Къпането се превърна в ужас...

• 3 471
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
Как я къпете? Права под душа ли? Аз няколко пъти слагах коритото в банята, синът ми сядаше в него с играчките, плацикахме се и накрая го изправях, обливах го и готово! Постепенно започнахме да влизаме в банята без корито, направо под душа.
Пробвай всичко да е като игра.  Peace
По втория въпрос - и аз мисля, че не е удачно дългото стоене в кошче за кола. Бебето е още много меко и крехко.  Peace

# 31
И при моят син изведнъж стана голям проблем миенето на косата без да има от кого да ревнува. Реве и трепери, иска да го гушна. Влиза в банята с уговорката косата да не се мие. Малко решение на проблема е да се къпем заедно, така мога да го гушна и да му измия косата. След това обаче мога да го привлека отново в банята само с много играчки, пяна за вана, оцветители за водата, крем-боя за тяло и прочие глупости. Вследствие на това, всяко къпане трае 1 час, но засега това е решението при нас.

Относно спането в кошчето за кола - категорично не е добре за стойката. Съпругът ми има проблеми с гръбнака и сме се консултирали с много лекари относно детето /защото то също предпочиташе столчето за кола/ - всички бяха категорични, че не трябва да пребивава там повече от 2-3 часа дневно и то не непрекъснато, а с интервали.

# 32
  • Пловдив
Сама пишеш,че от седмица-две плаче като я къпеш и че имате бебе на две седмици.Нормално е да ревнува.Гушкай я повече,говори й-представям се колко е трудно с две деца,но големите се чувстват изолирани.Казвам го като голямото дете в семейството  Wink

# 33
  • София
за нас къпането беше удоволствие.....докато не преместихме коритото в банята (преди това го къпехме в трапезарията на стойка) и се започна кошмарът- не иска и това Sad Не е само при вас, но според мен е малко вероятно да е свързано с бебето. При нас един път се наплаши когато глътна малко вода, докато му плакнех главата Sad Трудно после го преодоля Sad

# 34
И при сина ми се получи същото някъде на възрастта на дъщеря ти. Така и не разбрах на какво се дължи и къпането се превърна в театър и едновременно - в тормоз и за него, и за мен. Когато му миех главата, си ревеше и така. Трябваше да изтърпя всичко това.
Между другото, и сега не му е приятно да си мие косата, но има голям напредък - вече си я мие сам.
Аз правех така - докато го къпех в коритото, го галех по главичката, за да не му прави впечатление, когато взема да го мия с шампоана. После, без да ме види, слагах малко шампоан и пак под формата на игра му втривах в главата. И не го поливах с водата директно, а с дланта обирах пяната от главата, докато я отмия напълно - много трудно, но не и недостижимо.

# 35
Моят син, когато чуе, че ще го къпем умира от щастие. Много обича! Но като започнем само да му мокрим косата и до сега продължава да се сърди и да плаче. Сигурно го е страх да не му влезе вода в очите ли, незнам защо, но направо пищи. Като измием косата плача изведнъж спира и положението се нормализира  Wink.

# 36
Ние също имахме период в който малкия отказа да се къпе и от приятно изживяване ,къпането се превърна в кошмар. Но след месец нещата се оправиха, татко му обърнаха къпането на игра и вече влизаме в банята с песен.

# 37
При нас в момента е сходна ситуацията - когато почна да й мия косата става кошмарно, най-много я е страх, когато и влиза вода в очите. Измия ли косата плача веднага спира. Не вървят никакви игри. Решила съм да сменя шампоана, но се съмнявам в ефекта. Дано да е някакво временно състояние.

# 38
 Laughing Влезли сте в периода на страха от къпането.
Голямата ми дъщеря с рев излизаше от ваничката, но след като стана на година и нещо с рев влизаше да се къпе- то бяха истерии, писъци, захласване. Къпнето беше равносилно на борба. Отмина към края на втората година.
Съвет от мен- не използвай душа директно върху главата на детето, явно това доста ги стресира. Поливай главата с канче или поливай вода с ръка.

# 39
  • на плажа
 И ние минахме оттам. Аз просто му махнах коритото и сложих една постелка с рибки и звездички ( гумирана), за да не се хлъзга и вече се къпем под душа. Всяка вечер си взима една играчка по избор и ги къпем заедно  Mr. Green.

# 40
  • GYM
Явно е период. Моята дъщеря също отказва да се къпе, а проблема с миенето на главата си е от самото начало. Сега влизаме в банята с уговорката, че няма да мием косата... Ние всъщност рядко я мием Peace
По втория въпрос - казали са ти - не повече от 3 часа и то не наведнъж. Много е крехко бебето, може да му се увреди гръбнака Peace

# 41
  • Бургас
Същата работа бяхме и ние в началото на лятото и то наистина изведнъж стана работата. Трепереше с цялото си телце от ужас като започвах да и мия косата. Решението дойде след известно време с много говорене (не и уговорки Peace) Сега с удоволствие ми позволява да и мия косата. По принцип я къпя права в нашата вана, но когато е ден за миене на коса - слагам и ваничката вътре, играе си и като се наиграе, както е седнала си вдига главицата нагоре (гледа тавана), да не и се стича вода по очите и си трае докато и измия главата  Heart Eyes

# 42
нямали сме проблем с къпането.Дори сега стоим по половин час само,за да си играе,после за 2-3 мин. я измивам със душ-гел и излизаме.Сама си казва къпи-къпи,когато наближи времето за къпане.Обожава банята.При вас може би наистина се касае проблем от появата на новия член в семейството.Пък и ти Само си писала,че отказва къпането именно от 1-2 седмици,когато се е появило бебето.Не се притеснявай,би трябвало да отмине.Просто обръщай повече внимание и на голямото детенце,защото то сега има най-голяма нужда от мама и се чувства застрашено от малкото бебе.
По вторият въпрос според мен не е удачно бебето да прекарава дълго време в столчето за кола.Инструкциите за сигурност и безопасност дори пише,че при дълъг път трябва да се правят почивки на всеки 2 часа. Peace

# 43
  • София
да добавя за инфо скорошна тема по същия въпрос:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435636.0
 Peace

# 44
Дъщеря ми е на 2 и малко и като чуе за миене на коса направо превантивно се разплаква преди банята, но от скоро имаме решение на проблема или поне частично- песнички и музика+ активното участие на таткото по време на миенето на косата Wink

Общи условия

Активация на акаунт