Възпитание на.... мъжовете ви?

• 11 954
  • 328
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
О, ние стигнахме още преди няколко страници до нея! Simple Smile
Ама по е важно да разберем, как се променя подобно положение. Или има само два изхода:
1) Свикваш и се примиряваш
2) Не свикваш и не се примиряваш и грабваш си шапката

Не тази вечер, Жозефина!!! Това наистина е най- доброто решение, но за който може да си го позволи.  А ако финансите не стигат?

# 76
О, ние стигнахме още преди няколко страници до нея! Simple Smile
Ама по е важно да разберем, как се променя подобно положение. Или има само два изхода:
1) Свикваш и се примиряваш
2) Не свикваш и не се примиряваш и грабваш си шапката
Една от отличните прояви на чувство за хумор, което Съдбата/Природата/Господ проявяват е, че някой ден всички вие ще станете или тъщи, или свекърви...
Всяка монета има две страни. Изпитвам леко съжаление, че не съм толкова вездесъщ, за да видя как вие ще сте възпитали вашите отрочета, когато получите званията "свеки" и "тъща" /абе за тъща няма ли нещо пак така лигавинко и миличко...?/

# 77
Аз си мисля пък, че семейното щастие въобще не се крие в наличието на домашна помощница. Домакинството и битовите грижи са си задължения, които хората си дават сметка, че ще възникнат, като се съберат заедно/поне здравомислещите и средно разумните/. Всеки се наглася и семейството си върви напред...Само дето има много по-важни неща, за да се чувстват двамата щастливи и ако те са налице - домакинстването въобще не тежи.
Промяната в мъжа според мен би могла да е значима за неща от сорта на това уважава ли половинката, има ли й доверие, грижи ли се за нея така, както за себе си и т.н. Ето това се приучава много по-трудно, ако го няма заложено в характера на мъжа. А не това дали ще измие чиниите вечер...

# 78
Истината е следната - както си го научиш мъжа. И ако не го натиснеш (той да свикне със ситуацията Wink) в началото, докато е още много влюбен, после не става.
Има и обратния вариянт - толкова е влюбена девойката, че изпълнява всички капризи на любимия. Докато не стане ежедневие и перманентен слугинаж.

Не съм съгласна с това твърдение. Ще дам за пример себе си. Когато се оженихме и двамата бчхме на такава възраст, че бяхме изградени като характери и индивидуалности. Смяташ ли че някой може да превъзпита другия. На такава възраст бяхме, че знаехме какво искаме и какво можем да дадем. Работата не я разделяме на мъжка и женска, всеки върши това което му е приятно. Например той е много добър в кухнята ( моята задача е само да нарежа продуктите - манията ми е да са на еднакви кубчета Blush, а той приготвя яденето), а на мен ми харесва да окося ливадата.

Недей да скромничиш, дресирала си го добре;-)

# 79

Не тази вечер, Жозефина!!! Това наистина е най- доброто решение, но за който може да си го позволи.  А ако финансите не стигат?
Тогава опираме до заглавието на темата. Laughing

# 80
Значи пари=прислужница=щастие.
Липса на пари или нежелание за наемане на обслужващ персонал=задължително превъзпитание.
Няма вариант за нормално средностатистическо семейство, което си върши само домакинството, карат се понякога в рамките на нормалното, уважават се и се обичат, без да се налага да се превъзпитават, а само да се нагодят един към друг, така ли излиза  ooooh!

# 81
Здравейте,дами!
Аз също съм на мнение,че си дресираме,ако не възпитаваме мъжете.Определено си се усеща нашето влияние върху тях.Мога съвсем отговорно да заявя,че моя например се е научил на много неща откакто сме заедно и най-важното за мен от тях е готвенето и домакинстването,тъй като аз най-редовно си закъснявах след работа(ангажименти,какво да правиш) и той нямаше накъде да мърда,милия.Не,че плюя по свекитата,но и на елементарното възпитание при него имаше дупки ,доста големи,които също открито мога да заявя,че за времето,което сме заедно са позапълнени доста.
Липса на пари или нежелание за наемане на обслужващ персонал=задължително превъзпитание.
Няма вариант за нормално средностатистическо семейство, което си върши само домакинството, карат се понякога в рамките на нормалното, уважават се и се обичат, без да се налага да се превъзпитават, а само да се нагодят един към друг, така ли излиза  ooooh!
И този вариант го има,но ако се оставиш на нагаждането следва късане на нерви,поне според мен.Аз не мога да възприема схващането-вената да готви,чисти и т.н.,а мъжа да п*ди пред телевизора и да намира кусури и всичко да е на неин гръб.

# 82
ех, баба му стара, не се научи да четеш между редовете.
Няма такова нещо като средностатистическо семейство, всяко семейство си е само за себе си. Норми за поведение , кое как трябвало, бла-бла.
Както си го направиш-така.
За мене, примерно, "карането в рамките на нормалното" не е нормално, защото ние не се караме, а дискутираме.
Обаче за тебе влиза в ССС. Laughing

# 83
Например как ги учите да ви помагат, да се съобразяват  и т.н. Не че моят е супер зле в това отношение, но нали сме отскоро така по истински и може би трябва да  го подхвана от рано, особено след като е свикнал на пълна свобода, без да се съобразява с абсолютно никого.

Една приятелка има теория, че мъжът до нея се възпитава още първия ден, в който прекрачи прага и дори и само като гост. Постоянно кара горките И гаджета да пускат прахосмукачка и да поливат цветята  Mr. Green

Как става? Добро, Лошо? Мрънкане, мърморене,  сърдене, тръшкане, неговорене?

Това става преди сватбата ! Имаше тема където ме 'убедихте'  Mr. Green че вие избирате тъй че - отварайте си очите  Peace

Трябва да става за е ... щото ако не - никой не би си мрИднал пръста за да го навре после в някое дебело .... да.

Нищо от изброеното - как - няма да ви кажа !! Не съм порта  Mr. Green аааамаха !! Crossing Arms

# 84
/абе за тъща няма ли нещо пак така лигавинко и миличко...?/

Тъщище  Mr. Green

# 85
ех, баба му стара, не се научи да четеш между редовете.
Няма такова нещо като средностатистическо семейство, всяко семейство си е само за себе си. Норми за поведение , кое как трябвало, бла-бла.
Както си го направиш-така.
За мене, примерно, "карането в рамките на нормалното" не е нормално, защото ние не се караме, а дискутираме.
Обаче за тебе влиза в ССС. Laughing
Да, за мен пък е ненормално нито веднъж да не си подвикнете, истина си е  Crazy
Ненормално ми се вижда и да не се съобразяваш с установените норми.
И още нещо - когато човек е влюбен много подценява недостатъците на половинката. когато хората се съберат да живеят заедно - тогава стават ясни нещата. Тогава лека полека се нагаждат. Това си е думата за мен. Къде със, къде без помощта на половинката.

# 86
  • София
Ти пак се хвана за домашната помощница.
Много те дразни, разбирам.
Ще те разочаровам, но понякога дребните битови драми, могат да се отразят доста негативно на семейните отношения.
Моят мъж с домакинство не се занимава, освен, че обича да готви, това му е хоби.
Аз също не се занимавам, нито имам време, нито ми доставя удоволствие, с малки изключения.
И какво следва, според твоята логика, да отпочнем едни скандали на дребно битово развнище и да превърнем съществуването си в малък кошмар?

Ненормално ми се вижда и да не се съобразяваш с установените норми.
Това не го разбрах.
Кои са установените норми?
Общоприетите правила на домашното възпитание, или установените норми в семейството?

# 87
Една приятелка има теория, че мъжът до нея се възпитава още първия ден, в който прекрачи прага и дори и само като гост.

Това е и моята теория, че и практика  Mr. Green
В нас мъжът ми върши доста голяма част от домакинските задължения. Така го свикнах отначало, така си и остана.

# 88
Aззи, НЕНОРМАЛНО е да не си ПОДВИКВАШ от време на време с половинката. Laughing
Извън ССС си тогава.

# 89
Повечето хора владеят удивителната способност да са вселенското мерило и да се изживяват като централната ос на космическия всемир.
Поради тЪз причина се опитват де що сварят през жизнения си път, да го моделират спрямо собствения /и според тях единствен/ модел...

Естествено, че не може всеки да си прави каквото иска в едно семейство, винаги има правила за спазване.
Имам мнооого странното усещане някъде в префронталния кортекс, че точно най-нахъсаните да моделират мъжете си, ще възпитат бъдещи, потенциални обекти на същия такъв модел...

Май нещо напразно се хабя в тази тема...

Общи условия

Активация на акаунт