Възпитание на.... мъжовете ви?

• 12 058
  • 328
  •   1
Отговори
# 120
Дано не доживея подобно нещо някой да си въобрази, че може и най вече, че има правото да ме превъзпитава.

Pasinet, май става въпрос за използване на различна терминология само, защото това е цитат от твоя профил: Някои хора преминават набързо през живота ни. Други спират за миг и оставят диря в сърцата ни. После никога не можем да бъдем същите!..

# 121
А защо не приемете ,че има жени,които вадят душата на мъжа с памук?И пак са милото и хубаво момиче,за което мъжът се е оженил, и едновременно с това я носят на ръце?
Това не се ли нарича манипулиране, не мога да го приема да се прилага срещу човек, който уважавам и е баща на децата ми.

# 122
  • София
Разбрах ви идеално, господа.
Още първия път. След това малко се пошегувах, защото се развеселих.
В заключение на малката ни размяна на реплики и дуплики, да кажем, че каквито и да са методите, в крайна сметка е добре да не се прескача тънката червена линия.... продължението.
Защото, аз не мога и да отрека докрай и случаите, в които дипломатичните подходи, дори и в най-търпеливите дами се изчерпват, по стечение на обстоятелствата и тогава и камшици и остри зъби и нокти виждат бял свят.
Както и да го гледаме - нещата са взаимни и дали едно семейство ще общува по директния или по дипломатичния подход, важното е да се инвестира и от двете страни в семейството внимание и грижа.

А защо не приемете ,че има жени,които вадят душата на мъжа с памук?И пак са милото и хубаво момиче,за което мъжът се е оженил, и едновременно с това я носят на ръце?
Това не се ли нарича манипулиране, не мога да го приема да се прилага срещу човек, който уважавам и е баща на децата ми.

Нарича се дипломатичност и такт.

# 123
Дано не доживея подобно нещо някой да си въобрази, че може и най вече, че има правото да ме превъзпитава.

Pasinet, май става въпрос за използване на различна терминология само, защото това е цитат от твоя профил: Някои хора преминават набързо през живота ни. Други спират за миг и оставят диря в сърцата ни. После никога не можем да бъдем същите!..

Промяната и възпитанието са съвсем различни неща все пак  Wink

А манипулацията - какво лошо има в нея, когато е за добро...дето се вика?

# 124
Възпитанието е от самото запознаване на двойката!Двамата се превъзпитахме!Аз съм мила, добра, грижовна и поддържана, най-вече, знаеща как да извади на мъжа си душата с памук.Неговия подход е същия към мен.
Уцелили сме златната среда, май!

А после да не мрънкате: Моя е бездушен  newsm78   Бре !! Къде отиде таз душа  ooooh!
Грешка!Дипломация му е майката!

# 125
Дипломация, дипломация...
Хм! Много единодушни станахте изведнъж. Само си размишлявам за... евентуален заговор.

Не вярвам някой да намери нещо лошо, ако ме манипулират, например за да излизам и да пия бира с приятели до среди-нощите. Нали попита, когато е за добро.

# 126
read only, според представителна извадка на изказването ти, ти ми приличаш на човек, който е запознат само на теория с нежните подходи и дипломатичните методи за каквото и да било- общуване, възпитание или превъзпитание.

ми аз някъде да съм писала, че на практика ги прилагам  newsm78
но съм виждала и чела как другите го правят

# 127
Дипломация, дипломация...
Хм! Много единодушни станахте изведнъж. Само си размишлявам за... евентуален заговор.

Не вярвам някой да намери нещо лошо, ако ме манипулират, например за да излизам и да пия бира с приятели до среди-нощите. Нали попита, когато е за добро.
Дам, пиенето на бира до нощите е най-голямото добро на тоя свят, правилно си ме разбрал  Joy

# 128
Ами някак си сърце не ми дава да не се съглася със Зимния вълк...  Grinning

# 129
Мъжете не са над тези неща, по мои лични наблюдения и много ценят уютния дом, чистите и изгладени дрехи, добрата храна и най-вече, на първо и основно място- хубавата си, мила и усмихната жена.
Обаче, понякога все ми се струва, че остават доста учудени, когато въпросното хубаво и мило момиче, с което са се ангажирали до края на дните си, изведнъж се превърне в яхнала метлата истерична вещица, която още от вратата вместо с целувка ги посреща с парцала, метлата и размахва камшика с цел превъзпитаване.
Извинете ме за буквалистиката, но цитата не е мой, а на един мой близък приятел от мъжки пол, с първа съпруга-дресьор ...

Завалията, да го ожали човек   action032
На твоя познат му кажи, че не само мъжете, но и жените ценят "уютния дом, чистите и изгладени дрехи, добрата храна и най-вече, на първо и основно място" - хубавият си, мил, усмихнат мъж.
И че жените остават учудени, че той не се интересува от именно това, което уж цени, а чака някой друг, щото така е решил Laughing той не е на гости, че да му осигурява някой друг атмосферата, трябва и той да участва.

В такива теми винаги ми е било чудно защо се смята, че жената насила с точилата го кара да "помага" - ми това си е неговата къща, ако не за нея, за чий дом да се грижи?
А ако сам не може да усети, че вече е голямо момче и мама я няма, тогава явно трябва намеса, но в повечето случаи е обречена.

winter_wolf, жените не сме от дърво, бира и ние пием, че даже и ракия, но предпочитам варианта жена, която успява за всяка свободна минута да намери повод за събиране, отколкото да му прави ергенска програма  Mr. Green

# 130
  • София
Никол, този, специално, тихо, кротко и дипломатично остави първата си съпруга да организира домакинството си както намери за уместно. Сама.
А той се обзаведе с втора съпруга, която не се опитва да го преследва с метли и прахосмукачки, настани я в една хубава къща в полите на Витоша, а тя, от своя страна, го посреща с хубава рокля и целувка, вместо с метла и така, всеки намери каквото търси.

Само първата му съпруга не знам какво намери от цялата работа, трябва да го питам.

Просто моят приятел не е от мъжете, любители на метлите, за сметка на това е любител на други хубави неща, които споделя с втората си съпруга, за сметка на домакинския труд.

# 131
Никол, този, специално, тихо, кротко и дипломатично остави първата си съпруга да организира домакинството си както намери за уместно. Сама.

Е, тя и дотогава пак си го е организирала сама  Laughing но поне сега с 1 член по-малко й е отпаднала половината работа.
Той е бил с нея, за да го избави от това да се грижи за собствения си дом или има и някаква друга причина?

А той се обзаведе с втора съпруга, която не се опитва да го преследва с метли и прахосмукачки, настани я в една хубава къща в полите на Витоша, а тя, от своя страна, го посреща с хубава рокля и целувка, вместо с метла и така, всеки намери каквото търси ...

Това вече беше гадно  Sick звучи като: настани я в къщата си и й позволява да я стопанисва, а тя от благодарност го обслужва. Но има логика - по-евтино излиза от това да си наеме чистачка, готвачка, камериерка и жена за секс  Peace

# 132
  • София
А, не, не.
Къщата е доста голяма и се поддържа с помощта на персонал.
Истината е, че първата му съпруга много държеше да го въвлече в домакинската работа лично. Според нея това беше начин да се сближат и да имат общи допирни точки и прочие.
За съжаление беше доста по-упорита от необходимото и в даден момент балона се пукна.
А моят приятел не си пада по домакинстването, но за сметка на това се справя доста успешно в деловия сектор.
И ако жена му не беше настоявала толкова упорито по този въпрос, вероятно и досега щяха да са заедно, той обичаше жена си.
Ако трябва да бъда откровена докрай, трябва да кажа, че втората му съпруга е много по-посредствена от първата, но за съжаление, понякога в живота се случват такива изненади, провокирани на дребно битово ниво.

# 133
Всъщност деловите качества на един човек нямат никакви значение, когато се прибере вкъщи, освен, ако не държи и отношенията с половинката му да са на делово ниво.

А за общите допирни точки - не точно точки, а по-скоро да видиш, че този човек те уважава като равноправен член на дома, и има себе си за такъв, "да свали официалния костюм" и да стане просто половинката.

...
Ако трябва да бъда откровена докрай, трябва да кажа, че втората му съпруга е много по-посредствена от първата ...

А може точно това да е разковничето, по-посредствена би се навила на това положение.

# 134
  • София
Съжалявам, Никол, аз не съм на същото мнение.
Аз не считам, че е необходимо лично да поддържам дома си, за да демонстрирам чувство за семейственост и привързаност.
Също така, считам домакинските задължения за досадни и отнемащи от така ценното ми време, което и без това не ми стига за нищо.

За ситуацията с моя приятел, считам първата му съпруга за абсолютна патица, заедно с всичките си предимства и качества, тя буквално прогони мъжа си, вече описах как- опита се да му вмени твърде агресивно задължения, които му бяха противни.
Грозно, гадно, както искаш го наречи- това е голата, неподправена истина.

И за да дам изчерпателен отговор, бих повторила, че ако някой мен се опита по подобен начин да ме дресира, няма шансове да ме задържи до себе си.

Общи условия

Активация на акаунт