Ти какво сготви? Снимай, покажи! 50-та тема

• 110 808
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Кюфтенца по чирпански за вечеря:

# 376
И една, ама наистина бърза, рецепта за пица, която изрових из дебрите на руския нет. Който е смел, да пробва - яде се и си е много вкусна. Heart Eyes Grinning

8 с.л. с връх брашно
2 яйца
4 с.л. сметана (или гъсто кисело мляко)
кефир, пресно мляко или бира ( използвах бира) - около 4 с.л.

Всичкото това се бърка с миксер, с тел (аз предпочитам с тел, по-бързо е), получава се не гъсто тесто,  като разбъркана квасена сметана. Изсипвате върху намаслена тавичка - размери на дъното 20/30 см. Ръсите с нарязан салам, шунка, ивички чушка, парченца домат и ръсите с настърган кашкавал. Печете в предварително загрята на 180 град фурна приблизително 20 мин. На мен ми хареса много! Или пък бях много гладна Embarassed

# 377
  • област Софийска
Лабрексче, пак интересна рецепта предлагаш   bouquet Това е интересно, прилича на бърканата пица.

# 378
какво е "кефир"?  Embarassed Crazy

# 379
  • варненка от София

Нещо като айрян. Хихик мътеница един вид. По резливичко е, но е много приятно.

Лабрексче, хич не знаех какво да готвя, мислех пица да е, но ще го пробвам това мързелашко нещо. Здрава да си, че пускаш идеята, мерсаж  Hug

# 380

Нещо като айрян. Хихик мътеница един вид. По резливичко е, но е много приятно.

Лабрексче, хич не знаех какво да готвя, мислех пица да е, но ще го пробвам това мързелашко нещо. Здрава да си, че пускаш идеята, мерсаж  Hug

sunko, нещо като айрян с газирана водичка. Е, не е съвсем същото, ама леко напомня на кефир.
marulka_s, дано ви хареса, да не стоите гладни после и да ме пустосваш. Joy Шегувам се, съвсем си е добро за хапване.

Лабрексче, пак интересна рецепта предлагаш   bouquet Това е интересно, прилича на бърканата пица.

По-бързо е, защото няма мая, бъркаш и печеш. Е, за вкуса вече, кой коя ще хареса, нали знаете - на вкус и цвет..........Но за бързо пригатвяне на нещо за хапване е чудесна.

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 16:39 от labrex

# 381
   Лабрекс,записвам си и двете ти рецепти! smile3523А какви завладяващи снимки си пуснала!!! ooooh!

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 17:37 от Селма

# 382
   Лабрекс,записвам си и двете ти рецепти! smile3523А какви завладяващи снимки си пуснала!!! ooooh!

Селма, те добре че станаха "манджите", иначе със снимането съм много на "Ви". Ама има време, може и да се науча. Grinning

# 383
Само да питам....В пицата няма ли мая или някакъв набухвател? newsm78

# 384

Селма, нищо няма, и аз в началото така се учудих. Тестото бухва малко, ако това изобщо е бухване. Сега порових, малко да намеря сайта, но попаднах на друг със същите снимки - виж и тук, това е същата рецепта.

# 385

Селма, нищо няма, и аз в началото така се учудих. Тестото бухва малко, ако това изобщо е бухване. Сега порових, малко да намеря сайта, но попаднах на друг със същите снимки - виж и тук, това е същата рецепта.
  Същата е ,да.Мерси!Интересна рецепта.....Верно,че няма набухвател. Rolling Eyes
  Ще трябва да я пробвам.... Simple Smile

# 386
Видях , че сте питали за кефир!
Нещо невероятно е кефира! И е полезен .
Правех го и тук в БГ със специална гъба, която расте в млякото.
Но едно лято отсъствах и нямаше на кой да дам и така я затрих... Много ми се пие кефир!
Някой има ли такава гъба?

# 387
labrex, дояде ми се пица от снимката ти Crazy
от мен две салати: моркови и цвекло
и шопска с печен пипер
една измислена картофена запеканка, ама пък се получи вкусна

пилешко, задушено в бяло вино
крекерите с ленено семе, на Xenia струва ми се newsm78

и едни много шоколадови мъфинчета

# 388
Веднага пробвах предложението на Лабрекс, преди малко го изядохме, но според мен бърканата пица е много по-вкусна. Това тесто ми стана много "жилаво"  Rolling Eyes.

# 389
Веднага пробвах предложението на Лабрекс, преди малко го изядохме, но според мен бърканата пица е много по-вкусна. Това тесто ми стана много "жилаво"  Rolling Eyes.

Marieta, приемам, че всеки е с различен вкус, но се изумих за тестото, пишеш, че е станало жилаво, а моето става много крехко и меко, малко тип омлетено. newsm78 Освен да е от бирата - вместо мляко/кефир слагам 3-4 лъжици бира. Е, аз затова написах, че пицата е за гладни хора, т.е. дето много няма да придирят.  Grinning Разбира се, че другите пици с онова тесто са по-различни.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт