Отговори
# 285
  • Пловдив Белащица
...
Lenora а защо трябва да правим всичко възможно да приучаваме бебето към биберон, неможах да разбера  newsm78

При нас много помагаше за коликите. Но тя така и не свикна с нея и беше на 2,5 месеца като спрях да й я предлагам. Ама то и аз само две еднакви Нук-ски бях взела. Не съм се правила на маймуна да изкупя всичко различно на пазара, пробвайки докато нацелим  Wink. А иначе единичните случаи когато е заспивала с нея, ами супер - оставиш го бебето и то цока, цока и заспи, а не люшкаш с часове. Малко егоистично, ама пък и аз съм човек де.

Каучук или силикон, първо вие избирате, после бебето Wink. Т.е. може бебето да одобри вашия избор, може пък да има собствено мнение  Mr. Green. Относно годността им, то така или иначе дават на 2-3 месеца да се сменят. А не като приятелка, чието дете е на две години и отгоре и да си кара с първата залъгалка на Нук 0-6 месеца  Naughty ooooh!
Аз засега съм Нук шише силикон - Чико залъгалка (физио) каучук. Ама аз ги харесвах първо по цвят  Crazy

sunflower, ако не смяташ, че имаш проблем със зърната - като вдлъбнати или не добре изразени, просто не си купувай силиконови зърна. Първо на бебето му коства повече усилия да дърпа със силиконовите зърна, второ засмуква и въздух. В крайна сметка суче двойно повече вреве и го скъсва коремчето от въдуха. Това от личен опит.
А помпа за първо време или някоя евтина, или от приятелка, колко за първите дни да видиш дали ще ти трябва изобщо, или колкото да изцедиш заради напрежението. Вече ако се окаже, че ще се цедиш и да даваш на бебко, тогава новичка, хубавка и качествена.

# 286
Васи, благодарско!!!

# 287
Здравейте от мен
Извинявам се за забавянето но до сега нямах нет.
Вчера на Отворените врати беше много интересно
Значи нещата които те искат да си носим са :

За бебето :
1.Памперси 1 пакет или 20бр
2.Мокри кърпички
3.И вече ако ние си преценим одеалце ракавички терлички и залъгалка

За вас:
1.Превръзки за родилки
2.Мокри кърпички
3.Тоалетни принадлежности :
    Т хартия
    Четка и паста за зъби
    и така нататък з каквото се сетите че ще ви трябва
4.Нощница ако искате защото те дават
5.Чехли

Другото което е по важно че в родилно отделение има самостоятелна р зала
там таткото може да присъства цената е 35.00лв за присъствие.
След като родите имате право на избор на етаж 7 или12
разликата е че на 12 са вип стаи със самостоятелен санитарен възел хладилник
и телевизор цените са за самостоятелна 70.00лв на вечер а за двойна 35.00лв на вечер на легло
По време на раждането може да поискате упойка или предварително тя е на цена от 100.00лв
За избор на екип се заплаща 400.00лв за нормално раждане , 450.00лв на нормално с упойка и 550.00лв за секцио
Без избор на екип е безплатно.

Надявам се да съм била полезна

а и инфото е за "Майчин дом" София

# 288
Привет, момичета!!!

Мариета, хубаво е да те видим пак тук!! Много се радвам, че ти и малката сладурана сте добре!   bouquet

Честито на всички, които празнуват днес и най-вече на Пешек!!!  ura

Аз днес бях на тонове и преглед, мериха ми дължината на шийката и ми взеха разни неща за изследвания. Бебо върви към 2900 гр Simple Smile Дано да удържи до  датата на секциото!
Залъгалки съм купила на NUK от каучук, имам и една от силикон, ако случайно не хареса другото...

Днес имах неуспешен опит да запиша педиатър в 12дкц, утре ще се пробвам пак...

smile3525

# 289
  • София
СРАМЕЖЛИВКА, благодаря ти за инфото
нали не успях аз да отива вчера там, затова браво на теб!

# 290
Васи, то си е до детето. Ако не иска, по-добре да не се учи. Ели никога не се е залъгвала с биба и никога не е заспивала на ръце.
Много е относително. Въпреки това преодоляхме коликите-които не са чак толкова страшни. Сега преодоляваме и пробиването на зъбките, които са далече по-болезнени.
ЖиЗ да се роди беб, пак не бих предложила биба при първи отказ  Peace

# 291
Milady, права си. Добре, 4е са форумите да си споделяме.
Ива, споделям напълно твоето мнение за бибероните. Дъщеря ми е по4ти на 3 и не знае що е то биберон ... а коликите трябва просто да се изживеят, няма вълшебно лекарство. Местните акушерки препоръ4ват първия месец да си даваш кутрето на бебето да го сму4е (само ако има много силен сукателен рефлекс). В на4алото ми беше много странно да гледам татко набутал кутрето в устата на беб4ето. Сега ве4е гледката ми е много мила. Та назад към природата.  Wink

# 292
  • Варна
Относно бибките както и за другите неща колкото лекари толкова и мнения...
Аз съм чела че някои от педиатрите дори горещо препоръчват бибероните залъгалки, защото ако не даваме биберона детето много лесно намира палчето си, за да задоволи смукателния рефлекс - а в последствие е доста по-трудно да отучиш детето от палчето отколкото от бибката...
Не искам да заформям спор - споделям мнение на педиатри само newsm10

# 293
Иве, ние имахме същия проблем с каката , не искаше да заспива сама, а само на ръце. Понякога ми е идвало с глас да ревна от умора - люлееш един час за 15 мин сън, Та това е причината да искам бебето да суче залъгалка. Е все пак знаем, че и те са с характер, тъй че ако иска иска, ако
не здраве да е.

# 294
Няма лесно, какво да се прави  Tired Дано да са поспаливи бебетата и да не подлудяват майките си  Hug
В крайна сметка всеки на момента решава кое, как е по-добре. Различни бебета, различни мнения, различни характери, различни педиатри .....  Майката обаче може да прецени най-добре  Peace

# 295
Ленора... всичко зависи от детето и от начина по който го научиш в началото...
Понеже имам опит с две ще ти кажа...
С Каката точно по този начин постъпвах все в ръцете ми беше и направо плачех за сън и от умора.... /в общи линии бабите и дядовците ми я бяха разглезили до безкрайност и си продължи да е такава и до сега/
С малката обаче като си дойдохме от болницата забраних да ми я бутат въобще, не разрешавах носене , влачене на сам натам и детето си се приучи да си спи самостоятелно в креватчето и рачички нямаше до към 6 месец...
После пак си заспиваше, но пък имаше други изисквания към съня  Mr. Green Mr. Green
Всяко дете е различно!!!
Но ви съветвам да не го разглезвате на ръце още от първия ден, колкото и да ви е мило и сладко, защото после ви очакват много безсънни нощи ...
Не слушайте съветите, че чак към третия месец се разглезвали ... няма такова нещо ... Децата са много хитри същества и знаят точно какво искат ... и ако вие прекалите .. те ще ви го изкарат през носа  Twisted Evil

# 296
Здравейте и от мен  Grinning Честито на имениците   bouquet да сте живи и здрави Simple Smile Омана-супер снимки,няма смисъл да коментирам  Grinning то се вижда Simple Smile
Ходихме на консултация-беборанчо е "около 3 кг." каквото и да означава това ,но предполагам,че е 3 кг +/- 100/200 гр.  Mr. Green обърнал се е Simple Smile сега ще му се моля да си седи така Praynig
Калпазанка-аз лично не успях да отида до болницата заради времето  Blush но Таня е ходила и мн и е харесало Simple Smile Ще ти пиша на лични какво искат  Peace Но ти можеш да питаш Крагьозян като отидеш при него Simple Smile

# 297
Здравейте момичета,
И аз си направих консулт с офтамолог защото имам диоптър  - 4 -5, оказа се че очите са добре освен леко изтъняване като точица на дясното око. Предложиха да ми направят укрепване на ретината с лазер за около 3-4 мин. и съм на консулт на 27.10 , когато очаквам окончателното становище на очния. Преди 12 г. родих нормално, пак имах диоптър по-нисък, но тогава никой не ме натискаше за секцио, а сега от първия ми ден на ЖК все едно и също слушам "Налага се секцио иначе ще ослепееш". Аз знам колко бързо се възстанових от раждането въпреки, че никак не беше лесно, сега отново имам желание да си родя по същия начин, но това промиване на мозъци започна наистина да ми действа доста негативно, все пак всички изпитваме известен страх.
За кърменето - с първото ми дете, нямаше форуми, предварителни подготовки, Гермастин и т.н. бебка си засука съвсем инстинктивно при допира на гърдата до устните и после никакви проблеми, през следващите 6 месеца,единствено хигиена на гърдите преди всяко кърмене и това е.
Струва ми се, че този поток от безкрайна информация е толкова полезен колкото и стресиращ, като чета всичко имам чувството че за първи път ще имам бебе.

Пожелавам Ви приятна вечер и ако е възможно здрав сън!!!

# 298
Добре дошла на Мариетка. Мног ос ерадвам че се чувстваш добре и че беба скоро ще си е у дома.
Ние днес с милото отидохме до борсата на Люлин и взехме:
2бр силиконови залъгалки на камера за по 3лв
кутия за бибите 4,20лв
2 пакета памперси на Чико по 28 бр ( единия за болницата ) по 7 лв пакета
мокри кърпички на джонсън за болницата за 3лв
олио и шампоан на джонсън ( от глава д опети) за по 4лв
лигавници 7 бр (всеки лигавник е с надпис на дните от седмицата ) за 7,40лв
четка за миене на шишетата с малка четчица за бибите пак за около 3 и нещо беше.
сапунче на бочко зо 0,8лв
ако съм запомнила правилно цените де. Иначе общо всичко 49лв.
Сега остана да си стегна багажа.
Аз също ще си слагам обиколниците от сега. И задължително горен чаршаф върху олекотеното няма начин.
Момичета как мин аднешната лекция в МОЛ -а?

# 299
Добра вечер, момичета!
pamino, да ти кажа за раждането - вярно е, че нормално е най-добрият вариант за организма, НО има случаи, в които се избира по-малкото зло. В тези случаи изборът го прави лекар и той не е прищявка негова или промиване на мозък. Налага се оперативно раждане, за да се съхрани здравето на майката максимално. Ако имаш висок диоптър и увеличено вътреочно налягане (както и други дискомфорти с очите, които офталмологът си знае) има наистина голяма вероятност по време на напъните да се отлепи ретината ти и да ослепееш. Казвам ти го чистосърдечно, не искам да те плаша, напротив!!! Хубаво е, че желаеш нормално раждане, но в твоя случай е по-добре оперативно. То няма да е от онези, които се правят заради парите и прищявка на лекар или майка. При мен нещата са същите, само дето още не съм ходила на офталмолог. Съмнявам се, че налягането ми е високо в дясното око. Настроила съм се за нормално раждане, дори ходя на курсове за дишане. Искрено се надявам да родя нормално, но ако има проблем, няма да споря с доктора.  Peace

Тази вечер сме нещо много рехави ... Като си спомня снощи какво беше ... Едва прочетох всичко написано. Сладурани!   bouquet
Лека нощ и лек сън! Да спите на топло!

П.П. Искам да припомня една статия. Може би не всички са съгласни с нея, но аз лично съм решила да се придържам към това. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106744

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 22:18 от sunflower-mv

Общи условия

Активация на акаунт