Възпитание на.... мъжовете ви?

• 12 032
  • 328
  •   1
Отговори
# 180
И аз съм за това:

Цитат
В това няма политика, няма дипломация, няма стремеж към доминиране.

Не може единия да смята, че той е по прав и да се опитва да промени нагласите на другия. Говоря за битовите неща, защото нали темата е за тях, иначе неминуемо всеки в нещо се променя през годините, но това почти не касае навиците му, манталитет, възпитание. По лесния и приятен начин е да си намери човек, който има сходни разбирания.
Ето за мен изобщо не е важно мъжа ми да се включва в домакинството. Предпочитам той да се занимава с други дейности, които трябва да се вършат и на мен са ми неприятни, отколкото да ми се пречка в кухнята.
Това не значи, че може да си позволи да ми каже "жена слагай масата", защото само заради тези думи, няма да му сложа.
Ако съм жена и ми каже така, ще му я сложа... ай да не изпадам в подробности къде...  Mr. Green

# 181
Това за поделянето на домакинството - си мисля, че е приемливо само при двойки, които и двамата го вярват и искат. В други двойки - жената просто си го приема като женска работа, но пак са си щастливи. В трети - жената е кариеристка, бачка, изкарва повечето пари, а мъжа е по-невзрачен и е готов да домакинства, защото разбира, че изкарването на парите остава на жена си. Така че случаи много. Важното е двойката да е щастлива.
И назад писах - има разлика между промяна и превъзпитание.

# 182

Може ли да дефинираш двете и да обясниш разликата в контекста на темата. Щото то си е ясно, че думите промяна и превъзпитание не са синоними. А тъй като част от възпитанието са нашите навици, промяната в навиците за мен си е превъзпитание. Следователно промяна е равно на превъзпитание.

# 183
Цитат
Може ли да дефинираш двете и да обясниш разликата в контекста на темата.

Не е към мен,но то е ясно...Промяната е доброволна,чвек се променя ,когато заживее с друг.
Превъзпитанието в 99 % от случаите е насилствено.Т.е. не е искрено желано от съответния човек.

# 184
Аууу, вие накрая ще стигнете до това, за което говориме от 5 страници по-напред...
Keep going...

# 185

Може ли да дефинираш двете и да обясниш разликата в контекста на темата.

В контекста на темата, едно е сам да достигнеш до някои неща и желание да се промениш, съвсем различно е някой да иска да ти променя навиците, защото смята, че собствения му модел е по правилен или пък дори с идеята, че е за твое добро.
Все едно жена да си вземе мъж, който обича да има лично пространство , а тя иска винаги да излизат заедно и да се опитва да му доказва, че нейния начин е по правилен и да се опитва да го промени? Какъв е смисъла? Не  е ли по добре да се събере с такъв като нея, а той да си вземе жена, която също е за по голямата свобода.

# 186
Ок, мен също не ми харесва така формулирана темата.
Но както масово защитавате мъжете, жертви на подобно посегателство, какво мислите за обратният случай - "Възпитание на.... жените ви?". Не говоря за глезани, които не смеят да пипнат нещо, че ще им се развали маникюра, а за нормална, работеща жена, която с готовност си поема 50-70% (ориентировъчно, разбира се) от домакинството, но "ловецът" иска вечер като се върне нищо да не пипва, защото ще се сецне или комшиите ще го подиграват и понеже майка й (според него децата са работа на жената) не се е справила със задачката, започва да я превъзпитава.

В контекста на темата, едно е сам да достигнеш до някои неща и желание да се промениш, съвсем различно е някой да иска да ти променя навиците, защото смята, че собствения му модел е по правилен или пък дори с идеята, че е за твое добро ...

Е, аз това питах още преди няколко страници - защо хората съзнателно го правят? Не им ли стига борбата в живота като цяло, та трябва и у тях всяка минута да е изпълнена с натиск и усилия?

# 187
  • Насред хаоса
Разказаното от Пронобис за пантофите отново ме убеди, че възпитанието в семейството, в което човек израства, е най-решаващо. После и да опитваш превъзпитание, няма смисъл. Имам си едни такива близки. Децата им са момче и момиче. Бащата - крайно патриархален, цял живот нищо не е пипнал в домакинството, защото, цитирам: "Това е женска работа". По едно време даже искаше жена му да му мие краката, като се прибере. И какво става с децата - на момчето непрекъснато се повтаря: "Ти си мъж, затова еди-какво си, ти си мъж, затова еди-що си". В смисъл, че като е мъж, е нещо по-висше от жените. На момичето обратното - все й се натякваше защо не свършила това, защо не направила онова. Развитието на момчето претърпя сериозен обрат просто защото, след като няколко гаджета го разкараха заради това доминиращо поведение, разбра, че жените вече не са това, което са били. И се промени, а за капак се ожени за змия, която здравата му е стъпила на врата. Но момичето си остана с тия разбирания и сега е омъжена за един досущ като баща й, само дето не ще да му мие краката. Веднъж ми се оплака, че я навикал, задето след ядене не помела падналите трохи по пода. Не знам тя как е реагирала, но на нейно място аз бих взела метлата само за да му я стоваря в главата.

# 188
  • София
...
Е, според теб, не е ли глупаво? ...
Глупаво е човек да се държи като дете и да очаква, че някой друг ще му готви и чисти.
Няма елементарна дейност за 20-30, която да е толкова противна, че да си развалиш смемейството. Но ако я приемаш като нещо недостойно, което ще те унижи, тогава вече - да, още повече, ако имаш пари и къща в полите на Витоша.

Не, както се разбра, господина има възможност за домашна помощница, и не търси това. Търси си равноправен партньор.

Е, да, за какво му е  Laughing домашната помощница няма да спи у тях, за да чака всяка негова прищявка . Така обаче получава денонощно обслужване, същото като на хотел, че и с извънредни услуги  Simple Smile

Не се сърди, човече, модела, който толкова яростно защитаваш, по мое мнение се доближава много повече до льольо, отколкото до мъж.
Унизителното е не да измиеш някоя чиния, а да наведеш глава пред агресивната си съпруга, която е решила, че ще те превъзпитава.
Разбирам волята ти за победа, да се опиташ да вкараш типажа на моя приятел в рамките на тъмен балкански субект, който третира жена си като прислуга, но няма да ти се получи, поради простата причина, че независимо от подробните обяснения, които ти дадох, ти упорито и без да се отказваш настояваш, че единствено и само твоето виждане е общовалидно и всичко различно от него е обречено и ако един мъж не маа с парцала и метлата е гаден сексист, който заслужава разпъване на кръст.
За съжаление, мъжете, които се справят по подобен начин, чисто житейски и напук на феминизма, еманципацията и борбата за равни права и прочие глупости, освен, че никога няма да разрешат на дама да плати сметката, не приемат от жена си и една стотинка, независимо колко е заможна и осигуряват на семейството си охолен и спокоен живот с всички екстри, имат един много страшен недостатък - никога няма да ги видиш с престилка, пеньоар и ролки на главата.
Един такъв мъж би носил жена си на ръце и би бил нейна опора във всичко, би превърнал живота и в приказка, но никога не би позволил тя да носи неговите панталони.
Всъщност, моите лични наблюдения показват, че подобен тип мъже не са само най-заможните, точно обратното- срещат се навсякъде, във всички социални слоеве и познавам такива, които работят на по две и на три места, спят по 4 часа в денонощие, но пак осигуряват спокойствие в семейството си и не разрешават нещо да липсва на жена му или детето му, без абсолютно никакво значения, тя колко пари изкарва или какво наследство има.

# 189
Аззи, тва все едно аз съм го писал!  Peace

# 190
Find NEMO, примерите ,които си дал,за пореден път показват ограниченото мъжко мислене...щом един мъж обича жена си и иска да е щастлива,то непременно е мухльо или под чехъл.
Е,заради "мъжкари" като вас има толкова много нещастни жени...дето се жалват тук анонимно!

Ама разбира се !!

Намери във вибокс-а въпросното предаване и си представи че размениш местата на онзи .... смотаняк с мъжът на журналистката Патрашкова който беше там. М?! Дали щеше онази да се лензи и да се криви така  Thinking а ?! Дали щеше да казва ' ами нормално' или щеше да я смачка като вчерашен вестник  Thinking Ще го излага, ще хвърля по него железа а той влюбения ... ами нормално  Whistling Този си е мъхъл отвсякъде - една нормална жена която не иска да я е срам от съпруга си никога ... ама никога не би се омъжила за подобен .... кльофльо. Онази к.... си е взела куче - не мъж .. макар че като се замисля ако замериш куче с нещо - то ще те ухапе - няма да казва ' ами нормално'.

И след като прочетох всички мнения за спретнати къщурки в полите на Витоша и жени които посрещат мъжете си в рокли и с целувка .. ще ви разкажа една случка от моя живот.

Тъкмо бях започнал работа в сервиза. Идва едно прасе с новичък джип да му правим ГТП. Вътре една мацка - като от модно списание си цъка нещо на телефона.
Позагледах я - хубавка, изтупана .. един колега - на който всички викахме дЕдо - ме видя че я зяпам и ме пита: - Завиждаш ли и ? - Ами да - викам аз.  - Защо ? - Ами красива, облечена, сигурно не бачка, водят я по ресторанти, на море тук там, уредила се е - с всичкия си акъл казвам аз. - А ти би ли му врътнал една свирка на тоя ?! - пак пита дЕдо .- Ти пък ?! Да не съм ...   - Че тогава защо и завиждаш ? - рече дЕдо ...  Thinking

И те така !!   Peace

# 191
Azzy, цветя или бира?  Wink

# 192
Един такъв мъж би носил жена си на ръце и би бил нейна опора във всичко, би превърнал живота и в приказка, но никога не би позволил тя да носи неговите панталони.

Аз пак с моите въпорси:

И какво би получил срещу всичко изброено по-горе ?!  Thinking

# 193
Find_NEMO , да ,онзи си беше мухльо отвсякъде...но не можеш от един пример да обощаваш за всички мъже.

Аз пак с моите въпорси:

И какво би получил срещу всичко изброено по-горе ?!  Thinking
Една кукла,която да командори ,както си иска!

# 194
Find_NEMO , да ,онзи си беше мухльо отвсякъде...но не можеш от един пример да обощаваш за всички мъже.

Една кукла,която да командори ,както си иска!

Даването на пример не е обобщение

А точно !!  Peace Да и е честита къщичката с прислугата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт