Кое ни прави добри родители.За компромисите.

• 908
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, думата ми е за майчината любов.Казват ,че майчиното чувство възниква с първото проплакване на детето ти.Онова умиление и сълзи в очите и безгранична любов към беззащитното същество което ти дават в ръцете след раждането.С годините малките слънца порастват и съответно стават хора - мислещи и знаещи.В това в какво се превръщат децата ни имаме заслуга и ние .Какви трябва да сме за да бъдат децата ни добри хора - от само себе си е ясно - ОБИЧАЩИ-но това стига ли?Доколко зависи и от материалната страна на нещата в живота, от хората около нас , от семейството.Каква е ролята на гена.Примерно казват -Крушата не пада по- далеч от дървото.-Искам да си изясня каква трябва да съм като майка за да бъда добра.Трябва ли да правя компромис със собственото си щастие, за благополучието на децата си или това е криворазбрана обич.Конкретен пример - разделям се с бащата на децата си, но те остават при него-поради факта ,че в момента не мога да ги издържам, нямам дом , работа.Значи ли това ,че съм лоша майка , че не си обичам децата ?Трябва ли да направя компромис със себе си за това децата ми да имат до себе си майка,въпреки , че те са на 15 и 18.

# 1
  • София
Личното ми мнение е, че децата се чувстват по-добре при майка си, независимо от обстоятелствата. Е, има изключения, разбира се, но в повечето случаи е така. На 15 и 18 са достатъчно големи, за да изберат сами. Бащата, ако е мъж на място, ще си издържа децата подобаващо, независимо къде и с кого живеят.

# 2
 Фактът ,че децата ти ще останат при бащата , предполагам не означава , че вие никога повече няма да се видите и чуете. Разводът в крайна сметка не прекъсва бащинството или майчинството. Какво значение има къде ще живеят децата, а пък и още повече предвид възрастта им. Връзката между родителите и децата не бива да се прекъсва от някакви битови причини. Глупаво е просто.

# 3
  • София
И аз много съм мислила по този въпрос и ми се иска да бях стигнала по-рано до извода, до който стигнах все пак.
Но...има съфорумки, които определят такива мисли като предателство спрямо детето, като себичност и безотговорност и т.н. Такива ще те накълцат на шопска салата.
А изводът ми е: Аз живея С децата си, но не ЗАРАДИ и не ВМЕСТО тях. Ако не дай си Боже се стигне дотам, бих дала живота си заради тях, но в нормални и нефорсмажорни обстоятелства човек (особено ако е жена) трябва да се грижи и за собственото си щастие. Децата един ден отлитат от къщи, а при теб това ще стане скоро, предвид възрастта им.

# 4
  • София
Не знам дали си лоша майка. Може би защото не знам дали самата аз съм добра майка...

Лошото е, че ей сега ще излазят жените с клишетата и ще ти обяснят всички житейски тайни. Те никога не са били на твое място, но знаят кое е най-доброто решение. Аз пък ще ти кажа - огледай се, отговорът е някъде около теб самата.

# 5
Не знам дали има човек,който категорично да каже дали е добър или лош родител.
Всички се учим да сме родители,никой не го знае от раждането си...
И правим грешки.Човешко е.
Ако мислиш,че бащата е добър като такъв,и че ще можеш да ги виждаш често,защо не?Няма да са при чужд човек...
Аз лично не бих жертвала живота си в брак без любов,уважение,подкрепа и т.н.,само заради децата.А твоите са достатъчно големи, за да разбират ,че някой страда,че не е щастлив...че за родителите им може би ще е по-добре да са разделени и щастливи,отколкото заедно и вечно намръщени и нещастни!

# 6
На 15г са младежи,а не деца.На 18 г. също не е дете,пълнолетное и може само да избира къде да живее. Колкото до обичането,него всеки го разбира различно-някои като обсебване на психиката,други-като насилие и побоища,после твърдят колко много обичат децата си-след като ги напердашат ooooh!Трети-като ги изоставят напълно или ги дадат в соц.дом.Материалната среда е последното определящо дали обичаш деьата си или не.Може и да ги отрупваш с подаръци,но това не значи,че ги обичаш ,и да си последния бедняк и пак да ги обичаш много.Прекаленото материално презадоволяване ги разглезва.

Общи условия

Активация на акаунт