Първо вагинално раждане - какви бяха пораженията?

• 27 539
  • 404
  •   1
Отговори
# 15
  • BG
Разкъсване,с два вътрешни шева.

# 16
Ами при мен беше с мноооого шевеве, чак не ми казаха колко са. Освен това до скоро ме болеше на едно място, където явно е било най-тежко положението при зашиването и на всичкото отгоре още ме боли при секс. А доки каза,че може да ме боли още дълго.

# 17
И при двете раждания нямах никакви разкъсвания. 
В коя болница това?
Това не е въпрос на болница ,а на структура- на някои жени еластичността на кожата им е по-голяма(като сестра ми, майка ми, но не и аз Sad) и затова нямат разкъсвания и шевове.

# 18
И при двете раждания нямах никакви разкъсвания. 
В коя болница това?
Това не е въпрос на болница ,а на структура- на някои жени еластичността на кожата им е по-голяма(като сестра ми, майка ми, но не и аз Sad) и затова нямат разкъсвания и шевове.

За съжаление наше е именно въпрос на болница и на акушерка/лекар - на техните практики и разбирания. Твърдя го на базата на много изчетени статистики, изследвания и запознаство с различни практики. Несъмнено го има и момента "физиология", но той не е водещия  Peace Иначе няма как да си обясня 1% разкъсвания в статиските на акушерка с дългогодишна практика, и 90% ЕПЗ в статистиките на познат доктор.... Някак си не ми се връзва акушерката да си ги е избирала специялно "разтегливи" клиенки, пък на доктора да му са се падали все ония "тесните"...

# 19
Разкъсвания и доста шевове.

# 20
Гласувах с първа опция,
но и бебето си ми беше доста едричко, де- 4.300  Crazy

# 21
  • Велико Търново
За съжаление наше е именно въпрос на болница и на акушерка/лекар - на техните практики и разбирания. Твърдя го на базата на много изчетени статистики, изследвания и запознаство с различни практики. Несъмнено го има и момента "физиология", но той не е водещия  Peace Иначе няма как да си обясня 1% разкъсвания в статиските на акушерка с дългогодишна практика, и 90% ЕПЗ в статистиките на познат доктор.... Някак си не ми се връзва акушерката да си ги е избирала специялно "разтегливи" клиенки, пък на доктора да му са се падали все ония "тесните"...
Може ли името на акушерката и града?

# 22
Разкъсвания, налагащи шиене --- 5 външни и 6 вътрешни шева.

# 23
  • Насред хаоса
Епизиотомия и няколко външни шева при първото раждане. При второто епизиотомия не се наложи, но пак имаше разкъсвания, налагащи шевове. В интерес на истината, епизиотомията повече болеше в дните след раждането, отколкото шевовете при второто раждане. Но пък и децата си бяха едрички - 3,800 и двете.

# 24
  • София
При първото раждане само леко разкъсване на шийката/ Никола се роди с ръчичка напред, вместо с главата, като Супермен hahaha/, второто без никакви шевове.

# 25
При първото раждане имах епизиотомия, поради преждевременното раждане и за да се щади главата на плода. Шевовете бяха 5-6 не знам точно. Боляха ужасно. Няколко дни не можех да си намеря място. Но всичко отмина и при второто раждане при голямо бебе 3 700 гр, раждането мина за 5 мин без никакви разкъсвания. Peace

# 26
ЕПЗ + разкъсвания при първото ми вагиналон раждане. При второто се наложи секцио по спешност.

# 27
Епизиотомия с "колкото трябва" шевове (така и не разбрах колко са) и доктора ме заши "добре" (като чорап), та си припомнях "романтичната болка на девствеността" доста пъти после  Crazy
И от напъните или от това, че доктора ми избута бебето с лягане на корема (не знам термина) си спечелих много болезнени хемороиди и кръвоизливи на очите (на снимките на изписването съм с кърваво червени очи).

# 28
Епизотомия и разкъсвания.

# 29
  • София
Няколко външни шевове- по-скоро за всеки случай, отколкото заради необходимост. Конците паднаха сами, почти бях забравила, а няма и два месеца от раждането Peace

Общи условия

Активация на акаунт