Избор на екип в Шейново-за и против

• 5 067
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте мами.Исскам да попитам мамите раждали в Шейново,доволни ли сте от лекарите?Как раждахте с избор на екоп или без,от кои лекар сте доволни.Какво точно прави въпросният екип,през цялото време ли е при мен лекаря.....?Предстои ми раждане и съм се насочила към тази болница,но доста се чудя дали да ползвам избор на екип,много съм объркана.....и ме е страх доста.Блогодаря ви много предварително за съветите  bouquet

# 1
Честно казано, ако в момента трябва да раждам, този път няма да избера екип. Раждането ми беше нормално и най-голяма помощ видях от акушерката. Биха ми епидурална упойка едва на 8см разкритие и преди това си изкарах всички болки. Лекарят дойде , когато разкритието ми стана 10см. Самото израждане го направи една млада акушерка, а докторът наблюдаваше отстрани процеса. Съжалявам, че дадох парите за екип, а не за детето си. Исках екип, за да съм по-спокойна в случай на усложнение, но Слава Богу такива нямаше. Но смятам, че лекарите там са достатъчно компетентни, за да реагират адекватно, дори и да не платиш за екип. Относно Шейново имам само една забележка- тоалетната на етажа на родилките е само една, което е доста неприятно. Ако смяташ, че ще се чувстваш по-спокойна с екип и можеш да си позволиш да заплатиш за него, довери се на такъв Wink

# 2
  • София
Изборът на екип се отнася до раждането.
Лекарят няма да е залепен за теб, ако няма нужда.
Може да му се наложи да свърши нещо друго докато ти родиш.
Мои 2 познати случайно родиха заедно.
"Х" бе с уговорка, "Y" без. При "Y" нещата се закучват и се налага секцио по спешност, което го направила лекарката на "Х", слизайки обратно в родилната зала бебето на "Х" вече е готово да излиза и изражда и нея. Та "Х" и "Y" родиха с разлика на 20-30 мин.

"Моята" лекарка, не е стояла плътно до мен и 2та пъти, просто ме проверяваше през известно време. Когато раждах бе до мен(слушаше тонове даваше напътствия). Акушерката чакаше бебето на изхода. След това лекарката ми сложи местна упойка и ме заши (преди това тя ме сряза).
И 2та пъти съм раждала без обезболяване, упойка.
Първият път в стаята ми само аз бях с уговорка 2, други също бяха доволни от отношението.
Вторият път в стаята ми 2 от момичетата бяха с уговорка 2 без. Нямаше пак оплаквания.
И 2та пъти лекарката ми дойде да ме види как съм в стаята ми. Като същевременно обърна внимание и на другите момичета. (от тях не очакваше нищо).
Лекарката ми вече не работи в Шейново, а във Вита.

# 3
  bouquet благодаря

# 4
И аз сьм решила да раждам в Шейново и мисля да си платя за избор на екип..за нормално раждане,което не се планува вси4ки знаем,и ако лекарят,който сьм избрала се падне по сьщото време по спешност в операция,какво правя аз тогава?  newsm78 плащтам на него,а ме поема друг или пьк ако е бил нощна смяна на работа,след която знаете,4е тел. са им изклю4ени и спят,както обикновено прави моята лекарка от ЖК,което е нормално,кой ше ме поеме тогава..  Rolling Eyes а пьк вси4ко това се слу4ва през деня да ре4ем,може да ви изглежда глупав вьпроса ми,но ми е за пьрви пьт и тепьрва си изяснявам някои неща ,или пьк ако наистина лекарят идва в последният момент,а акушерката е тази ,която ше бьде пльтно до мен в предродилна,не е ли по добре да платя само на нея,така или ина4е тя вьрши вси4ко?сьщо така искам да попитам мамите,упойката вклю4ена ли е кьм тези 900лв,или се заплаща допьлнително?Дано не сьм ви отег4ила с вьпростите ми   bouquet

# 5
Да, упойката е включена в цената. Моя позната плати само на акушерката за естествено раждане и беше много доволна. Дори последните няколко седмици от бременността акушерката се обаждаше всеки ден да я види как е. По време на раждането беше неотлъчно до нея, което ми се струва много важно за естествено раждане. Аз се чух с моя лекар, когато започнаха контракциите и се разбрахме да се видим. Дори на прегледа за приемане ме погледна за разкритие друга лекарка, тъй като той беше зает. След това само се чухме 1-2 пъти до къде е напреднало раждането (все аз го търсех) и след това го видях чак на финала (описах го горе).  Не мога да ти кажа в твоя случай как ще се развият нещата, зависи много от лекаря, но бих ти препоръчала да си избереш акушерка  Peace Успех ти желая и живо и здраво бебче на финала  Hug

# 6
Благодаря ти за отговора Lyubi,то4но това ме интерсуваше,от толкова много информация тук,ве4е незнам кое ше е по правилно,аз сьщо мисля и само за акушерка,но тьй като никьде неможах да открия тема и не се говори за избор на акушер много много,а само за екип,ми е малко трудно да избера,но имам време да се поконсултирам още малко,но ако вси4ко вьрви добре,май и аз ше постьпя като твоята приятелка  Hug  ,което ми изглежда много по разумно  Rolling Eyes

# 7
Има регламентирана цена за избор на акушерка в Шейново. На сайта им беше обявена. Ако имаш отзиви за някоя жена може да говориш с нея. Успех ти пожелавам и едно живо и здраво бебче на финала! Hug

# 8
За цената знам,проблема е 4е нямам никакви отзиви, за лекари писано, колкото искаш, за акушерки никьде нищо не видях,но моят има братов4едка,която се занимава с извли4ане на стволови клетки и присьства при раждания в Шейново и ги познава,та да се надяваме ,4е ше ме насо4и кьм някоя,то4но от нея бях 4ула,4е ако не си платя,нямало да ми се обьрне внимание,в което се сьмнявам,защото тук има толкова много родили мами,които не са дали и лев,аз сьм си го решила за да мога да се 4уствам по спокойна и да знам 4е до мен ше има 4овек,на който мога да раз4итам, а и вси4ко си е до кьсмет. Благодаря ти за пожеланието  Hug

Общи условия

Активация на акаунт