Ефикасно средство против хлебарки

• 356 589
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Циперметрина е пиретроид с добър ударен ефект срещу хлебарките, но без дълго остатъчно действие, поради което е подходящ за малка численост от хлебарки, но при сериозни проблеми и резистентни популации от хлебарки има много по-подходящи препарати.

# 601
откъде да го вземем ?

# 602
  • Под Слънцето
Не знам хора.. Втора година хлебарка не се е завъртяла наоколо... обаче стопли се.. и тръгнаха мравки да пъплят..

Пак ли с ампула или друго ще предложите?  newsm78

# 603
Мравките са вредител който се активизира в ранна пролет и късна есен. За съжаление не мога да ви препоръчам препарат от аптечната мрежа, тъй като ние работим само с професионални инсектициди.

Последна редакция: пн, 13 апр 2015, 22:27 от Vrediteli.bg

# 604
Бях писала за войната ми с хлебарките, а сега ще пиша и за мравките Laughing
Сред тотален ремонт на кухнята, и радостта ми към новото и удобството, което исках се появиха мравките smile3516 и докато се усетя почнаха да превземват и шкафовете newsm78
Прочетох това в нета :
 "Мравките разговарят с помощта на феромони (миризми). Обонятелните органи са разположени на върха на антенките им. Чрез отделяне на специфичен феромон мравките подбуждат съответстваща, генетично закодирана, реакция у останалите. Това могат да са феромони белязващи пътя до находище на храна, сигнализиращи за опасност и др." smile3508
Взех един фенер и започнах да търся мястото от където влизат и излизат -разглобих лайсната под долните шкафчета и изненада  #Shocked от една фуга от теракота, има една едва забележима дупчица /не фугирана/
Та взех от гардероба два -три ароматизатора в които има миризлив пясък /джъмбовки/ и го разпръснах под
цялата площ шкафчетата без да го жаля smile3508
зачаках newsm12 smile3506 Минаха 5 дни и нямаше помен от тях и повече не се появиха newsm44 -но пясъка още си седи под шкафчетата и не смятам да го чистя  smile3503 може да го сменя някой слънчев ден newsm62
Успех на всички с борбата!!! newsm10

# 605
  • Под Слънцето
М... В една кухня винаги се намира нещо за ядене..
Тук понамаляха малко , но вероятно заради студа навън.. Ще се бия и с тях!

# 606
Фронтлайнът още ли е така добър? Че отдавна не съм пръскала и ми се ще отново да свърша тази работа с профилактична цел.

# 607
  • София

Фронтлайнът още ли е така добър? Че отдавна не съм пръскала и ми се ще отново да свърша тази работа с профилактична цел.

Да, аз пръсках с него преди 4 месеца, защото след 5 -годишно "нямане" на хлебарки изведнъж забелязах 4-5 разхождащи се.
Изчезнаха гадините и сега никакви ги няма.  newsm44 newsm44 newsm44

# 608
Ние ги премахнахме с Айкън струва 5-6 лв

# 609
Бременна съм в петия месец. Мислите ли, че е удачно да пръскам с Фронтлайна, че и нас са ни нападнали. Или да накарам някой друг да свърши мръсната работа, да проветрява, пък аз да поизляза навън?

# 610
И аз днес пръсках с Айкън. Дано има ефект, защото от една-две седмици в къщи е ужас.

# 611
Айкън действително е супер ефективен. Най-важното важното обаче било да не се мие подът след пръскането http://www.zahlebarkite.com/pryskane-sreshtu-hlebarki/. Другият фактор е да се направи сравнително високо концентриран разтвор, за да бъде ефектът наистина силен.

# 612
Преди около година в едно складово помещение изведнъж се появиха много хлебарки. Първо напръскахме абсолютно навсякъде с Райд. Започнаха буквално да изскачат отвсякъде гадините в агония. После поставихме от тези ''къщички'' и към момента проблем няма  Peace В опаковката са около 4-5 броя.

http://apteka.framar.bg/30060646/%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B4-%D0%BF … D1%80%D0%BA%D0%B8

# 613
Преди около година в едно складово помещение изведнъж се появиха много хлебарки. Първо напръскахме абсолютно навсякъде с Райд. Започнаха буквално да изскачат отвсякъде гадините в агония. После поставихме от тези ''къщички'' и към момента проблем няма  Peace В опаковката са около 4-5 броя.

http://apteka.framar.bg/30060646/%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B4-%D0%BF … D1%80%D0%BA%D0%B8

Според мен, дали са на Райд или на друга фирма, тези къщички вършат перфектна превантивна работа.
След като се изтровят големите орди от тези нашественици,  добре е  да има нещо, което да спира развъждането им още в началото, а къщичките са точно затова.
Откакто ги ползвам, а това е от 7 години, не съм имала проблем. Само следя да ги подменям по указания срок, който е на една година.

# 614
Това беше първата ми тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=869175.new#new уви е заключена за това ще постна нов пост е пробвах с един препарат за хлебарките в банята го сложих НО не умират гадини минават си през него а  препарата е от една фирма преди са го оставили на един приятели и ни го дадоха казаха че е имало ефект аз сложих не искат да умират тези гадове дали не е хлебарка  , но много ми прилича на текова много са малки като точки са ама се движат прилича ми на тях има няколко трупуве но само голями а тези малките не искат да умират!? СЪВЕТ?

Общи условия

Активация на акаунт