Ефикасно средство против хлебарки

• 356 616
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм с дете на 1 година, което пълзи, но трябва и да се преборя с хлебарките.. какво ще препоръчате за тях, което да не вреди на детето?

# 616
# 617
Къщичките за хлебарки от аптеката, поставени на недостъпни места за детето.

# 618
Да споделя моя опит в борбата с хлебарките.
След като лятото повече от 5 пъти пръсках с Айкън (апартаментът беше необитаем летните месеци) и само намирах огромно количество трупове на хлебарки и още повече щъкащи нагоре-надолу, реших да сменя тактиката и напръсках с фронтлайн комбо (доза за голямо куче)разтворена в 1 литър вода. Ефектът беше, че като с магическа пръчка хлебарките изчезнаха. Повече не съм намирала нито трупове, нито съм виждала жива хлебарка. Не зная, дали е от комбинирания ефект между двата препарата или от фронтлайна, но има страхотен ефект.
Късмет на всички в борбата с гадовете.

# 619
Препарата, който препоръчах е точно за случаи с бебе. Peace
Аз си го купих от ХЕИ, те ме посъветваха за него.

# 620
Преди три години хлебарките се разхождаха като у дома си.Напръсках с Циперметрин и изчезнаха.Преди това бях ползвала Халек,къщички ,но нищо не помогна.Много е ефикасно и не е скъпо 1-1.50лв.Имам котка и не е опасно .

# 621
А от ветеринарна аптека ли се купуват средствата против хлебарки?

# 622
А от ветеринарна аптека ли се купуват средствата против хлебарки?

Този, който препоръчах съм го купила от ХЕИ, но същия го видях в Мосю Бриколаж.

# 623
В крайна сметка взех Айкън от аграрна аптека и ще пръскам само там където бебето няма достъп...

Иначе ни препоръчаха и някакъв гел - Дохлох (май така се казваше) руски... бил много ефикасен, но не можахме да го открием..

# 624
Пак ще подхващам битка с гадините. За мокро помещение /баня/ кой препарат е най-удачен? Все пак там непрекъснато се мокри.... Thinking
Дотук като химично съединение 1.циперметрин  /търг названия ектомин/- активно вещество и на шампоана против въшки.
2. фипронил /търг. названия дохлокс, фендона, фронтлайн, регент/ във варианти за разреждане и пръскане и вариант гел. http://www.pesticidy.ru/active_substance/fipronil
3.Тетраметрин е активната съставка на Глобола
4. имипротрин- на Райда
Ако някой е сравнявал действието на циперметрина и фипронила? Отзиви?

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 18:01 от ra2

# 625
В пространството между покрива и последния етаж има гълъби и много хлебарки живееха там. Блока беше пълен. Айкън убива хлебарките на 100%. Няма по-ефикасен от него на пазара, който каквото да говори. Проблема  с труповете беше, че хлебарките които метях всеки ден, бяха новодомци. Нямах жива популация в къщи. Фронтлайн е скъп и безполезен. Изкапах препарат за голямо куче и ефект нулев. Тогава си казах: Щом по-мощен от Айкън няма защо търся заместител? Ако Фронтлайн помага някъде, то са нямали реален проблем като моя. Метях труповете със стотици. Качих се горе и излях 3 опаковки Айкън разтворена в 10 литра вода. На сутринта хлебарките валяха пред блока и съседките ги метяха с десетки хиляди. Имаше поне две пълни кофи. пред входа беше килим от тях. Е как можех да се справя като пръсках само у дома, като те си ходеха в блока? Вече 4 месеца няма и една. Дори в целия вход. По мощен препарат няма, но ако проблема е общ и просто прииждат няма да се отървеш. Не ми хвалете този Фронтлайн, пълен боклук е оказа. Дадох 20лв, а се отървах с Айкън за 15.

# 626
Леле, гадост, както го описваш! При свекърва ми е така, преди време пръскаха в подпокривното пространство и каза, че отгоре се срутила лавина от хлебарки Shocked.
Ние сме в кооперация с керемиди, подпокривно пространство с гълъби нямаме. Някои от съседите не са особено склонни да предприемат мерки и вероятно те са "развъдника", а най-големият "производител" е точно под нас. От години знам, че у тях е пълно, но те отричат. Дори някой път като е отворена балконската им врата се усеща една ужасна, специфична миризма като на нещо гранясало. Предходна инвазия първо хванах по миризмата, която се беше появила около мивката в бокса. Оттогава я познавам много добре. От съседите струи на талази ooooh! Мога да й предложа да й купя и да й дам препарата, но дали ще напръска, се съмнявам. Изисква усилия  Mr. Green
Ще го пробвам, благодаря за съвета. Става ли за мокро помещение обаче и колко е токсичен за бозайници.
ламбда цихалотрин е активното в-во на Айкън,а http://www.newfresh.org/shop/product/124/preparat-za-hlebarki-ba … -10-cs-20-ml.html

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 18:22 от ra2

# 627
Аз пръскам в банята и ако го оставиш да изсъхне прави слой който не се отмива с месеци. Не се вижда, но гадините умират. Аз също говорих със съседите, но те нямали. Явно тези идвали само в къщи. По скоро само в къщи умираха, защото препарата ги оставя на място, а през съседите минаваха транзит. После се убедиха. Направо излях тубата горе и оттогава няма. Казват, че е токсичен само за насекоми, а не за бозайници. Аз като го изливах се "омазах" доста, защото първо пръсках, но после ми писна и метнах тубата, а излях 3 горе и 1 в къщи. Ръцете ми бяха омазани, защото не се сетих за ръкавици. Дори корем не ме е болял, а само ми лютеше на очите, защото пръсках в затворено помещение. 5 години го ползвах преди това, а дъщеря ми е на 7 и половина. Мисля, че е напълно безвреден за бозайници, но питай в агро-аптеките от където се купува.

# 628
Благодаря за отговора. Днес ходих и купих, 1 шише е за 40 м2 площ. Жената каза, че трябва да стои 2 часа затворено, след което 4 часа да се проветрява и 24 часа след това да не се мокри. Препоръча маска и ръкавици. Не бил безвреден за бозайници, макар че не се очаква сериозен токсичен ефект върху тях. В листовката описват, че може да раздразни очите. Фипронилът бил по-малко токсичен, с него пръскали по детските градини.
Купих и за съседката, дадох й го. Разбрахме се в събота да пръскаме едновременно и у нас, и у тях. Казах й, че то понеже препаратът ги и отблъсква, пък аз ще пръскам, и да не би случайно нашите хлебарки да се спасят у тях, та бих се чувствала виновна, ако й ги натреса.... Laughing

Ще пиша после да кажа за резултата.

# 629
  • София
Здравейте,
преди време ползвахме Регент - напоихме няколко бисквити със силен концентрат на Регент и ги сложихме на няколко места в апартамента на недостъпни за децата места. Хлебарките изчезнаха  Grinning и не се появиха дълго време. Сега, обаче, Регент вече няма, та въпроса ми е дали същото може да се направи с Айкън, дали някой е пробвал този метод, или с Айкън трябва непременно да се пръска цялото жилище?

Общи условия

Активация на акаунт