Работа на кораб, круиз

• 348 794
  • 842
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте и от мен.Някой за интервю в четвъртък 23 окт. 2014 във Варна през МСЦ ???

# 646
Здравейте, знае ли някой фирма посредник, която наема за Celebrity ?

# 647
Здравейте, бихте ли ми дали каквато и да е информация за работа като екскурзовод на круизен кораб? Ще ви бъда много благодарна!

# 648
  • Fort Worth, TX
Цитат
35 ето и два примера от мен:
Първият с баба американка - От къде си? - ме пита тя
- от България - казвам
- е къде живееш?
- ъъъъ -в България - 
- ами как работиш тук на кораба? къде спиш? Тук ли?
 Crazy Crazy Crazy - не викам, всяка сутрин ни карат с хеликоптер
- На следващия ден се получило оплакване на рецепция, от възрастна пасажерка, че е възмутена от шумът на хеликоптера, който идвал рано сутрин и я събуждал  Shocked Shocked
Мухахахха.Яко.Аз си мислех, че няма с какво да ме изненадат.Смяххххххх.

# 649
Здравейте отново!Няма ли кой даде малко инфо за работа на кораб-инфо за фирми,инфо за работа,заплащане,време всички ли са за 6-7 месеца или има вариант и за по-малко?Благодаря предварително !

# 650
Здравейте отново!Няма ли кой даде малко инфо за работа на кораб-инфо за фирми,инфо за работа,заплащане,време всички ли са за 6-7 месеца или има вариант и за по-малко?Благодаря предварително !

Въпросите ти са толкова общи, та чак трудно би могло да се отговори на тях. Работа на кораб? Зависи какъв - зависи в коя компания, зависи на каква позиция си, зависи на какви круизи ще си, ако зависиш и от типс... На речните имам познат контрактите му са за по 4 месеца и после почива 2 -3 седмици, но на океанските има контракти и по 9 месеца, пак зависи естествено от департмънта.
Ти като каква искаш да се качиш кажи, да ти отговорим по-конкретно
Примерно позиции като бар сервитьорки, камериерки, миячки, чистачки и др. нисък клас позиции са естествено най-тежки, но някои от тях, понеже имат добър бакшиш правят добри пари. Зависи естествено каква ти е целта, защото примерно камериерката в някои компании е доста добре откъм заплащане, но пък почти не може да си покаже носа на вън - т.е. дали ще можеш да издържиш...
В магазините, в спа-то (фризьори, козметици, фитнесинструктури, масажисти), на рецепция, ентъртейтмънта, да не говорим пък за музиканти, танцьори и т.н. - там са "по-белите" позиции, общо взето айляк - но пък често и парите не са много.

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 07:25 от msk-13

# 651
Едно голямо благодаря,за това че някой ми обърна внимание.Интересуват ме речните кораби,при които контактите са за по-малко месеци за позиция бар сервитьорки,като нали казват,че срамна работа няма и ако е доходна защо не и камериерки,миячки.Ходих в Easy Consult във Варна и там ми казаха едва ли не,че английския е нужно перфектно говоримо и писмено и че много трудно ще се случат нещата за речен кораб,тъй като там персонала е малко на брой и даже си взимат и стари кадри .След това в West Meridian Consulting казаха за заплата на бар сервитьорки в порядъка на някакви 1000 $,което за мен не е чак толкова голяма сума,заради която да си оставя всичко и да замина.Какво ще кажете за VIKING ,някаква информация за заплата.Да ми препоръчате добра фирма,какво ще кажете за сапко енчев и къде е най-добро и коректно заплащането.Благодаря предварително! Peace

# 652
Да ти кажа заплата 1000 долара за бар сервитьорка си е доста добре, аз имам един контракт като такава - първият ми, после отидох в магазините и твърдата ми заплата беше около 600 долара, но както ти казах много от заплатите се формират благодарение на бакшиш. При нас той беше общ и се разпределяше по равно между целия департмънт в края на всеки круиз, та заплатата  + типса вече правеше доста по-добра сума. Не знам как е на речните системата, но със сигурност няма да са само на 1000 долара. Разбира се че няма срамна професия особено пък на кораб. Имай предвид че главното е да те качат, след това вече ти сама можеш да си подадеш документите за друг департмънт вече в самата компания. А това пък с перфектния Инглиш  Naughty моля моля - трябва ти работен такъв, те и самите пасажери не говорят перфектен такъв. Значи моя познат се качи на речните  в галито като мияч с доста беден английски - сега почти година след това е сладкар, пратиха го на курс от компанията изкара го и го промотираха и английския му вече си е приличен. Ще го питам кой агент го качи от тук

# 653
Не се блазнете по парите, а си правете сметка и дали ще може да издържите. Скоро мой братовчед се качи, все му разправяли, че много се работи, той работливо момче с недоверие го приемаше. Качи се и каза, че не знае дали ще издържи. Иначе парите бяха повече от очакваното. Камериерската е много мръсна, меко казано работа, нямате идея какво оставят по-стаите.  Peace Макар че на кораб леко май няма. Peace

Бакшиша май зависи от класата, който е кораба и дали го делят наистина солидарно.

Едно време беше то каквото беше, за 1 година тук си купуваха апартамент като се приберяха, сега и на суша има къде да се вземат тези пари. Ако има къде да ги вземате си стойте тук.

# 654
Абе и така е и не е така, работата на кораб не носи само добри пари, а и много други неща, които тук малко малко позиции ще ти донесат. Като например да обиколиш безплатно цял свят  Grinning , колкото и да ти е наредена позицията все имаш възможност да слезеш тук-таме, срещаш хора от различни култури, с различни традиции...някои направо ти се струват, че са от други светове  Shocked, да не говорим, че практикуваш и усъвършенстваш език, а единствената ти грижа е да работиш, не мислиш за сметки, за квартири и т.н. ангажименти като тук - абе купон е общо взето, за млади хора е много добър експириънс .
Вярно, има хора които не издържат на натоварването, първият ми контракт както казах беше като бар сервитьорка - това са 11 часа на ден всеки божи ден, с почивки естествено, но все пак ... първите две седмици едва заспивах от болки в краката, но после свикнах, та общо взето въобще не е за лигльовци  Flutter  Но затова казах, качваш се, стискаш зъби първия път и се ослушваш кое как е за да можеш да се прехвърлиш на добра позиция. Имахме един българин на единия контракт, той се качи като барбой, веднага подаде апликейшън при нас в магазините и след два месеца като се освободи място го прехвърлиха. Та така - а иначе не знам тук в БГ особено в провинцията колко от сервитьорите примерно или камериерките правят по 1000 долара на месец чисто да им остават нали, след като е отделено за храна, квартира и сметки. Да, взимат се такива пари и тук, но от квалифицирани хора. Иначе и на корабите инженери, офицери, техници взимат по 4-5 000 евро

# 655
Казах го не да се заяждам, а да си правите сметка и както какви се качвате, а не на всяка цена.  Peace

# 656
Казах го не да се заяждам, а да си правите сметка и както какви се качвате, а не на всяка цена.  Peace
Аделина, изобщо не съм приела думите ти като  заяждане, надявам се и ти да не си приела така моите. Аз наистина споделям мнение от опит и защото наистина това мисля, не нещо да споря и т.н.
Аз наистина много се радвам, че имах възмоността да работя на круизи. Там научих втори език, видях места, които само съм си мечтала да видя като Карибите, Фиордите, Египетските  пирамиди и др.   живях една година в Тексас и шест месеца в Маями, това всичко благодарение на това, че реших да се кача на отвратителната позиция бар сервитьорка, от там нататък обаче възможности много и само от теб зависи как да се възползваш от тях. Едва ли някога изобщо щях да отида по - далеч от София с работа тук в родния ми град. Естествено не всичко е цветя и рози, но щом сега не си спомням лошото, значи хубавото е било повече Simple Smile

# 657
Здравейте,
някойот вас работил ли е на Regent Seven Seas, интересува ме колко часа приблизително е работния ден( за бар департамент говорим), на пристанище по-къси ли са смените?Доволни ли сте като цяло, много ще съм благодарна ако някой изкаже мнение.

# 658

msk-13, била си сервитьорка, не камериерка, или миячка на чинии примерно. То е ясно, тук не се обсъждат позиции за капитан или моряк. И аз видях повече отколкото някога едва ли ще видя, но е едно е да си пасажер, друго е да лъскаш палубата и междувременно да се радваш на морския пейзаж.

# 659
msk-13 Благодаря ти много за отговорите.А някой може ли да ми препоръча добра агенция ,мнения също за Сапко Енчев и къде е най-добро и коректно заплащането ?

Общи условия

Активация на акаунт