Работа на кораб, круиз

• 348 637
  • 842
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, благодаря Ви за отговорите. Искам да Ви попитам какво представлява медицинското за работа на кораб, какви изследвания ти правят? Rolling Eyes

# 586
Хора работата на рецепция е ужасно натоварваща психически! Не знам как е на суша,защото не съм работила в хотел , но на кораб (говоря за Карнивал) е нещо страшно и който твърди обратното или не е запознат или е имал ужасно много късмет. На debarkation и embarkation да приемеш и отпишеш 3500 гости, които се държат като полуидиоти и питат за всевъзможни глупости (повечето от които дори не са в услугите на рецепционистите ) е доста натоварващо!  

# 587
3500 човека , всеки с филма си няма как да не е натоварващо , но няма общо с рецепция на суша много май , пак казвам нямам идея , така предполагам. Я си представи голям хотел с 3500 стаи и да правиш резервации . Кой пристига , кой си тръгва , кой по-рано , кой по-късно , същото на суша ще е по-голяма лудница . Отделно сметки се оправят, регистриране и тн. както и да е .

# 588
  • София
Хора работата на рецепция е ужасно натоварваща психически! Не знам как е на суша,защото не съм работила в хотел , но на кораб (говоря за Карнивал) е нещо страшно и който твърди обратното или не е запознат или е имал ужасно много късмет. На debarkation и embarkation да приемеш и отпишеш 3500 гости, които се държат като полуидиоти и питат за всевъзможни глупости (повечето от които дори не са в услугите на рецепционистите ) е доста натоварващо!  

Е, хайде сега! Аз съм била гост на Карнивал и не съм полуидиот!  Wink А на когото не му харесва дадена работа, защо я работи? Може да отиде да работи нещо друго... Hug

# 589
Ne poluidioti,kragli idioti sa 90 procenta ot gostite ni.za carnival govorq.

# 590
  • София
Ne poluidioti,kragli idioti sa 90 procenta ot gostite ni.za carnival govorq.

Интересно становище и то от човек, който е там да им прислужва... Joy

# 591
Dobre 4e ne se nalaga da im prislujvam.samo s finansite im se zanimavam i pak sam na mnenie po prosti ot tezi pasajeri ne sam vijdala.ot ujnite 6tati masovo ne znaqt kade se namirat.
A 6to se otnasq do imigrantite gosti te nqma kak da znaqt mnogo ne6ta,tqh nikoi ne gi vini.

# 592
  • София
Dobre 4e ne se nalaga da im prislujvam.samo s finansite im se zanimavam i pak sam na mnenie po prosti ot tezi pasajeri ne sam vijdala.ot ujnite 6tati masovo ne znaqt kade se namirat.
A 6to se otnasq do imigrantite gosti te nqma kak da znaqt mnogo ne6ta,tqh nikoi ne gi vini.

Не знам дали знаеш, но от гости не се иска да знаят нищо. Иска се да си прекарват добре и затова круизните компании наемат служители, които да правят така, щото гостите им да си прекарват добре. Все пак, те за това си плащат, а не тези, които са там да им прислужват, да им мерят акъла. Wink

# 593
Popule, може би нашият негативизъм те дразни по някакъв начин. Работила съм и в ресторантите на кораба и в ентъртейна, но повечето гости са на едно ниво( винаги има изключения,не споря), но не само аз, а и бившите ми колеги сме били на едно мнение относно повечето гости. Те са там, за да се забавляват, а ние да им осигуряваме всичко, това ни е работата, за която ни плащат и аз не възразявам, защото съм преценила,че парите си струват. Но просто няма как да не ти прави впечатление, колко са ограничени някои хора. Имало е такива гости, с които ми е било изключително приятно да говоря, но е имало и такива, с които разговора е бил истинско предизвикателство. Повечето хора под забавление разбират "храна", но това е друга тема. Налагало ми се е да отговарям на въпроси от типа на дали България е щат на Русия, или въпроси в асансьор как да стигна до 10 етаж- ами като натиснете копчето 10 например. Идеята ми е, че тези хора са някакво капсулирано общество и явно не са имали други интереси освен да постигнат американската мечта (повечето дори не са и я постигнали). Тук вече говори и сблъсъкът на култури, но след толкова контракти или свикваш, или се отказваш. Виждала съм как гости се опитват да откраднат тв плазмата от стаята си, други се пазарят за 50 долара сметка,други си вземат обратно типса след като свърши почивката, виждала съм много селски тарикатлъци от "богаташките американци". Не че и в България ги няма, а и във всяка друга страна.И в България съм работила пак в сферата на услугите и на търговията. И тук съм имала дни, в които съм се чудила ЗАЩО по дяволите някои хора са толкова ограничени?! Но това са просто дни, в които не ти върви, докато на корабите ти е ежедневие. И за протокола, убедена съм,че е имало дни, в които други хора са изпитвали същите чувства и към мен  Laughing , понякога прости ти идва да се изключиш и да си едно ходещо тъпо зомби.  bowuu

# 594
  • София
Popule, може би нашият негативизъм те дразни по някакъв начин. Работила съм и в ресторантите на кораба и в ентъртейна, но повечето гости са на едно ниво( винаги има изключения,не споря), но не само аз, а и бившите ми колеги сме били на едно мнение относно повечето гости. Те са там, за да се забавляват, а ние да им осигуряваме всичко, това ни е работата, за която ни плащат и аз не възразявам, защото съм преценила,че парите си струват. Но просто няма как да не ти прави впечатление, колко са ограничени някои хора. Имало е такива гости, с които ми е било изключително приятно да говоря, но е имало и такива, с които разговора е бил истинско предизвикателство. Повечето хора под забавление разбират "храна", но това е друга тема. Налагало ми се е да отговарям на въпроси от типа на дали България е щат на Русия, или въпроси в асансьор как да стигна до 10 етаж- ами като натиснете копчето 10 например. Идеята ми е, че тези хора са някакво капсулирано общество и явно не са имали други интереси освен да постигнат американската мечта (повечето дори не са и я постигнали). Тук вече говори и сблъсъкът на култури, но след толкова контракти или свикваш, или се отказваш. Виждала съм как гости се опитват да откраднат тв плазмата от стаята си, други се пазарят за 50 долара сметка,други си вземат обратно типса след като свърши почивката, виждала съм много селски тарикатлъци от "богаташките американци". Не че и в България ги няма, а и във всяка друга страна.И в България съм работила пак в сферата на услугите и на търговията. И тук съм имала дни, в които съм се чудила ЗАЩО по дяволите някои хора са толкова ограничени?! Но това са просто дни, в които не ти върви, докато на корабите ти е ежедневие. И за протокола, убедена съм,че е имало дни, в които други хора са изпитвали същите чувства и към мен  Laughing , понякога прости ти идва да се изключиш и да си едно ходещо тъпо зомби.  bowuu

Във всяка работа е така - има дни, в които не върви. НО, когато човек си обича работата, си я работи с кеф. Ако седне да мрънка, че гостите били такива или онакива, ами какво прави там да им прислужва, а не си намери друга работа? Аз мразя да давам тип ако някой ме кара насила. И да, оставяли сме такива на корабите, защото е задължително (без никак да ни е приятно от това), но сме оставяли и на персонал, който с нещо ни е впечатлил. За мен типът трбява да се заслужи, а не да се изисква. На единия круиз видях двама българи, които работеха там. Нямам преки впечатления, жената беше на рецепция, мъжът, доколкото помня, беше сервитьор, но на други маси. Той ми каза, че имало още един българин, ако се не лъжа. И през ум не ми е минавало, че персоналът ми дискутира "акъла", защото и аз съм била част от гостите. Сега като чета тук, никак не ми е приятно от разни обидни обобщения. Не мисля, че съм идиот, нито съм мутра, нито крадец. Изкарала съм си парите с честен труд и да, отивам на кораба, за да си почина, да си изкарам добре и да ми поприслужват малко, защото съм си го заслужила и не смятам, че е необходимо някакво специално образование, за да бъда пасажер на круизен кораб.

# 595
Не става дума,че персоналът преценява гостите. Може би не съм се изразила правилно. Имам предвид, че се случват някакви отделни случки по време на работа, които те навеждат към определено мнение.А и също така споменах,че говоря пряко за американските гости-за това си позволих да използвам определението "капсулирано общество". Там където съм била, съм работила предимно с американски гости,за това впечатлението ми е предимно за такива.Също така примерно канадците ми направиха съвсем различно впечатление,изключително добро и беше удоволствие да се работи с тях. Аз си харесвам работа,а и вече съм свикнала,културното различие вече не ми прави такова огромно впечатление както в начало.И да съгласна съм с теб,хората са отишли там на почивка,платили са си и получават обслужване на ниво.

# 596
Спомням си преди време още на първия ми контракт, че почина чичото (така мисля) на моята съквартиранта рускиня.Съобщиха й през работно време,можете да си представите какъв огромен  стрес, но въпреки това не я освободиха от смяната й, само и дадоха 20 мин. да се освежи и да си оправи грима, за да не тревожи гостите. Така че респект към всички служители на пасажерски кораби, защото само ние си знаем колко трудна е тази работа!

# 597
  • София
Спомням си преди време още на първия ми контракт, че почина чичото (така мисля) на моята съквартиранта рускиня.Съобщиха й през работно време,можете да си представите какъв огромен  стрес, но въпреки това не я освободиха от смяната й, само и дадоха 20 мин. да се освежи и да си оправи грима, за да не тревожи гостите. Така че респект към всички служители на пасажерски кораби, защото само ние си знаем колко трудна е тази работа!

Давам респект само, когато получавам респект. И се включих по темата само за да изразя мнение, че тази професия трябва да се работи от хора, които я обичат. Иначе не става. А ако обичаш работата си, няма да критикуваш "обектите за които работиш", а ще ги приемаш такива, каквито са. Wink Иначе просто не става, няма как да ти се хареса ако смяташ, че тези, за които работиш, са тъпи, необразовани, идиоти и пр. Това ще ти направи работното време убийствено, а и намирисва на завист.

# 598
Аз работя на Рецепция и постоянно се срещам с всякакви хора. Няма нищо общо това да обичаш работата си и това да попадаш на абсолютни идиоти, по време на нея. Така или иначе са навсякъде. Но когато попаднеш на прекрасни хора, оставаш с хубавите впечатления и забравяш тъпите 1001 въпроса преди това Simple Smile И именно тези хора те оценят и това, което правиш за тях по време на престоя им и не мислят, че си там да им слугуваш, а да им помагаш и са благодарни за това.  Всеки си прави заключения сам за себе си и има право да си изразява мнението! Темата е "Работа на круиз", а не "Почивка на круиз".

# 599
Знаете ли някакви обяви за работа на  круизи през лятото?

''Летни'' и ''зимни'' са само круизите по Дунав.Точно сега вървят интервютата в Будапеща , Виена , Рагензбург и Пасау.

И да съм полезна, тук търсят персонал- http://www.mermaid-group.co.uk/index.htm
http://www.dunavtours.bg/offers/Info_offer.pdf
https://www.vikingrivercruises.com/agents/index.aspx
http://www.cosmosagency.eu/%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0_ … D1%86%D0%B8%D0%B8
https://www.bfound.net/Registration.aspx?detect=true&CoId=2018&rq=5
http://mirayint.com/?cat=7
http://www.dunavtours.bg/
http://www.cosmosagency.eu/работа_на_river-cruise-vessels_свободни_позиции
http://maritime-connector.com/jobs/
http://www.azalea-maritime.nl/home/index.php
http://www.ainostri.ro/?pagina=10

Здравейте !

За  въпросната фирма имам питане  относно юридическа помощ.Може ли админ на темата  ,или някой запознат с болнични  да ми пише на лични.

С две думи,синът ми започна  работа  на речен круиз  на Майн и Дунав.Разболя се ,по време на плаване .Застраховка има.Не искат да му признаят болничния,за да не плащат обезщетение.

http://www.lueftner-cruises.com/en/cruises/reise/lc-classical-rh … 6fe2b77c40530304e

Общи условия

Активация на акаунт