Възпитание на.... мъжовете ви?

• 11 981
  • 328
  •   1
Отговори
# 90
Имам мнооого странното усещане някъде в префронталния кортекс, че точно най-нахъсаните да моделират мъжете си, ще възпитат бъдещи, потенциални обекти на същия такъв модел...

Май нещо напразно се хабя в тази тема...

Да не говорим че ако му избие чивията може той да и моделира .... нещо.

А бе и аз мисля напоследък така ... дали не е заразно   newsm78

# 91
Ти пак се хвана за домашната помощница.
Много те дразни, разбирам.
Ще те разочаровам, но понякога дребните битови драми, могат да се отразят доста негативно на семейните отношения.
Моят мъж с домакинство не се занимава, освен, че обича да готви, това му е хоби.
Аз също не се занимавам, нито имам време, нито ми доставя удоволствие, с малки изключения.
И какво следва, според твоята логика, да отпочнем едни скандали на дребно битово развнище и да превърнем съществуването си в малък кошмар?

Ненормално ми се вижда и да не се съобразяваш с установените норми.
Това не го разбрах.
Кои са установените норми?
Общоприетите правила на домашното възпитание, или установените норми в семейството?

Не ме дразни помощницата, а ми е странен факта, че много хора свързват наличието й със семейното спокойствие.
Е, за мен и в моето семейство никога битовизмите не са били причина за нерви и скандали. Не ми тежи, не ме дразнят, приемам домашните задължения за просто задължения, които трябва да се свършат, независимо от кой от двамата. Това от само себе си се получи при нас, всеки пое по нещо. Не сме се превъзпитавали. Но вярно е, че всеки се промени и то не само в това отношение. Не на сила, а от само себе си. В даден момент човек преосмисля много от нещата и ако счете за необходимо - променя се.
И да, за нормите - и тези в семейството, и във възпитанието, и тези в обществото, за мен човек не е вълк единак, а живее в общност, в която трябва да се съобразява с установените правила.

# 92
  • София
пронобис, мъжкото присъствие и гледна точка в подобни дискусии ги намирам за изключително полезни.

Вилико, последния ти пост звучи съвсем разумно.
Аз също съм съгласна, че съобразяването с нормите на възпитание и нормите в семейството са нещо важно.
Въпросът е, че тези норми се различават за различните семейства.
Познавам такива, в които домакинството се издига в култ и е основен приоритет. И е в центъра на вселената на семейството. Около това се върти целият им живот, разговори, скандали, сдобрявания- всичко.
Има и други семейства, в които обаче приоритетите са различни.
Добре поддържаното домакинство е необходимо условие, но не е приоритет, нито тема на разговор, нито на скандали и вълнения.
И понеже и аз и мъжа ми обичаме чистотата, домашния уют и изобщо приятната атмосфера, която излъчва един добре поддържан дом, но нито един от нас не му остава достатъчно време, добро желание  и възможност да го поддържа, сме решили въпроса по този начин.

И по принцип, тези услуги в България са все още на смешни цени, аз не мисля, че може да се говори за тях като за белег на състоятелност.
Когато да имаш домашна помошница би ти струвало между 500 и 1500 евро, както е в Европа, тогава може да се говори за няква екстра, привилегия на заможните хора.
Сега, 30-тина лева на посещение мисля, че абсолютно всеки може да си го позволи, с изключение на клошарите.

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 12:25 от Azzy

# 93
Е, радвам се, че най-сетне ме помислихте за разумна  Joy
Сериозно, май вече говорим на един език.

# 94
  • София
Това добре, но от своя страна, аз още вчера ти обърнах внимание, че ако домашната работа ти тежи и се изморяваш, или не ти доставя удоволствие и прочие негативни усещания, или провокира разправии и скандали в семейството, не виждам нищо лошо да си ангажираш помощ и ако ще се карате с мъжа ти, по-добре да бъде за нещо по-съществено.

# 95
Молим, мъжовете в темата да не се правят, че са над тия неща и да си признаят кой кого е "натиснал" у тях.

# 96
Молим, мъжовете в темата да не се правят, че са над тия неща и да си признаят кой кого е "натиснал" у тях.
Обикновено си се натискаме двамата.
За подробности обаче обикновено се плаща... в розовите видеотеки. Или точиш от free сървърите.
Да не говорим пък, че там ние не фигурираме...
Абе изобщо, трудна работа.

Все пак, ще остане поне от мен неразбрано онова мъничко, злорадо удовлетворенийце, което жени, упражнили такъв "контрол" изпитват...

# 97
Ще отклоня малко, но....даже и по-малко от 30 лева е.Всичко зависи от това какво точно изпълняват жените, но....ептен ще отклоним темата. И колко е голяма къщата-едва ли всички живеят в мезонети от над 120 кв.м.(толкова ли са, не знам, дадох примерна цифра)

# 98
30лв  Thinking
Ако се вика всеки ден или през ден - въобще не малко. Ако говорим за пари.
Иначе не зная жена, която да обожава домакинските задължения.
Истината е, че всеки си намира/или трябва да си намери/ "златната среда" - за себе си, за семейството, за половинката, за всичко  Wink

# 99
30 лева на седмица, за основно съботно почистване.
През другите дни и аз мога да си измия съдовете или да подредя прането.
Но натрупаната работа, ако почна да я правя сама в уикенда-пиши го бегАло. ooooh!

# 100
  • София
Мъжете не са над тези неща, по мои лични наблюдения и много ценят уютния дом, чистите и изгладени дрехи, добрата храна и най-вече, на първо и основно място- хубавата си, мила и усмихната жена.
Обаче, понякога все ми се струва, че остават доста учудени, когато въпросното хубаво и мило момиче, с което са се ангажирали до края на дните си, изведнъж се превърне в яхнала метлата истерична вещица, която още от вратата вместо с целувка ги посреща с парцала, метлата и размахва камшика с цел превъзпитаване.
Извинете ме за буквалистиката, но цитата не е мой, а на един мой близък приятел от мъжки пол, с първа съпруга-дресьор.

Вилико, не е необходимо всеки ден да идва. Може да ангажираш за основно чистене, веднъж седмично, включително с гладенето.
Аз, лично, редувам- веднъж пуска пералнята и простира, следващия път- аз пускам пералнята и простирам, тя глади.
Мисля, че 30 лв седмично са съвсем поносими.
Разбира се, че ти ще си прецениш- респ. всяка домакиня.
Но ако ти идва в повече и цялото домаинство е на твоите плещи и се усещаш, че се преуморяваш, или че започвате доста да се карате с мъжа ти, вместо да се радвате един на друг и на детето, просто взимаш малко помощ и толкова, не го мислиш повече.

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 13:01 от Azzy

# 101
Все пак, ще остане поне от мен неразбрано онова мъничко, злорадо удовлетворенийце, което жени, упражнили такъв "контрол" изпитват...

Pronobis, наистина приличаш на човек, който е прекалено комплексиран за да осъзнае, че понякога е добре за него да му помогнат да се промени.
Аз пък познавам мъже, които след известно превъзпитание от жените си се чувстват много по-щастливи и по-пълноценни.
Защото превъзпитанието не винаги се извършва с крясъци и заповеди, а има и други, нежни подходи, дето въобще не разбираш от къде ти идва.  Peace
Само да добавя, че и обратното е валидно (т.е. мъже да възпитават жените си), просто следваме формулировката на темата.

# 102

Pronobis, наистина приличаш на човек, който е прекалено комплексиран за да осъзнае, че понякога е добре за него да му помогнат да се промени.
Аз пък познавам мъже, които след известно превъзпитание от жените си се чувстват много по-щастливи и по-пълноценни.
Защото превъзпитанието не винаги се извършва с крясъци и заповеди, а има и други, нежни подходи, дето въобще не разбираш от къде ти идва.  Peace
Анджък. Дойдохме си на думата за възпитание+женски номера. Не питай после какво и защо...
Номера за възпитание, номера кога ви е криво, номера когато ви е право, номера когато искате нещо, номера когато нищо не искате, номера за да ви купят подарък... Аз обичам простички неща, да ги разбирам лесно. Та като ме питат - щастлив ли си с жена си? Да мога да отговоря кратко: жена=номера.
Само думата "помогнат", не е на място, но няма да споря - аз и без това не се натискам да разбирам всички нюанси на женските възприятия и светоглед.

# 103
Моя не се поддава на превъзпитание  newsm78, аз не се и мъча Joy Joy Joy
Възпитавам децата си Peace

# 104
  • София
Така са жените, winter_wolf .
Някои жени са дипломати по природа, но все пак и в мъжете е необходимо и наличието на определена нагласа, за да знаят, че е достойно за уважение качество в една жена, която не размахва камшици и не крещи на мъжа си.
Обаче, понеже намесихме и други теми, аз ще си позволя да ти цитирам и една друга тема- за дефиницията за идеалната жена.
След известни разсъждения, установихме, че понятието "идеална" жена минава задължително пречупено през призмата на подходящия мъж.
В този ред на мисли, ако методите на дипломация не са ти по сърце, нищо не пречи да се спреш на жена, с директни подходи в общуването и вероятно ще се чувстваш добре, както и тя.

Общи условия

Активация на акаунт