подсъзнанието може всичко 17

• 229 846
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • у дома
x-x-x , благодаря, че ми напомни за съмнението   bouquet

Първото не е - убедена съм че случването на чудеса е естествено състояние от дълги години.
И третото не е - оформям само съдържанието, и оставям на Вселената да избере формата под която ще се прояви. (поне така си мисля)

Второто - право в десятката. Проблемът ми е там...

А твоята история-чудо е чудесна .. тъкмо тя ми трябваше  Hug

# 121
Малко за това защо ни се случват нещата наобратно. Причината е в енергийната  система на тялото. Там се корени съботирането на нашите усилия. Става дума за психологически обрат. Психологичекия обрат е смяна на поляритета на енергиината система. Обикновено се слува извън нашата представа и ние не чувстваме кога това става. Често психологическия обрат е предизвикан от това, което психолозите наричат "вторични ползи или загуби" ПО е открит чрез приложна кинезиология. Една от техниките , използвана в тази дисциплина е мускулният тест. /Теста е описан и от Дона Идън/ , има и тема тук във форума за нея Peace

За психологическия обрат разбрах от ТЕС   /има тема тук във форума/ Crazy

...и още малко за ПО ще Ви препиша от книжката.
Д-р ККалахан открива ПО при работа с жена, която се стреми да отслабне, но след дългогодишни опити с различни методи и диети, не постига успех. Той и предлага да си представи, че е отслабнала и изглежда точно така, както би искала, като същевременно тества силата на мускулите й. Оказва се, че когато пациентката му си се предства слаба, силата на мускулите и намалява. Т.е има конфликт между съзнателното желание и подсъзнателната настройка. След това д-р Калахан я поставя в противоположнатта ситуация -- моли я да си представи, че е с 30 кг по-дебел. Веднага тества силата на мускулите и с изненада установява, че тя нараства/т.е подсъзнателно има противоречие и тя със сигурност не желае да отслабне./ от книгата на Иван Петърнишки

Ако нямаме този ПО всичко ще ни се случва точно така както го искаме, ако го имаме нещата се случват наобратно. Общо взето пак за енергия говорим  bouquet

# 122
  • la Città Eterna
fastuche,
        радвам се, че съм ти помогнала да намериш една възможна причина. Самата аз съм изстрадала всяка от изброените. Например за парите - голям съм песимист. Един приятел ме накара да напиша на един лист, че след 3 години (т.е. до 3 август 2008) ще имам в личната си сметка .......... евро и това ще го постигна като............ . Каза ми да го чета всяка сутрин през следващите 3 години и да работя по въпроса. За да му угодя, го написах, даже 1-2 пъти го прочетох. Но като не вярвах в написаното, естествено, на 3 август 2008 осъмнах в по-лошо финансово състояние от датата на написване на бележката.

Давам си сметка, каква грешка съм допуснала и съм на път да си поставя нова финансова цел, като този път ще направя всичко да е максимално реалистично и постижимо, т.е. ще отстраня всички рационални причини за съмнение в успеха си. И отсега съм сигурна, че ще успея. Дори още преди да съм пристъпила към дефиниране на новата си финансова цел. Все още не се чувствам сигурна и затова не го правя - докато се колебая знам, че няма смисъл.

Ето ти една приказка, която много ме впечатли и през последните години си я припомням всеки път, когато някой "доброжелател" ми каже "Това е невъзможно." Извинявам се, ако сте я публикували и преди, но не успях да изчета всички предишни теми.

Приказката за малките жабчета….

Имало едно време една групичка от малки жабчета, които си организирали надбягване. Целта била  да се изкачат на върха на една много висока кула. Долу, около кулата се събрала голяма тълпа да наблюдава състезанието и да аплодира участниците. Състезанието започнало.

Истина Ви казвам: Никой от тълпата не вярвал от сърце, че малките слабички жабчета ще достигнат върха на кулата. Чували се изказвания, като например: "О, пътят е толкова труден!!! Те НИКОГА няма да достигнат върха." Или пък: "Няма начин да достигнат върха. Кулата е толкова висока!"

Малките слабички жабчета започнали да се скапват. Едно по едно. Освен онези, които с бодра крачка се изкачвали нагоре и нагоре. Тълпата продължавала да крещи: "Толкова е трудно!!! Никой няма да успее!"

Все повече жабчета се уморявали и се отказвали.

Но ЕДНО продължавало нагоре, и нагоре, и нагоре... Това няма да се предаде! На самия край всички други вече се били отказали да изкачат кулата. С изключение на онова мъничко жабче което, след неимоверно усилие, единствено успяло да стигне до върха!ТОГАВА всички други жабчета естествено поискали да разберат, как точно това жабче е успяло да го направи?

Един от участниците попитал малкото жабче, как то, което е успяло, е намерило силата, за да достигне целта?

Оказало се, че...Победителят бил ГЛУХ!!!!

Поуката от тази история е:

Никога не слушайте негативните или песимистични изказвания на другите и ги подминавайте, защото те Ви отдалечават от Вашите най-красиви мечти. Онези които носите в сърцето си!

Винаги мислете за силата, която носят думите. Защото всичко което чувате или четете повлиява на действията ви! 

Следователно:  Бъдете ВИНАГИ… ПОЗИТИВНИ!

И преди всичко:  Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ!

Винаги мислете: Аз мога да го направя!

humanis, аз никога не съм чувала за тези неща, които пишеш и би ми било интересно.

Това го копирах от долния линк, но не е първия сайт, в който съм чела приказката.

http://teacher.bg/cs/blogs/julia1313/archive/2009/06/23/27481.aspx

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 19:05 от x-x-x

# 123
Мише, тази техника е от една книга на Ивелин Иванов, която аз най-старателно изхвърлих в коша (изчистена разбира се). Техниката не съм я пробвала. Някой пробвал ли я е?
Аз понеже започнах да чета темите назад и наскоро я пробвах тази техника за премахване на нервно-психическо напрежение при мен и половинката. Не знам дали от техниката или от утвържденията, но имаше ефект.

Аз също не мога да разбера какво стана напоследък. Явно направих нещо и нещата много се объркаха. Бях писала преди време, че искам да се преместим в друг град, но работата на мъжа ми не го позволява. Сега го преместиха по-близо до града, в който аз искам. Понеже него много често го местят в различни филиали на фирмата и досега се местехме всички, а сега решихме аз и детето да останем в града, в който исках, а мъжът ми да се връща уикенда. Аз обаче не мога да намеря никакво постоянно жилище. Отвсякъде получавам откази. Такова нещо никога не е било. Имаме и доходите, не търся нещо супер евтино или супер лукс и въпреки всичко като чуят, че имаме дете и веднага ми отказват. Правя утвърждения, пиша ги, бях убедена, че ще стане и днес поредния отказ. Казвам си и че всичко се нарежда по най-добрия начин във всяко едно отношение за всички ни, а нещата точно наобраното вървят.
Благодарна съм, че поне всички сме здрави Grinning

# 124
  • Добрич
В_и_В_и, може би това не са "вашите жилища" и не би било добре да живеете там. В темата за Нервно лингвистично програмиране имаше описан подробен случай на успешна покупка на жилище, /мисля, че беше от Кафе с канела/ с помощта на утвърждения и визуализации. Можеш да опиташ технологията и за квартира.

# 125
За пишещите тук -   bouquet  Hug

# 126
Или пък да значи, че  въобще не трябва да се разделяме  newsm78 А и тази негова работа се превърна в конфликт за мен, отчасти и за мъжа ми. Подобно на ПО, който humanis е описала. (Май скоро ще стане тема за ДиС  hahaha)

Пожелавам ви лека вечер, момичета! Старите теми много ми помагат. Особено като чета как се справяте с лошите моменти Hug

# 127
  • Universe
Намислете си желание, минете под дъгата  и то непременно ще се сбъдне Peace
Пожелавам Ви го с любов и от сърце Heart Eyes

За по- нетърпеливите  - и особено за нощните мечтателки  Hug - докоснете дървото на желанията  Simple Smile Повярвайте   Praynig - наистина действа   Peace

П.П.   В ремонт съм, надниквам рядко, но всеки път се зареждам с енергия Hug   Благо-Даря на Вселената, че Ви открих  Praynig и на Вас, за всичко, което споделяте и, най-вече, за позитивния заряд, който излъчвате  bouquet

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 23:27 от lenny_pld

# 128
Добро утро от мен!
lenny_pld,разкошни са картинките ,които си поставила .Усмихнах се широко ,гледайки ги.Благодаря  bouquet

# 129
  • у дома
Малко за това защо ни се случват нещата наобратно. Причината е в енергийната  система на тялото. ......

Ако нямаме този ПО всичко ще ни се случва точно така както го искаме, ако го имаме нещата се случват наобратно. Общо взето пак за енергия говорим  bouquet

humanis , а има ли даден изход от този ПО? т.е. как можем да го синхронизираме така че да не работи срещу нас?  newsm78
Или да утвърждавам наобратно  ooooh! но по този начин сигурно бих засилила отрицателния ефект.

Като в примера за отслабването: щом подсъзнателно жената не иска да отслабне, ако вместо да утвърждава 'слаба и стройна съм', утвърждава 'с 30 кг по-дебела съм', тогава какво ще се случи? Ще напълнее още нали? Защото утвърждението е в синхрон с подсъзнанието. Как да обърнем енергийния заряд в подсъзнанието?  newsm78 Нали за това са утвържденията - за да променим и програмираме насоката в която се движи подсъзнанието.
Според принципа за ПО излиза, че при хората с ПО това е невъзможно?  newsm78  

# 130
  • София
Още в книгата "Силата на твоето подсъзнание" Джоузеф мърфи казва, че съзнанието се бори срещу подсъзнанието с желанията ни.
Съзнанието винаги е: "Ама как ще стане това? Ама много е трудно. Ама това е невъзможно."

Затова различните техники за закодиране на желанията се започват с приспиване на Съзнанието - сутрин или вечер, дълбоко дишане, отпускане и т.н. Докато почти изключим гласа на Съзнанието, който ни бърбори безспирно.

После утвърждаваме.
Защото Подсъзнанието е свързано с божествената мисъл и знае само как да нагласи нещата, така че да станат!

# 131
humanis   
В живота ни  най-важен е принципа ЕНЕРГИЯТА СЛЕДВА МИСЪЛТА и всичко се подчинява точно на него, всичко. Няма  състояния, които не биха могли да се променят с мисълта.
МИСЪЛТА Е СИЛА.
Поляритетът на енергийната система, както и емоционалните ни състояния не са постоянни величини, те се променят постоянно. Всичко си е енергия и вибрации.
Нека бъдем коректни в постовете си за енергията.

# 132
http://www.youtube.com/watch?v=j42ApkIIdNc&feature=related
Поздравявам всички с тази песен , и пожелавам много усмивки днес Hug

# 133
Dani Avramova , не е некоректно да обясниш на хората нещо до което си достигнал търсейки себе си Peace За това което пиша става дума за енергия, блокирани меридиани, енергиини токсини и т.н. Да права си, че енергията следва мисълта, но когато енергията не може да стигне до човека по различни причини е нужно малко помощ отвън. Разбира се тази помощ може да се окаже от различни специалисти но човек може и сам да се справи. Нали това се опитваме да правим тук? Peace Това го споделих за хората, които се измъчват от последствията на масивен ПО , всъщност не осъзнават, че имат хронично обръщане на поляритета на енергийната си система. Те изпитват трудности във всичко и им се струва, че целият свят е срещу тях. Но не светът а енергийната им система въпрепятства усилията им. За положителните мисли си го знаем и така да продължаваме да действаме  bouquet но исках да отбележа, че има връзка между подсъзнателните негативни мисли и енергийната система на тялото. Ккато и , че чрез въздействие върху енергийния поток в меридианите ефектът от негативни мисли може да бъде заличен. Енергията в телата ни трябва да тече правилно, за да можем да осъществим пълния си потенциал. ПО е е идни от начините енергийният поток да бъде нарушен. Разбира се има и други но този е открит наскоро и за него споделих по повод на случващите се наобратно желания. Логично е, при правилно протичане на енергията и при увеличаване на енергийният поток в дадена област от тялото , възстановяването да сатва по-бързо. ПО винаги присъства при хора болни от рак, МС, Спин , псориазис, артрит, диабет и т.н .
Всъщност няма противоречие между това което пиша  и това което ти казваш Dani Avramova   bouquet тъй като тази идея е заложена и при Рейки терапията и при биотерапията и при екстрасенсите, иглотерапията  и другите алтарнативи. Само конвенционалната медицина не ги признава за сега

# 134
В книгата си Иван Петърнишки пише за ПО :"Той не се характеризира с определени симптоми ,така че няма как да знаете дали го имате или не.Дори и най-позитивните и преуспели хора могат да са негови жертви.Наличието на ПО прави невъзможен всеки опит за въздействие от какъвто и да е вид ...Ето защо е много важно да се започне първо с неутрализирането му."
И той дава за пример метод със ТЕС ,как да неутрализираме ПО.
 Много си мислих дали да ви споделя нещо ,за да не ви развеселя в повече EmbarassedПреди два дни прочетох Киприяновата молитва .От много време отлагам да го направя ,но сега мислех че е  дошъл момента.Но след пет минути най-много след прочитането ,така ме заболяха яйчниците ,че имах чувството ,че раждам отново и така до късно посред нощ.Бяха страхотни болки ,а аз избягвам да пия всякакви лекарства и ми беше трудно да се справя с нея.Мислите ли ,че може да има някаква връзка с прочитането на молитвата? ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт