Как да накарам майка си да се съобразява?

• 9 268
  • 82
  •   1
Отговори
# 45
Аз нещо не разбрах авторката  Rolling Eyes - как така отдавна имаш собствено жилище , а в същото време се е наложило да живееш в мазето на свекървата ? Защо не си отидохте в твоето собствено жилище ?

По темата - смятам за висша форма на прлостотия да нахълташ в стаята на някой .
Въобще не приемам изказвания от типа - щом и живеете в къщата ... Stop
След като я е предоставила , трябва да се съобразява . Всеки има право на личен живот и пространство.

# 46
Според мен не е въпрос на простотия, а на възпитание, модел, разбиране.
То всеки се бие в гърдите "кой съм аз, имам нужда от лично пространство...", но не е добре да зачитаме само личните си чувства, а и тези на околните.

# 47
Пак, че е майка ти. В нас така нахлува свекито, и а си и направил забележка, веднага ще ти отбележи "това е мойта къща" ( нищо че тя живее на друго място ).

# 48
Според мен не е въпрос на простотия, а на възпитание, модел, разбиране.
То всеки се бие в гърдите "кой съм аз, имам нужда от лично пространство...", но не е добре да зачитаме само личните си чувства, а и тези на околните.
Простотия е и още как .
Като ти дойдат гости в къщи нахълтвваш ли в стаята им , защото все пак това е твоя дом ? Не , нали ...
Защо тогава майките и свекървите да могат ?
След като веднъж си дал разрешение на някой да живее в домът ти си длъжен да се съобразяваш с личното му пространство .
И може би нашето семейство е странно за някой , но в нас никой не може да дойде без предупреждение . И без да се обади да попита удобно ли е !
Както и ние с мъжа ми никога не си позволяваме , ей така да се изръсим в родителите си  Confused

# 49
Като си давате ключа - какво очаквате - да си го завре в д-то и да не го ползва ли  ooooh!
Като искате да ви предупреждават майките ви, че ще минат у вас - не давайте ключ, кажете им да ви звънят щото видиш ли - те пречат и готово...
Ти както винаги си крайна и вечно неразбрала...
Тя има ключ защото всичко се случва. За да може да нагледа дома като го няма семейството на дъщеря и примерно, когато това същото семейство си загуби техен ключ, при авария и при 300 други ситуации, в които има право да влезе без да предупреждава. Но когато семейството, обитаващо един дом, си е у дома, всеки, който не е член на това семейство и не живее в този дом, влиза като преди това звъни на вратата и му отварят, а не като част от семейството.
Не мога да разбера нито един човек, на когото ще му е все едно, ако е на калъп с половинката си и майка му изведнъж се озове в ролята на зрител на страстната сценка, щото била майка, видиш ли, и можела да прави к'вото си ще! Някъде в първобитните африкански общества родителите присъстваха на първата брачна нощ на младите, ама от там нататък май не е желателно дори и при тях...

# 50
въпрос на възпитание.
Родителите ми , макар че живеем в една къща, ако искат да се качат на горният етаж или ми чукат по радиатора или звънят да питат дали може.

# 51
Всички бяхме смаяни,когато след една година брак с французин ,наша близка не познаваше родителите му!При опитите да гостуват,отговорът е бил "когато бъдем по-свободни - с удоволствие"!Представете си тук такъв отговор!И все пак говорим за гостуване,а не за безразборно влизане у дома!Няма значение чия е собствеността,след като доброволно е предостъпена.Ценя своето и чуждото лично пространство.

# 52
Като си давате ключа - какво очаквате - да си го завре в д-то и да не го ползва ли  ooooh!
Като искате да ви предупреждават майките ви, че ще минат у вас - не давайте ключ, кажете им да ви звънят щото видиш ли - те пречат и готово...
Ти както винаги си крайна и вечно неразбрала...
Тя има ключ защото всичко се случва. За да може да нагледа дома като го няма семейството на дъщеря и примерно, когато това същото семейство си загуби техен ключ, при авария и при 300 други ситуации, в които има право да влезе без да предупреждава. Но когато семейството, обитаващо един дом, си е у дома, всеки, който не е член на това семейство и не живее в този дом, влиза като преди това звъни на вратата и му отварят, а не като част от семейството.
Не мога да разбера нито един човек, на когото ще му е все едно, ако е на калъп с половинката си и майка му изведнъж се озове в ролята на зрител на страстната сценка, щото била майка, видиш ли, и можела да прави к'вото си ще! Някъде в първобитните африкански общества родителите присъстваха на първата брачна нощ на младите, ама от там нататък май не е желателно дори и при тях...
Е, хубаво е, че поне ти винаги си разбрала и си компетентна  Wink
Кофти ти е може би, че съм на друго мнение, де да знам...
Даваш ключ, обясняваш, като не се получи - взимаш ключ, нямаш тоя проблем. Елементарно е.
Но аз пак казвам, надали бих забранила на майка си да идва без разрешение. Защото за мен тя не би била наравно с гостите приятели най-малкото. Само дето тя не идва  Whistling

# 53
  • София
Мнението ми напълно се покрива с това на Уилма ФлинстоунPeace
Винаги сме си имали собствено пространство докато живеехме заедно, родителите ни също. За мен е абсурдно да се натреса у някого без да се обадя и да уточним удобно и за двама ни време. Дори и у родителите ми, които живеят на 5 минути пеша от моето жилище. Съответно очаквам същото от тях, както и от всички останали.
И да, дали сме ключ у тях за да го ползват когато отсъстваме - да ми поливат цветята и да наглеждат жилището. Не мога да си представя да си отворят с ключа, докато сме си вкъщи.  Shocked И аз имам ключ от тях, но винаги първо се обаждам.

Авторката, сменяй бравата, щом са ти неприятни тези изненади.

# 54
Цитат
А аз ще ти кажа, че като не ти изнася заминавай на квартира със съпругът си.
Не стига, че жената ви е пуснала в къщата си, наем не плащате, а и имаш претенции.
Къщата си е нейна, тя е господарката там, като не ти изнася изнасяй се и и ходи само на гости.
Жената може да си прави каквото си поиска в собствената си къща.

Другото е, аз съм майка на две дъщери и двете са женени, не живеят при мен,
не мога да се примиря, че зетьовете ми биха били путьовци които не могат да хранят семейства,
и затова бях предупредила, след сватбата при мен не могат да живеят, който се жени отива на квартира
или взима апартамент на кредит.

Майка ти взлиза в стаята ти, защото много те обича и и е много мило за теб,
и аз съм същата, децата ми като ми идват на гости и постоянно им влизам по стаите да си ги гледам докато спят.
Не ти отива на годините!
Чудя се как може да разсъждаваш така?Какъв ли е живота на дъщерите ти?Дали не си ги обсебила?

По темата Натали,наистина поприказвай с майка ти и в краен случай и кажи че ще сминиш ключалките ,нищо че си в нейната къща.

# 55
Аз също мисля, че когато живееш в дом, който не е наистина твой, а друг го е създал с много любов и с грижа за теб ти го е дал - не е добре да се забранява и да се иска предупреждение. На мен би ми било обидно един ден сина ми да ми каже, че мога да ходя в собствения си дом, само когато на него и жена му им е кеф. Не става въпрос да нахълтам, когато се натискат. Но пък и при положение, че имам ключ - да, като ми е даден, бих го ползвала. Ама то има много време, докато и моя син стане голям, та чак и семеен...

# 56
Аз също мисля, че когато живееш в дом, който не е наистина твой, а друг го е създал с много любов и с грижа за теб ти го е дал - не е добре да се забранява и да се иска предупреждение. На мен би ми било обидно един ден сина ми да ми каже, че мога да ходя в собствения си дом, само когато на него и жена му им е кеф. Не става въпрос да нахълтам, когато се натискат. Но пък и при положение, че имам ключ - да, като ми е даден, бих го ползвала. Ама то има много време, докато и моя син стане голям, та чак и семеен...
Еми , ти си готова свекърва - досадница просто  ooooh!
Горката ти снаха , ако не дай си Боже и се наложи да е в твоя дом ...

# 57
  • София
Вилико, от все сърце желая на сина ти да е достатъчно добре финансово /той или жена му, няма значение/, за да могат да си позволят "собствен дом". Щото тоя, предостъпения от теб, винаги явно ще си стане "твой".
Или както казва свекървата на една приятелка - няма да се караш на детето в моя дом, а самите те им го подариха преди доста време и детето определено има нужда от малко строгост.  Mr. Green

# 58
  • София
Не разбрах за какъв "собствен дом" говори вилико. Стана ясно, че майката на авторката си има собствен дом, който обитава. Просто този имот е също неин, но това не й дава правото да се разпорежда като Господарката на Мандерлей из него по вряко време.

Какво става ако имаш 2 имота, в единия живееш, а в другия имаш наематели - ще си влизаш свободно, когато си искаш, защото е ТВОЙ ли? Да, ама не. С любов и умиление по тях няма да можеш да се оправдаеш.

За недоразбралите, 10 км не са много - това е по-малко от разстоянието между Люлин и Младост.  Вероятно са в един и същи град. Това може и за градски разговор да минава по стационарния телефон.

Бравата не сменяйте, така и така скоро мама ще ви се отсърди и ще трябва да й дадете ключ. Оставете ключа  си на вратата от вътрешната страна, накривете го леко, че да не може да го избута, докато си отключва.

# 59
Как може да сравнявате отношенията с майка си с тези между хазяин и наематели или с приятелите ви  Shocked

Аз наистина не мисля, че майка ми/баба ми, която ме е отгледала/ трябва да ме предупреждава, когато идва. Нито специална софра й правя, нито ми трябва подготовка. Но пък и ключ не съм давала.

От друга страна си представям тези майки, които отиват да видят децата си и внуците, отделили са някои лев да купят по един шоколад, дето се вика, и го посрещат с репликата - защо не ми се обади, сега не е удобно...

Искам и още нещо да кажа - аз живях с роднини - майка и баба в един дом до скоро. Да, къщата беше на баба ми и винаги е предявявала претенции, че е нейн и на когото не му харесва - да си купи свой. И напълно подкрепям това. Защото зная как е отгледала две деца сама, как е купила и създала дом, какво е вложила и това е нейното постижение, което е грозно да не оценя.

Общи условия

Активация на акаунт