Възпитание на.... мъжовете ви?

• 11 933
  • 328
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Какво да ви кажа.... Аз съм от отбора на провалилите се с "възпитанието". Simple Smile Но поне осъзнавам причините за това- подхода ми беше прекалено директен и настоятелен, на моменти не търпящ възражение, а това никога не е давало добри резултати. Съгласна съм, че липсата на навици, създадени още в семейството, е трудно да се компенсира с каквато и да било "дресировка" от съпругата. Но не е невъзможно. Промяната към добро е възможна, макар и в много лека степен. Но всичко трябва да започне още в началото на връзката и да се вложи много такт и търпение. На мен, определено не ми достигаха. Трудно се сменя статуквото по "никое време", отпора е огромен и носи основно конфликти.
Така че мили новобрачни, подхващайте мисията още в началото и не губете търпение и присъствие на духа. Simple Smile

# 31
Мъжете ни взимат с надеждата, че няма да се променим, ние ги взимаме с идеята да ги променим. Обикновено и двете страни остават излъгани.
Подписвам се под това (ех, че форумско клише, ама....).
Но си мисля и друго, че веднъж събрали се с някого и попаднали в "игото" на приятната ежедневна рутина-много от тях разбират и друго - че НЕ стават за семейство.Пък те за прахосмукачки и тоалетни седнали да ми говорят. Tired

# 32
нямам големи забележки към възпитанието на мъжа ми.
Свекървата добре го е възпитала, за което и благодаря.

За битовизмите - помага. Определено къщната работа не се счита само за женска.

# 33
  • Насред хаоса
Възпитание ми звучи малко силно. Или харесваш човека такъв, какъвто е, с всичките му предимства и недостатъци, или не го харесваш. Останалото е напасване, приемане на кусурите на другия, взаимни компромиси. Идеален човек няма.

# 34
Ами напаснахме си характерите,помагаме си за всичко и най-най-важното винаги сме си опора за всичко.Не сме се възпитавали,всичко си стана от самосебе си.Нямаме точно разпределени задължения,но пък никога не сме отказвали да свършим нещо,което другия ни е помолил.Винаги (е почти) си угаждаме на желанията.Правим и компромиси.Но всичко е двустранно.

# 35
това което липсва на един мъж  във възпитанието , и което не е научил в собственото си семейство, не можеш да го промениш    и възпиташ ни на 25, ни на  35 години.. 
То си има време за "възпитание". Ако попаднеш на мъж на който му липсва такова, най-добре направо го зарежи!  Аз не познавам жена която да  е  постигнала  успех в такова начинание.

# 36
  • София
Е, аз да не съм му майка да го възпитавам.
Възпитавам дъщеря си.
Останалото е просто адаптация към различен начин на живот.

Иначе са ми ужасяващи идеите за "превъзпитание".
Ако някой се опита мен да превъзпитава, ще се види в приключение, със сигурност.
Защо мислите, че на един мъж би му било приятно да го "превъзпитават", дори и само идеята за това, без да взимам под внимание фактът, че е навъзможно да превъпиташ зрял индивид?

# 37
Ех, друго си е да кажеш "Аз ПРЕвъзпитавам" и да размахаш камшика си.....в своите мечти. Laughing

# 38
Кажи им го, Azzy.  Wink
Хем превъзпитават, хем после се чудят що мъжете търсят в тях майките си...

# 39
Кажи им го, Azzy.  Wink
Ази няма какво да ни го казва, Про.
Тук далеч не всички мислим, че квото фърчи, то се яде.
Просто се подсмихваме под мустак (епилиран, обаче).

# 40
Кажи им го, Azzy.  Wink
Ази няма какво да ни го казва, Про.
Тук далеч не всички мислим, че квото фърчи, то се яде.
Просто се подсмихваме под мустак (епилиран, обаче).
Еее, Жози, достатъчно опитен потребител си, за да видиш, че не визирам всички в темата...
Моят пък е обръснат... Wink

# 41
Е, чак възпитание - не.
Но е истина, че от само себе си повечето мъже се променят след брака и децата, със или без намесата на съпругата. Има неща, от които се отказват, други поразреждат. Преорганизират си ежедневието малко или много, когато вече са двама в семейството, да не говорим за трима. Разбира се има и неща /всяка жена й се иска да промени половинката!/, който жената целенасочено обработва, друг е въпроса дали ще й се получи  Wink

# 42
  • София
Е, аз така мисля.

Съвсем нормално е в един съвместен живот да има собствени битови порядки, обаче те се изграждат постепенно и нямат общо с превъзпитанието.
И е съвсем естествено хората с различно възпитание, или тези с липса на такова да срещнат определени различия в битов план.
Всъщност, различията им биха били във всеки един план, но това е отделен въпрос.
По-скоро мисля, че е добре да се помисли на един по-ранен етап, дали при наличието на такива различия е добра идея да се обвързват, вместо постфактум да се правят на дресьори със съмнителен успех.

# 43
Лошото е, че когато си влюбен - това не го мислиш, напротив - намираш странностите на половинката за очарователни...

# 44
Според тълковния речник възпитание е
1. Системно въздействие върху някого, за да се формират определени нравствени качества, черти на характера му.
2. Обноски, навици, които едно лице е усвоило.

а превъзпитание
- Възпитаване отново, по нов начин

Според мен дори само да отучите половинката си да си посява чорапите навсякъде, това си е изграждане на нов навик, следователно възпитаване (в широк смисъл на думата).
Във всички връзки има процеси по създаване на нови навици, следователно и възпитаване. Когато промените са към добро, е на лице израстване. Когато са към лошо е налице деградация.

Общи условия

Активация на акаунт