Къпането се превърна в ужас...

• 3 467
  • 56
  •   1
Отговори
# 15
И при нас отскоро го има този проблем,направо съм изумена,защото той обожава водата по принцип...в последно време все влизаме с уговорка в банята,че ще се къпем,но без главата ooooh!...благодаря за съветите,ще опитам това с хавлиената кърпа на лицето.

# 16
Ние имахме същият проблем,бяха истерически ревове при влизането в банята,продължи може би около 2-3 месеца и после все едно нищо не е било,някакъв такъв период е според мене и ще мине  Peace,трябва търпение само  Wink.

# 17
  • Бургас
Минахме такъв период.Не помогнаха никакви козирки.Все още не и е приятно изплакването,но поне вече не плаче.

# 18
Ние също имахме такъв период.Моята дъщеря е вече на почти 5 години и чак наскоро се отпусна да и мием главата.На мен много ми помогна ходенето на плаж през лятото,в началото и там пищеше под душа,но когато и позволих да се къпе самичка се престраши(като естествено и аз и помагах незабележимо).В къщи по същия начин-да си полее главата самичка,като после веднага и дадем хавлиена кърпа да си избърше очите(много добър съвет). Peace

# 19
И ние минахме през това. Синът ми в един момент не искаше във ваната и започнахме да го къпем под душа - аз или съпругът ми се къпехме с него, давахме му някоя от играчките да я къпе и му обяснявахме защо трябва да се къпе. Така беше няколко месеца - сега влиза със желание във ваната и не можем да го изкараме от там.

# 20
Преди 2 месеца и дъщеря ми започна да пищи ужасно, когато й миех главата в коритото. Оттогава се къпем заедно - права, на душа. Гушкам я с едната ръка, а с другата я къпя. Трябваха й няколко дни да свикне, но сега много й харесва.
Peaceи ние сметака, давам и тя да ме мие.....

# 21
Явно се страхува ако й влиза вода в устата, ушите или очите като изплаквате главата... и ние бяхме на вашата вьзраст така. Козирка изобщо не помогна. Просто я научих като й изполивам главата да я дава хубаво назад така че водата с пяната  да се стича по гьрба, а да не пада по лицето. Докато не измия шампоана седи все наведена назад, иначе все се стича по лицето. Даже временно бях я поливала с една кофичка вместо с душа... и така с времето свикна и се поуспокои.  Grinning

# 22
Дъщеря ми винаги е обичала да се къпе. Къпя я всяка вечер във ваната, а косата 1-2 пъти в седмицата. Пролетта боледува и около 10-тина дена не михме косата. След това настана ад - преди къпане започнаха уговорки дали ще мием и косата. Само ако обещаем, че няма, влизаше в банята. С хитрини успявах да намокря косата, едва-едва сапунисана, започваше истерията, а плакненето беше истински кошмар. Тогава във форума прочетох за майчината хипноза и реших да пробвам. За тези, които са отворени към нетрадиционното, прочетете темата. За около 2 седмици, през които я прилагах, резултатът беше, че сама започна да ме кара да мием косата. Мъжът ми едва ли не ми се подиграваше, но като видя какво стана, призна, че има полза. Успех!
Ето темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=398500.0

# 23
  • Стара Загора
С дъщеря ми писъците бяха, докато се научи да си държи косата назад, до 3 г. почти беше ад миенето на косата, с хавлийка пред очите също пробвахме, но се изнервяше.
Сега с малкия е на дневен ред пищенето при миенето на косата, иначе сам се съблича за баня, но полея ли му косата се изправя и иска да спирам.

# 24
  • София
На мен напоследък ми хрумна следното (въпреки че не съм опряла до тоя проблем).
Ако сина ми започне да се стресира от влизането на вода в очите, ще пробвам да му сложа очила за плуване + може би да му щипна нослето с щипка за басейн и ако трябва и шнорхел ще му връча за да съм запушила всички отверстия през които влиза вода Grinning Така хем на игра на водолаз ще го обърнем, хем ще му измия косата без истерии и всеобщ стрес Peace
Това е само теория Wink

# 25
  • София
При нас проблемът е доста време.
Онзи ден нещо ми щукна и взех различен шампоан - Шаума.
Картинката на шишето - два смърфа с насапунисани глави - изигра страхотна роля.
Дъщеря ми даже поиска да си слага сама шампоан на главата.
Изплакването мина почти без рев, защото взе един чайник-играчка, та също се включи в "поливането".

# 26
Явно всички минават през този период, и нашия син мина от там за да го обедим да му измием косата сме се правили на шутове, но нищо не помагаше накрая се сетих да му кажа , че ще има буболечки по главата и трябва да ги бутнем с душа е така ни даваше ( казвахме му буболечки защото точно тогава го беше страх от калинки) , вече не го е страх , но вече и дава да му мием косата.

# 27
Същото беше и при нас, проблема беше, че на малката и влиза вода в очите. Спасихме положението като се научи да си дава главата назад и си слагаше потника на очите докато и исполивам косата и така се успокои. Сега само си бърше лицето с кърпа от време навреме.

# 28
И  моя  син  го  къпех  по  същия  начин  както  Блонди  е  описала.От  скоро  го  мия  с  подвижен душ  и  го  оставям да  играе  да  види  че  няма  страшно.Лятото  ходихме  на  басейн и едно  момченце  го  бутна и  падна  във  водата  и  се  понаплаши  но  премина.Явно  всички  минават  през  този  период.

# 29
Помагаите! Имам дъщеричка на година и 3 месеца. Никога не сме имали проблем с къпането вечер, радваше се на банята. Но от седмица- две, то се превърна в кошмар. В началото започна като отказ да и мия косата.Само като усети че работата отива към шампоана започва да трепери и да плаче.От няколко вечери реве по време на цялата баня. Имам чуството , че е стресирана от нещо .  Спазваме винаги един ритуал, в един и същи час я купя, нищо не съм променила....Единствената промяна е че имаме бебе на 2 седмици. Възможно ли е да е някаква реакция на ревност, която да се проявява по такъв начин? Някакви идеи как да направя банята отново приятно изживяване?
 И един малко страничен въпрос.Проблемът е  , че малкото бебе спи само и единствено в кошчето за колата.Притеснявам се дали тази поза е удачна и дали няма да доведе до изкривяване. Благодаря на всички предварително.

Общи условия

Активация на акаунт