kak moje da se otkaje edin maj ot jena

• 4 617
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
а как стои въпроса по развода когато не е по взаимно съгласие

# 46
Имай предвид, че това не е чат.

# 47
ок правя грешки,тук сам от днес newsm78

# 48
Виж какво, отдели някаква сума и се консултирай с адвокат. Той ще ти разясни как, при какви условия и т.н. можеш да се разведеш. Останалото - номерца и прочее - отнемат време, несигурни са и честно казано са пълна простотия.

# 49

Ха и на мен са ми досаждали стрелци.Като си наумят нещо са ужасни,напрова се вманиачават.Изходът е да си намери друга.Не познаваш ли някоя сама жена да ги запознаеш,да я каниш.А иначе, не можеш ли да изчезнеш без предупреждение?

# 50
Отиваш при адвокат.
Обясняваш му, че искаш да се разведеш и защо искаш да се разведеш.
Той пише искова молба и я внася в съда. Съдът насрочва делото.
Имаш два варианта: или да споделиш със съпруга ти, че си подала искова молба, или изчакваш да получи призовката.
Трябва да се подпише, че я е приел. Ако се подпише, е редовно призован, ако не - нередовно призован.
Ако е редовно призован и не се яви, се дава ход на делото. Ако не е редовно призован и не се яви - не се дава ход на делото.
Когато не е по взаимно съгласие, съдът, в повечето случаи, дава три месеца срок за помирение /не съм сигурна дали не е променен в новия Семеен кодекс/.
Насрочва следващото заседание за след този период горе-долу.
Водите по 2-3 свидетели, които ги разпитват.
И след това чакате решението на съда в 1-месечен срок.
Това, че той не иска да се развежда и твърдения от сорта, че няма да даде развод не минават пред съда.
След като едната страна е заявила категоричното си желание, че желае бракът да бъде прекратен и поддържа това до последното съдебно заседание, съдът не може да постанови друго, освен разтрогване на брака.
Когато влезе в сила решението, си се развела.
Аз не съм адвокат, просто ги знам тези неща. Не гарантирам, че информацията ми е супер точна, но е горе-долу така. По-точно ще ти обясни адвокат.

# 51
Абе и вас ви бива много със съветите.
Като не можете да дадете адекватен отговор поне не се правете на много остроумни.
Ако живеят заедно нали ще я тормози постоянно.
Била съм в такава ситуация, 1 година се опитвах да се отърва или той да се откаже и да си тръгне.
Не можете да си представите какви дебили има. Не можах да го изгоня от собственото си жилище.
Какво я съветвате? Да подаде молба за развод, да му връчат призовка и като се прибере да  я пребие до смърт ли?
Много сте умни, нямам думи просто.
Това с адвокатите си го мелете по другите теми.
3 години се развеждах, накрая го изнудих за да ми даде развод.
2 пъти ми прекратяваха делото заради бюрокрация и тъпи срокове.
Бях наела най скъпия адвокат.
 Реши ли да не си получи призовката, може да се крие постоянно, процедурата по призоваване чрез държавен вестник се точи поне година.

И този беше Стрелец.
Дадох му диагноза, маниакална шизофрения. Sick

Цитат на: Китана в Петък, 09 Октомври 2009, 17:29Извинявай,на каишка ли те е вързал или ти е опрял пистолет в челото?Държи компрометиращи снимки на теб и съседа-пуерториканец?Ползва те за спаринг партньор?
Ако отговора на всички горни въпроси е "не",тогава,моля те,кажи ми какво те спира да подадеш молбата си за развод или изобщо да направиш подобна стъпка?

В  момента ти не се чуваш какво говориш май

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 23:28 от lola7802

# 52
Т.е. авторката е готова той да подаде молба за развод "по нейна вина", защото няма смелост да заведе дело "по негова вина", а той не е съгласен на развод "по взаимно съгласие".
Имай предвид, че наличието на вина може да доведе до доста негативи по отношение на "виновния" /и за поделянето на родителските права, и за присъждането на жилището, и за издръжката, и т.н./...
Звучи странно подобно желание... newsm78

# 53
жената иска да го напусне , знае , че така е най-добре за нея , но няма сили да се пребори , особено след като той я спира упорито ..
разбирам я , но не знам какъв съвет да й дам .

# 54
Ами, щом ти се играят игрички, Aya Cuervo и xenia са ти дали хубави съвети - възползвай се.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт