Ще имам близнаци! Тема с продължение....15

• 24 767
  • 459
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте. Отдавна не съм писала тук, но не ми остава време. Преди месец и половина вие ми давахте кураж защото много ме беше страх от секциото. Сега след като всичко е минало и като мама преживяла и нормално раждане и секцио мога само да кажа че съжалявам че и каката не съм я раждала секцио. От секциото се възстанових много по-бързо и безболезнено отколкото от нормалното раждане, така че на всички на които им предстои секцио мога само да кажа да не се страхуват.

# 256
Дари, и а3 имам по3итивен опит със секциото, но нямам ба3а 3а сравнение като теб.
Свекърва ми, с която по принцип не се ра3бирам, преди време ми 3аяви, че не ми стискало да родя по нормален път, друго си било да си родил, да си "свършил" работата и да се чувстваш доволен. Това го отминах с мълчание  ooooh!

Търсих новини от Малинка, но няма 3асега. Чакаме...

# 257
  • гр.Добрич

Аз мисля, че при всеки е различно. Първото си дете родих нормално. Бързичко беше раждането и нямах много шевове, но почти месец не се чувствах добре. Сега с близнаците - първия тръгна нормално, но втория се обърна и се наложи спешно секцио. Много трудно се раздвижих. Едва станах 2-рия ден. Повече от 10 дена едва вървях и много се запъхтявах. Така че съм опитала от двете раждания.

Пожелавам на бъдещите майчета леко раждане, бързо възстановяване и здрави бебчета.  bouquet

# 258
Здравейте момичета,

добре дошла на новата мама с тризначета Коки -топи. Пази се и почивай повечко, докато се наместят бебчетата.

Челси и Даниелка, чакайте да ви подразня малко. При вас разбирам времето не е за излизане, а при мен едно слънчево и топличко. Та затова, поздрави от слънчева Калифорния. Heart Eyes

На Малинакап, желая леко раждане и срещата с малките да бъде незабравима.

Туити, много се радвам че при вас всичко е наред.

Скъпи момичета, имам едно оплакване и ако някоя от вас е преживяла нещо подобно, нека да даде съвет.
Вчера направо се бях изплашила страшно, защото сутринта  като се събудих  не можех да дишам. Корема ми точно под гърдите се беше надул и ми подпираше така, че дишането ми беше затруднено.  Не можете да си представите какво усещане- като ходя, седя или лежа не си намирам място. Просто ми дърпа страшно много корема и не мога да дишам добре. Това продължи целия ден, през нощта даже плаках, много се измъчих. На сутринта беше по-добре, но корема ми си е все така опънат, направо ще се спукам по шевовете. CrazyКакво може да ме облекчи, знаете ли? Как ще се търпи до края не знам. Това усещане знам,че идва чак към края на бременността.

Много поздрави на всички, за да не изписвам на всички имената. Желая ви много усмивки днес. Hug

# 259
Renata2002, май наистина идва към края, защото аз в момента съм така постоянно! На моменти наистина се плаша, че мога да се задуша, през нощта се будя няколко пъти със секнал дъх, даже мъжа ми скача. Момичетата са писали за това в предишни теми, а и док ми каза, че е нормално - все пак няма много място и бебоците натискат всичко наоколо, включително и дробчетата ни. Лек няма - раздвижвай се, сменяй позата, за да се поразместят и така. Друго не знам.

spinki, ти ин-витро ли беше и ако да, в Малинов ли? Или в ТК ли ражда, че напоследък и от двете места все ми дават една такава мама за пример, която първото го родила нормално, а второто със спешно секцио и ме разубеждават от нормалното раждане все с този пример. Simple Smile

dari01, благодаря за това мнение, имам нужда от надъхване в полза на секциото, защото съм си навила на пръста естествено раждане и това, че не ми дават ме тормози много. Но достатъчно ви занимавах вече с това.  Blush

Днес добрата новина е, че еднократните помощи за близнаци не се отменят!  newsm44

Хубав ден на всички!

P.S. Дали ще се намери някой да каже нещо за malinkap...

# 260
Здравейте мами  Hug
Вчера ходихме на ФМ при доц. Томова и слава Богу всичко ни е наред. Обяснява подробно и гледа всичко. Прглеждаше ни горе-долу 40 мин. Цената за близнаци е 200лв и дава диск със снимки и клипчета от прегледа. Последно каза, че ще са момченце и момиченце  stork-boy stork-girl

# 261
: jinanoel  чудесна новина.аз днес сам на преглед,дано всичко да е наред,стискаите палци.

# 262
Renata2002  и  на мен  още от сега ми е трудно да дишам,но когато си изпъна рацете назад дишам по леко.а времето вече и при нас  е  по -топло Grinning

# 263
Успех на всички, на които им предстоят прегледи  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover. Аз преди да отида бях много притеснена... Нормално е, но всичко ще е наред момичета   Hug

# 264
  • гр.Добрич
Passionata, аз съм от Добрич и раждах в местната болница, така че не съм мамата, за която ти говорят. Децата са заченати нормално. При мен проблема беше, че по време на бременността се откри че имам миома и тя достигна до 9см. Оказа се, че втория близнак се е увил около нея на кълбо и затова се получи усложнението.  Няма да му мислиш много, ако тръгнат нормално нещата може и лесно да родиш. В големите болници поне винаги ще има екип на разположение. При нас е ужас, ако не беше дошла лекарката с която имах уговока, втория близнак можеше и да не се роди жив.

Аз родих в 33г.с., защото ми се пукнаха водите и въпреки това вече ми беше много тежко. Също така не ми стигаше въздуха и кожата ми щеше да се пръсне, но при мен си беше тежка бременност.

# 265
привет мили моми4ета,позагубих се,но гледам да ви 4ета-първо имах гости 1 седмица,после се разболях,все още кашлям,но  fingerscrossed дано минава без последици.
jinanoel поздравления за новината  stork-boy stork-girl smile3521 страхотна комбинация-поне за мен
Аз бях в понеделник и за сега 2-те бебета са МОМИ4ЕТА,дано третото,което се криеше е  stork-boy.
4естито на мама tweeetynewsm10 това се казва мъжка мама,много здраве и къмет.
 какво става с malinkap има ли новини, а и с мойта градска Meggysan,доколкото разбрах все още е в болница,дано стискат
Хубавата новина е,4е http://dnes.dir.bg/2009/11/11/news5359517.html
Слън4ев и усмихнат ден

# 266
Здравейте и от мен.
Честито на мамите разбрали пола на бебетата си. Hug
Стискам палци за всички, на които им предстоят раждане, прегледи, изпити, и тн
По отношението на задуха и опънатата кожа, това си го имам от втори месец. Така, че не обръщайте внимание, времето минава бързо. Hug Дай Боже дечицата да са добре, всичко ще издържим. Praynig baby_neutral Praynig
Чудесни новини, че не орязват помощите. Не ме касае, но се радвам от сърце. Grinning
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СВЕТА МИНА, ЗАПАЛЕТЕ СИ СВЕЩИЧКИ ЗА ЗДРАВЕ И СЕ ПОМОЛЕТЕ НА ПАЗИТЕЛКАТА НА СЕМЕЙСТВОТО ДА ПАЗА НАС, БЕБЕНЦАТА И СЕМЕЙСТВАТА НИ. АМИН.
Прегръщам ви с все сила. Hug

# 267
Юлияноел, честито...  bouquet

Рената, така е Душко, стискай 3ъби, в един момент става тежко. А3 до февруари бях свежарка, после като ми натежа пре3 март едва се влачех, в началото на април бебоците така ми бяха притиснали бъбрека, че получих кри3а и докторите не смееха да ми вкарат катетър в 8. месец, един ден след като ме и3писаха, вля3ох да раждам в 33 седмица.

Сте се помоля на св. Мина, благодаря  Hug

# 268
jinanoel и от мен имаш поздравления. Наистина страхотна комбинация. Simple Smile
Аз имам един въпрос...горе-долу при нормално протичаща бременност кога насрочват дата за секцио?

# 269
мимичета токущо се връщам от преглед,бебоците са добре,изследваниата за малоформации са ми много добри.забравих  да попитам само за пола на бебетата.маи ще ме слагат на диета,качила сам 5 кг.само .на мен ми се виждат добре newsm78.зависи до другия преглед колко съм качила.кръното ми е височко ,а за сърцебиенето  ми казаха, че ако продалжава да е така силно ,ще ми направят кардиограма

Общи условия

Активация на акаунт