Да украсим храната с храна 2

• 132 002
  • 527
  •   1
Отговори
# 105
Офф ! Някой да знае какво съдържа ястието "рататуи' от филма ? По мои наблюдения - колелца от тиквички, лук и картоф на основа от доматено пюре.

п.п. Жена ми пита защото терминаторите гледаха филма и искат ...  Embarassed
Заповядай - http://www.kulinarno-joana.com/2008/06/ratatouille/

# 106
Офф ! Някой да знае какво съдържа ястието "рататуи' от филма ? По мои наблюдения - колелца от тиквички, лук и картоф на основа от доматено пюре.

п.п. Жена ми пита защото терминаторите гледаха филма и искат ...  Embarassed
Заповядай - http://www.kulinarno-joana.com/2008/06/ratatouille/

Златна си - .... гуш ... че ми изчезнаха емотиконите ... ми да - петък 13-ти е .

# 107
Взех рецепта за рататуй от темата за разделно хранене, но нямам линк.

Страшно вкусно и лесно става.
Режеш лук и го запичаш с малко мазнинка във фурната, колкот да омекне и замирише ароматно, а не да изгори.  Добавят се нарязани на кубчета тиквички, патладжан, червена чушка.Аз добавих босилек и риган, черен пипер, а в рецептата помня, че мащерка се препоръчваше.  Обърква се всичко и се пече. После се добавят домати нарязани на кубчета, бърка се наново и се пече още малко. 

Много просто и същевременно вкусно.
Обаче ми липсва месото, та мисля следващия път да сложа кайма или малки мръвки  Mr. Green

# 108
labrex Много благодаря!  bouquet
Аз мисля едната кошничка да е със снежанка - дали ще е проблем? Confused
А другата с една рецепта взета от "Аз жената"

s_sunny , все си мисля, че снежанката ще протече, поне такава, каквато аз я знам newsm78. А за другата - не съм я правила, гледам, че има ориз, той слепва, но и при нея, ако е повече майонезено-млечния сос, пак има вероятност да прокапе. А пък със сосче са по-хубави салатките, т.е. да не са съвсем сухи.

Погледни още няколко идеи:

Воловани

Пармезанови кошнички

Подобни кошнички

Кошнички

# 109
Взех рецепта за рататуй от темата за разделно хранене, но нямам линк.

Страшно вкусно и лесно става.
Режеш лук и го запичаш с малко мазнинка във фурната, колкот да омекне и замирише ароматно, а не да изгори.  Добавят се нарязани на кубчета тиквички, патладжан, червена чушка.Аз добавих босилек и риган, черен пипер, а в рецептата помня, че мащерка се препоръчваше.  Обърква се всичко и се пече. После се добавят домати нарязани на кубчета, бърка се наново и се пече още малко. 

Много просто и същевременно вкусно.
Обаче ми липсва месото, та мисля следващия път да сложа кайма или малки мръвки  Mr. Green

Много благодаря ! Ще принтна всичко на жена ми - аз в кухнята съм като индианец пред компютър, но както се казва във филмчето - вски може да готви. Дали да не се пробвам .... пък може и да ме огрее за нещо после ... айде да видим.

п.п. Ако видите от някой балкон да излиза черен дим - значи съм се изложил Wink  

# 110
Пробвай, много е лесно, просто режеш всичко , объркваш и печеш, дори не се цапаш  Mr. Green  . А докато се пече може и някакъв десерт да спретнеш  Wink

# 111
Пробвай, много е лесно, просто режеш всичко , объркваш и печеш, дори не се цапаш  Mr. Green  . А докато се пече може и някакъв десерт да спретнеш  Wink

Нишесте - това го мога  smile3508

# 112
  • Остров Приятелство
labrex Отново много благодаря!
За съжаление обаче, няма да имам време да пазарувам нови продукти.  Confused
Всичко напазарих вчера и сега нямам минутка време.
Ще опитам така, пък да видим какво ще излезе....току виж заприличат на заскрежени кошници - нали сняг иде. Mr. Green

Аз сега приключих с яйцата "Феберже" - после ще показвам какво е излязло. Peace

Find_NEMO Приятно готвене - важната е идеята, децата все ще го харесат особено ако се включат. Peace

# 113
М_е_г_и  ,страхотен албум.  bouquetА къде може да видим рецептите.

# 114
  • София/Сливен
В любими рецепти, обаче се каня поне от година да ги оправя и все не стигам до там... срам  Blush. Но поне някои ги има, ако искаш нещо конкретно, пък го няма, питай ме лично.

Find_NEMO Приятно готвене - важната е идеята, децата все ще го харесат особено ако се включат. Peace

Моите не го харесаха, макар че преди 2 години въртяха филма почти непрекъснато, чак ми беше писнало.

# 115
М_е_г_и страхотни неща правиш  smile3501
Аз не се стърпях и пробвах някои от нещата от линковете които labrex  Hug даде
Салата "Букет"
И Купчинките на labrex с декорация

# 116
vesi_nn, ама как си ги пипнала, по-добре изглеждат от моделите! Много, много са красиви! Майсторска ръка имаш!  chef  bouquet

# 117
страхотни люляци Simple Smile от какжо са направени?

# 118
vesi_nn  smile3501
Люляците от какво са Simple Smile

# 119
Благодаря ви момичета  Hug

labrex много интересни неща има в линковете ти и аз не се сдържам, нали си падам по такива неща, но все не ми остава време, а рецептата ти за купчинките  е страхотна   bouquet 

Shilan & Shiar delicate  люляците са от настърган белтък оцветен от сока на червено цвекло  Wink, поне аз така ги направих, оригиналните от руския сайт не знам дали са същите  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт