Как да накарам майка си да се съобразява?

• 9 274
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Много усърдно обаче продължаваш да отбягваш въпроса, който вече няколко момичета ти зададоха. Ами ако правите секс в момента със съпруга ти? Много ли ще и се зарадваш?
Горката ти бъдеща снаха! Никога няма да се почувства в свой дом със свекърва като теб!

По темата - говори и обяснявай. Дано вдене някога  ooooh!

# 61
Не, аз много усърдно питам как сравнявате майките си с хазяи  ooooh!
Е и какво - прекъсват ме като правя секс - баси чудото, ще умра нали........
Не ми се е случвало. Аз самата един ден няма да  го направя.
Но понеже , видите ли - прекъсването на секса е най-важното нещо - е, пращайте и писмена покана на майките си...
Замисляли ли сте се тези майки защо го правят? Сто на сто има и такива от властническо чувство, но има и такива, които не осъзнават, че това е нередно.

# 62
  • София
Никой не сравнява майките с хазяи  Naughty Всички тук говорят едно нещо - човек има право на лично пространство в дома си! 
Ми като не ти пречи, вземи я покани да поостане и да погледа, а  ooooh! Не си го представям някак  newsm78 Мъжът ми излиза гол от банята и в този момент майка ми нахълтва у дома  Crazy

Като не осъзнават, трябва някой да им помогне да осъзнаят!

# 63

От друга страна си представям тези майки, които отиват да видят децата си и внуците, отделили са някои лев да купят по един шоколад, дето се вика, и го посрещат с репликата - защо не ми се обади, сега не е удобно...

И защо не се е обадила?Може да са поканили гости с преспиване и да изпаднат в неловка ситуация.Или да са решили да останат сами,да правят секс,да се разхождат голи.Все пак, крайно невъзпитано е да се натресеш където и да било,при условие,че нямаш адресна регистрация там, без да предупредиш.

Имам една приятелка.Излизаме веднъж с нея на кафе.Изведнъж пристига някаква възрастна жена и я пита:"Ти ли си на баба Ирина снаха й?"Тя се притесни, помисли си,че нещо се е случило.И бабата,уверена,че на правилния човек е попаднала,почна да и крещи :"Не те ли е срам,къщата ти вили на могили, имаш чинии в мивката, а си се намазала до ушите и си излезла да хайманосваш из града?Днес свекърва ти реши да иде у вас и аз я срещнах по пътя и отидох с нея.И като влязохме и видяхме как не е ушетано тя така ти се закани,само да те види,ще ти види сметката." Въпросната "нравоучителка" беше приятелка на свекървата,която моята приятелка даже не познава.

Мойта майка няма ключ от дома ми.Аз ходя при нея само с предупреждение.Всеки човек има право наличен живот.А дали ще прави секс или ще упражнява вуду-религиоани ритуали си е негова работа.

# 64
Никой не сравнява майките с хазяи  Naughty Всички тук говорят едно нещо - човек има право на лично пространство в дома си! 
Ми като не ти пречи, вземи я покани да поостане и да погледа, а  ooooh! Не си го представям някак  newsm78 Мъжът ми излиза гол от банята и в този момент майка ми нахълтва у дома  Crazy

Като не осъзнават, трябва някой да им помогне да осъзнаят!

Напротив, назад се питаше именно това - даваш дома си под наем и като ходиш - отключваш и влизаш - тоест както коментираната тук майка направила  Wink

Аз не искам да променя роднините си. Не мисля, че трябва. Тях човек не си ги избира, а просто си ги има и ги обича и приема такива, каквито са. Защото когато ги изгуби - наистина тогава разбира какво е имал и съжалява за много от постъпките си. Тогава ще ви е смешно - лично пространство, обаждане преди идване и т.н. В тоя ред на мисли, ако моята майка така нахлуваше, без да се е обадила, защото го счита за нормално - не бих й казала да престане, още повече, ако живея в нейно жилище. Това си е моето становище. Разбрах и вашето.
Само дето моята майка не идва у нас. По много причини  Confused

# 65
  • София
вилико, казала ти баба ти да се изнасяш като не ти харесва, изнесла си се. Баба ти там е живеела, а не като на авторката в друг имот пак собствен. Ти ще засегнеш ли понятието "лично пространство" или ще циклиш на " лична собственост".

# 66
Разлика няма дали там живее или в друг дом, при положение, че и в двата случая майката е собственик. А това е тясно свързано с личното пространство, поне за мен. Пак казвам, не съм имала подобни проблеми, това е мнението ми при възможна ситуация. В която оценявам и необходимостта от лично пространство, но и чувствата на другата страна. И ми е грозно - майка ми/баба ми, най-близките ми/ да идва с покана, това е.

# 67
Цитат
Разлика няма дали там живее или в друг дом, при положение, че и в двата случая майката е собственик. А това е тясно свързано с личното пространство, поне за мен. Пак казвам, не съм имала подобни проблеми, това е мнението ми при възможна ситуация. В която оценявам и необходимостта от лично пространство, но и чувствата на другата страна. И ми е грозно - майка ми/баба ми, най-близките ми/ да идва с покана, това е.
Добре разбираме, че не искаш да ги каниш , нека идват когато си поискат-няма лошо, твое мнение!

Ама с това ме разби тотално: ooooh! ooooh! ooooh!

Цитат
Е и какво - прекъсват ме като правя секс - баси чудото, ще умра нали........

Изказваш се неподготвена!

# 68
Защо, наистина ли ще умра според теб  ooooh!
Личното пространство само с правенето на секс ли свързвате всъщност?

# 69
Цитат
Защо, наистина ли ще умра според теб  ooooh!
Личното пространство само с правенето на секс ли свързвате всъщност?
Това за мен са интимни моменти, които не смятам да споделям с мама, тате, баба, дядо...... Mr. Green

Аз ще спра да пиша и само ще се забавлявам  на безумните ти постове! Hug Laughing

# 70
А ако така по всяко време идват и родителите на съпругът ти + твоите + много близки роднини,надявайки се да се видят с всички вкупом????
Лично аз не бих издържала.Отдавна не сме в патриархалното общество и никои ,никому не е длъжен .Всяко семейство има своите порядки и дори е неподходящо в определени часове и по телефона да се звъни!Не напразно са измислени и табелите по хотелите "не влизаите!".Всеки решава как ще "носи родата на рамо!"

# 71
Явно и аз трябва да спра да пиша, след като моето мнение, не-споделяно от 90% в темата - съответно е и неразбираемо. Който иска - разбрал ме е  Wink

# 72
Тук не става въпрос за поведение като към хазяи.И мисля,че не ставаше въпрос точно за идване без предупреждение,а за нахълтване.Има разлика,ако някой ти звънне,без да е предупредил и ако директно нахълта.И на мен би ми било неудобно да кажа на майка си,но друг начин няма.Щом не се усеща сама.Добре,че моята е много тактична,че хич не е лесно да обясниш на хора,дето са убедени,че са прави.Пък и като дадеш дом на децата си,е тъпо непрекъснато да им го натякваш.По-добре не давай нищо.

# 73
  • София
Няколко години живеехме през 2 блока от майка ми. Тя не идваше без изрична покана и съответно аз, когато съм ходила, съм се обаждала да питам дали е вкъщи. Същото правя и сега, когато ходя при баба ми, въпреки че тя не излиза от дома си. За мен е повече от нормално да питаш някого дали е удобно да го посетиш, дали е подходящ момент и т.н.
В такава ситуация бих поговорила с майка ми, ако няма ефект, бих предприела по-крути мерки (смяна на ключа, поставяне на ключа така, че да не може да се отключи).

# 74
Поговори с майка ти дано разбере.

Съгласна съм с момичетата, че независимо на кого е апартамента не бива да се нахълтва при другите.

Аз когато съм в апартамента на родителите ми винаги чукам преди да вляза в тяхната стая например.
Когато имам гости също не нахълтвам в стаята, в която спят  Peace

Общи условия

Активация на акаунт