомени или нещо си преживява но като цяло разликата с обичайните деца е очевадна....
а и аз съм станала като радар за проблемни деца
и има все повече всеки ден ги наблюдавам някой по леко изразено други повече границата е тънка част от проблемните минават като особняци но не е съвсем така
обвинявам също и повсеместното навлизане на храни убийци дори в доматите не знаеш какво има навсякъде е пълно с отрови .... и как да не му купиш пръчици като навсякъде ядат
казват да го поставя на диета без глутен и казеин .... така и не успях да я приложа а и лично за себе си не съм убедена .... той така или иначе е различен от другите и ако не може и да яде поне каквото другите
тоест какво като има рожден ден в градината той отвън ли да изчака

или по площаката дете яде пръчици ближе близалка , сладолед, солети , данонино не знам какво си още кроасан

колко деца сте видели с морков в ръка аз защото не съм

# 533

колко деца сте видели с морков в ръка аз защото не съм

Това много ми хареса Joy

Аз често чистя ябълка на сина ми на резенчета и нося с нас в кутийка като излизаме , но за сведение той не близва друг пресен плод или зеленчук. Честно казано предпочитам детето ми да яде по един шоколад на ден и да е нормално отколкото тази мъка, като ти каже - искам мляко , искам сокче какво да му дам като се подрисква ...

# 534
Моля кажете ми какво общо има храненето със трудното проговаряне.Моето трудно проговарящо дете яде абсолютно всичко с много малки изкл.В последно време започна доста да проговаря и да разбира,но има и доста эа наваксване.

# 535
  • варна
 Общото е ,че същите органи с които се храним, с тях говорим. И механизмите на хранене трябва да са правилни ,за да се научи детето съзнателно да си придвижи езика за да издаде съответния звук. Има случаи при които всичко си яде, обаче не дъвче ,а гълта като патица. /и моите деца влизат в числото/
  Но все пак това не е единствения фактор за да не говори едно дете.

# 536
И аз мисля, че не е. Това сякаш са по-редки случи. И за ваксините не съм убедена, особено ако проблема е възникнал в първите месеци, както при нас (на 3 месеца бяхме били само 1 или 2  Thinking). Но при Райка е възможно да има нещо съмнително, щом изведнъж се е забелязала регресия.

Това за моркова и мен ме разсмя. Не знам дали други дечица душат храната, но при нас е систематично и дори хляба мирише и не всички видове хляб яде  Whistling Общо взето, менюто му е доста ограничено - миксирана супа, макарони и мръвка  Laughing

# 537
Моето дете обожава да яде моркови,както и всиакакви плодове и зеленчуци.Естествено ясно ми е,че факторите са много и не иэвестни эа нас.Извинете ,ако има правописни грешки,понякога си мисла,че пиша на латиница.

# 538
всички отидоха на море и темата запецна.... newsm78 smile3515 oops

# 539
Аз съм тука, но няма с какво да се похваля  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт