Нищо не ни помага за подсичането :(

• 23 593
  • 166
  •   1
Отговори
# 60
ходили сме на лекър и са ни изписали с какво да мажем, но се притеснявам само да не се появи пак, че сега отминава зачервеното. после ще видим с какво ще мажем козметично кремче.
само се пообъках като се разчетах по темата, за миенето на всеки памперс с вода....един казва мий на всяка смяна, без кърпички, друг казва че пък не е хубаво да се мие винаги....на нас педи ни е казала да мием винаги, така и правя, пък знам ли вече и аз да не би да е прекалено така  newsm78

# 61
  • София
Последно преди няколко седмици и аз имах същия проблем с моята дъщеричка, получи се от едни кърпички, които явно не й понесоха, подсече се и се разрани чак до кръв Tired, аз обаче бях сигурна, че не са гъбички, защото точно съвпдадна подсичането с употребата на тези кърпички. Тогава и аз я мазах с какво ли не, Мустела, Бейбитан, Веледа, Хип,включително и едно отвратително виолетово лекарство, което боядисваше всичко и няма изпиране...в крайна сметка нея я оправи обикновена хума с малко водичка на каша, слагах на разранените места, изчаквах малко да позасъхне и слагах памперса, не съм вярвала, но по този начин се оправи за три дни, първо завяхнала раничките, а след това зарасна всичко.

# 62
Една позната ми даде крем с риванол, който се изписва по рецепта и много помогна. Никакво бърсане с мокри кърпи  Naughty. В къщи слагам само тензухени пеленки. Всичко се оправи за седмица - две.

# 63
добре че при нас е само зачервено и тук таме някоя пъпчица, като ви чета че някои и до кръв са се подсичали настръхвам, ужас, дано да минава и да не се появява пак.

# 64
  • до една звездичка
ходили сме на лекър и са ни изписали с какво да мажем, но се притеснявам само да не се появи пак, че сега отминава зачервеното. после ще видим с какво ще мажем козметично кремче.
само се пообъках като се разчетах по темата, за миенето на всеки памперс с вода....един казва мий на всяка смяна, без кърпички, друг казва че пък не е хубаво да се мие винаги....на нас педи ни е казала да мием винаги, така и правя, пък знам ли вече и аз да не би да е прекалено така  newsm78
Е, какво ще му стане, ако миеш с вода, пък било то и всеки път?

# 65
  • София
Беше цяла одисея, но в крайна сметка ми донесоха от Испания едно френско кремче-Митосил-в жълта тубичка. Само това ни спасяваше.

# 66
  • Пловдив
Не изчетох всички съвети , но пробвала ли си Рачев бял крем.От друга мама знам , че при силно подсичане на нея и е помагал Лансинох /за разранени зърна/ или по скоро кремчета съдържащи ланолин.

# 67
мия я на всяка смяна на памперс

Ето това изобщо не трябва да се прави!!!  Peace
Синът ми само веднъж е имал ужасно подсичане, с разраняване до кръв от вирусна диария. Единственото, което му помогна, след много мазила и опити, беше кремът на Бочко  Simple Smile
Но наистина - забрави за това непрекъснато миене. Ненужно е и създава проблеми.

# 68
Аз също съм много доволна от крем "Бочко",имаше и един крем "Рачев",но не се продава по аптеките,приятелка ми беше дала в една капачка...наистина действието му беше вълшебно Peace

# 69
Единственият крем, който ми помага при подсичане и с който отгледах каката, а сега гледам малкия е едно кремче, което се прави в аптеката във Варна срещу  МБАЛ св. Анна. Сами си го приготвят и си няма име, но ме е спасявало много пъти.  PeaceНамери начин да си го купиш, не е скъпо но пък е много много ефикасно.

# 70
  • Sofia
Всички кремове за подсичане са козметични, т.е. профилактични. Когато вече има пъпчици (най-вероятно стофилококова инфекция) или ранички трябва да се маже с лекарствен крем, най-добре изписан от кожен лекар. Единият от мойте беше така лятото, дупето му беше разранено до кръв. Измазахме 4 туби Бактробан докато се оправи, но се оправи. Сега мажа профилактично с Нивеа за подсичане и съм много доволна. Но кожната каза, че при чувствителни деца трябва да се маже дебел слой, да не се пести крема.

# 71
А крем "Пенатен" ползвала ли си? На мен много ми помагаше и при двете ми деца.
не не съм, за последно взех А-дерма, преди това Мустела, Судокрем, Бочко, Здраве. Бяхме на 2 вида Памперс, сега сме с Пуфис.
не мисля че ще ни помогне обикновен крем против подсичане...накрая на дерматолог май ще идем , въпреки че педи не ни прати, като ни прегледа последния път, явно така е преценила.
На нас Пенатен ни помага много, когато излезе нещо и за лице също го използвам. От зъбите непрекъснато текат лиги и мажа с Пенатен и вече два месеца няма обриви Peace  Знам, че калиевият перманганат е за по-тежки случай, може да пробваш и с пудра

# 72
За подсичане ползвам само „Павлодерм„ и много ми помага.Успех Peace

# 73
От самото раждане на сина ми ползвам SUDOCREM и не сме имали никакви проблеми. Мия дупето на всяка смяна на памперса.

# 74
  • София
Тридерм ни помогна единствено на нас, като беше на 2 месеца. За едно нощ и мина, буквално. Peace

Общи условия

Активация на акаунт