подсъзнанието може всичко 17

• 229 872
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Преди малко, ровейки се из нета, попаднах на тези две книги от Синди Дейл .

http://www.pe-bg.com/?cid=3&where=author&search_q=%D0%A1 … D0%B5%D0%B9%D0%BB

Сториха ми се интересни (нали напоследък съм се отплеснала на тема чакри  Wink ), та да попитам - някой дали чувал ли за тази авторка и има ли впечатления?  Thinking

# 136
...тази техника е от една книга на Ивелин Иванов, която аз най-старателно изхвърлих в коша (изчистена разбира се). Техниката не съм я пробвала. Някой пробвал ли я е?
...техниката не е тревожна, спокойно можеш да я ползваш. Аз дадох автора за всеки случай, ако някой попадне на книгата му и да има предвид, че е добре да разграничава хубавите техники от книгата му с останалата част от нея. Защото едната му книга е много отрицателна. Цялата е с описание как развалял магии на хората, даже накрая има публикувани такива намерени предмети и като цяло на мен ми действаше доста потискащо, като я четях. Затова взех решение да замине в коша, като преписах само тази техника Hug

Grinning Чувала съм за този автор. За цялата му книга не знам, но специално тази техника е пълен талаш.
Не е тревожна = За нищо не става
За съжаление...

/Нали за рисуването с молив и триенето с гума говориш?/

# 137
lenny_pld , страхотни картинки   bouquet Много е важно да имаме от всеки цвят по малко за да сме хармонични. Петър Дънов е написал една много силна книга по въпроса с цветовете "Завета на цветните лъчи на светлината" Наскоро я намерих и ми действа много положително. В нея има цитати от Библията и за всеки ден, като знаем отговаря определен цвят. В понеделник се четат зелените лъчи, във вторник червените лъчи и така .... Ако  ни  липсва червен цвят няма да можем да обичаме , ще ни липсва любов, ако пък липсва зелен няма да имаме пари и т.н. От тази книга разбрах истинския смисъл на дъгата Simple Smile

fastuche , разбира се че има изход  Peace винаги има изход  Heart Eyes Може да се синхронизираш или с ТЕС или с Рей ки или както ти душа иска.

juliet , възможно е  да си имала блокаж във втора чакра и след използването на молитвата да си се от блокирала. Сега как си? Болки в тази област могат да възникнат и при натрупването на много женска енергия и не изразходена Peace

# 138
Защо мислиш така, Кремче? На техниката й няма нищо. Има много подобни. За сравнение в метода Силва се пише на мисловния екран и се трият мисловно после цифрите една по една за навлизане в ниво. Също така подобни има и при визуализациите, и за лесно заспиване и т.н. Разликата с описаната техника е само, че се пише на хартия, а не се визуализира. Така че сама по себе си техниката е добра. Едва ли е негов патент. Но друго нещо е, ако при някой не действа точно така, както иска той  Wink

# 139
Най-точният начин да разбереш дали дадена техника или книга е за теб е = да я усетиш. Отпускайки се и усещайки какви емиции поражда в теб, много лесно се разбира дали това е 'твоето нещо' - в този конкретен момент. Нужно е да слушаме "собствената си емоционална система"- тя е най-точният ни ориентир. И , ако имаме усещане, че  вибрираме в синхрон, ако няма съпротива - отговорът е - да. Ако не ни привлича или ни носи негативно усещане- замисляме се, това моят вариант ли е... Това е да слушаш себе си, своята интиузция или както решим да го наричаме  Simple Smile.
Отделен въпрос е какво сме привлекли със силата на своята мисъл- защото това, което мислим става реалност за нас. Всеки от нас е творец на собствения си живот и когато осъзнаем тази своя сила спираме да обвиняваме околните за изживяванията си. В крайна сметка - ние сме избрали и сътворили точно това, което ни се случва- и хубаво, и лошо.

# 140
Здравейте Hug
Аз пък започвам книгата на Алена, беше станало въпрос за нея в предните теми.
Майка ми я има от доста време, но нали говорихме, че не бива да се разменят книги, заради енергията на притежателя, та за това си я купих LaughingМного, много ви целувам   bouquet

еldivineHug Hug Hug

# 141
За енергията на чуждите вещи искам да ви питам дали ако човек вярва в това, няма да му повлияе със сигурност Thinking
Преди бяхте писали и за изхвърлянето на боклука след залез слънце. На мен това ми  звучи повече като суеверие. Също както бременните не трябва да се подстригват или бебето не трябва да се показва преди 40ден. Не знам, просто разсъждавам дали е нужно човек да се "обременява" с толкова много ритуали и вярвания. Всъщност всичко е въпрос на гледна точка , така че обременяване може да е за един, а за друг нещо съвсем нормално и лесно постижимо.

# 142
Здравейте! Дочетох старата тема, че ме нямаше една седмица и сега ще чета тази.  Hug

# 143
За енергията на чуждите вещи искам да ви питам дали ако човек вярва в това, няма да му повлияе със сигурност Thinking
Преди бяхте писали и за изхвърлянето на боклука след залез слънце. На мен това ми  звучи повече като суеверие. Също както бременните не трябва да се подстригват или бебето не трябва да се показва преди 40ден. Не знам, просто разсъждавам дали е нужно човек да се "обременява" с толкова много ритуали и вярвания. Всъщност всичко е въпрос на гледна точка , така че обременяване може да е за един, а за друг нещо съвсем нормално и лесно постижимо.

Според мен във всичките тези суеверия, както ги наричаме има смисъл . Не случайно те са се предавали от поколение на поколение. Лазарев  обесняваше защо трябва да се насят забрадки в църквите, но вече не помня.  newsm78 Имаше връзка с това, че се приема енергия от Космоса чрез косата.Дънов пък казва, че косата ви трябва да бъде чиста и сресана винаги и то пак по същата причина, която сега не мога да си спомня,  а и още ме бжли главата. За изхвърлянето на баклука- пак Дънов го казва. Наистина не знам какъв е смисъла ,но колкото мога ги спазвам, защото съм се убедила, че не са просто и само суеверия.

# 144
Аз мисля по друг начин. Ако реша да спазвам някое суеверие, то е, защото в момента решавам, че след като съм си го набила в главата и не мога да го махна, по-добре да го спазя, отколкото да си навлека отрицателен резултат. Суеверията действат, ако вярваш в тях. Но да не забравяме, че от суеверия до суеверия има разлика. Има "суеверия", които по-късно е установено научно, че всъщност са закономерни явления. Така че зависи за какво става въпрос. Когато черна котка ми пресече път, казвам си: "Я-я-я какво сладурче" и подминавам. Нищо лошо не ми се е случило  Peace Така че е по-добре да не се ограничаваме от какво ли не. Ако вярваме в това, което правим - да, но ако го спазваме само защото така е казано, без да вникваме в него - няма смисъл.

Относно енергията на чуждите вещи. Ако това ви притеснява, просто мисловно благодарете на този, който ги е ползвал преди вас и го благословете. Изчистете ги енергийно и всичко е наред. Тук обаче въобще не говоря за дрехите втора употреба например, а говоря за книги и т.н.

# 145
  • нейде там, където ....
Като каза "дрехи втора употреба" да споделя. В една от книгите пишеше, че ако не може да се избегне употребата им, трябва да се изперат с малко сол. Слага се при праха за пране в пералнята. После се изплаква добре, може и два пъти. Това не се отнасяло за детските дрешки, защото децата са чисти душички и няма начин да са обременени с нещо отрицателно.

# 146
eldivine, разбира се , че не става дума за всяко едно суеверие, не си ме разбраля добре.  Grinning
Исках да кажа, че не подминавам всичко под знака суеверие и с пренебрежение. По-скоро както Дани  Аврамова по друг повод писа-- следвам вътрешното си чувство и интуиция- ако нямам информация по въпроса. разбира се, че черното коте не ме плаши, ако ми е минало пътя или ако срещна поп и т.н. Wink

това за дрехите втора употреба със сол е интересно, макар, че аз не си купупвам защото ми миришат много лошо тези магазини и не издържам вътре.

# 147
Като каза "дрехи втора употреба" да споделя. В една от книгите пишеше, че ако не може да се избегне употребата им, трябва да се изперат с малко сол. Слага се при праха за пране в пералнята. После се изплаква добре, може и два пъти. Това не се отнасяло за детските дрешки, защото децата са чисти душички и няма начин да са обременени с нещо отрицателно.

Аз нали сам на вълна Алена, тя пък казва, че единствено химическото чистене би могло донякъде да очисти дрехите, но не препоръчва носенето на чужди такива Peace

# 148
За дрехите втора употреба имам двояко отношение  Grinning
По принцип изключително рядко купувам такива, да не кажа - никога. Но ако нещо много ми хареса там, си го купувам, защото си мисля, че след като на мен ми е харесало, значи и човекът, на който е била тази дреха преди, най-вероятно е бил някой като мен   Grinning
Защо все трябва да мислим за негативни енергии? Ако ние сме позитивни, то и енергиите, които ще привличаме ще са такива.

# 149
Права си, Мижжж, не би трябвало да подхождаме с негативна мисъл, но така или иначе има не до там благоприятни енергии. Например, по себе си съдя, в случаи, когато подхождам към определен човек изключително добронамерено, той ми отвръща с лошо отношение и не добри намерения. Така че мисълта ми е била положителна, но неговата- не. По този начин той ме натоварва с неговата лошата енергия. Незнам схванахте ли мисълта ми, но с две думи исках да кажа , че не можем вероятно да поправим всички злини само с положителна мисъл.Иначе би звучало малко наивно, а така ми се иска да вярвам...
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт