Къпането се превърна в ужас...

• 3 469
  • 56
  •   1
Отговори
Мили мами,

Търсих теми за въпроса си, но не успях да намеря. Малката вече е почти на година и четири месеца. Докато беше малка, много обичаше да е във ваната. Всяка вечер си я къпехме и нямахме проблеми. От около 2 месеца обаче къпането е ужасен стрес за нея и започва да плаче още преди да е влязла в банята. По съвет на периатърката, вече й мия главата само веднъж седмично, че то за повече и нямам сили. Иначе като мием ръчички, лице, дупето, няма проблеми, но с мокренето на косата...С таткото не можем да я удържим - тя реве, все едно я колят, изправя се и ние сме повече мокри от нея накрая. Купих козирка за баня с надеждата, че ще е по-лесно, но уви! Дайте някакъв съвет какво да направя... не помагат играчки, песнички, нищо! Вашите деца имали ли са такъв период, какво направихте, за да им помогнете.

# 1
А ,да не преди да сте я къпали с гореща вода и за това да не иска сега?
Сменене мястото на къпане,в смисъл от ваната- в корито ,или направо под душа.

# 2
  • сред маслини и портокалов цвят
И ние имахме такъв период преди 2 месеца.
Започнахме да се къпем заедно с него под душа направо, аз го гушкам, таткото мие мойта коса, после неговата си, после на дребния главичката. В началото пак плачеше, но свикна. Сега вече иска само под душа. Вчера като видя фонтаните пред Народния театър искаше да влиза да се къпе Grinning.
Период е, ще отмине. Пробвайте да се къпете заедно, децата на тази възраст всичко имитират, ще иска да прави като вас.

# 3
И ние имахме такъв проблем само че ние сме с момче и дори ни удряше  в яда си и мъжа ми накрая го наплясква ама с времето като чели отшумя и сега като му кажа да гледа към тавана и не се сърди а също така си играехме с играчки и се мокрехме за да се залъже.Пробвайте всякакви неща дори ако имате подвижен душ дай й да те намокри и се прави че е много смешно например.

# 4
  • Mars Hotel
Преди 2 месеца и дъщеря ми започна да пищи ужасно, когато й миех главата в коритото. Оттогава се къпем заедно - права, на душа. Гушкам я с едната ръка, а с другата я къпя. Трябваха й няколко дни да свикне, но сега много й харесва.

# 5
От къде купихте козирка за баня, че и аз много искам да взема. Дъщеря ми също не иска да и мокрим главата, явно и влиза вода или шампоан в очите... Не сме намерили решение до сега, разчитам на козирката, отдавна търся.

# 6
Здравей, дъщеря ми също мина през този период с тръшкането в банята....и то без някаква видима причина, просто една вечер реши, че не и е приятно.
Проблема също беше при изплакването, но без значение дали ще мия косата, или не.
Гледай да я занимаваш с нещо в банята, таткото да се прави на "маймуна" като дойде ред за изплакването на тялото и главата. Ще и мине след известно време. )

# 7
  • София
абсолютно същото и при нас. от известно време е така, що се отнася до миенето на главата. за друго- няма проблем- дали на душ дали в корито, бе значение, приятно му е и се радва. ала стане ли въпрос за миене на глава настава чудо когато трябва да се плакне.
купихме козирка на чико за баня, изобщо не дава да му я сложим. Rolling Eyes предполагам ще отмине, но за момента предпочита да не мием главата....
ескарина, има ги и в онлайн магазините, има ги и в почти всеки детски магазин. нащата май беше от палечко.
ето така изглежда, но има и други модели, някъде 9-10 лева беше.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/popup_image.php/pID/9827

# 8
И аз имам същия проблем и то от 3-4 месеца вече  Tired Когато и мием тялото няма никакъв проблем ,но намокря ли и главата става страшно.Всеки казва че е период но при нас вече 4 месеца е така не знам какъв е този период но е ужас  Confused

# 9
  • Пловдив
Ескарина , мисля, че на тази възраст, на която е дъщеря ти е късно за козирка. Ние купихме преди месец някъде, обаче така и не свикна. То докато я сложиш, докато се закрепи, пък докато полееш .. и то детето вече е смъкнало всичко от главата си....
Нашата не е на Чико, нещо по-обикновено е, от Вис Виталис е купена.
http://fl1.shopmania.org/files/snimki/1238/kozirka-za-kpanie-farlin~1237171.jpg

Проблема с миенето на косата го решихме по следния начин. Карам я да навежда главата назад, като подпира гръб и вратле на коритото. Точно като във фризьорски салон. После или с подвижния душ или леко поливам с кана. Водата изтича извън коритото. Въпросът е да им се обясни, че ако стоят така мирно и кротко няма да влиза вода в очите. Вече дори и е приятно така  Peace

Иначе преди майка ми ме съветваше да я карам да държи в ръце хавлиена кърпа и като я поливам напред да си я слага на очите.  
Обаче това не съм го пробвала.

# 10
И моето дете в началото даже се кефеше да й тече водата през лицето, а допреди 3-4 месеца... #Crazy Това което успяхме да я научим докато я къпем, е да си вдига нагоре главата и аз през това време я поливам с едно канче. Но стана за 2- 3 седмици, с обясняване, с показване и т.н.
Ще премине, споко! Hug Peace

# 11
Много благодаря на всички за бързите отговори. Явно и това трябва просто да отмине. Иначе относно козирката...и аз не виждам смист нея. Тя, малката, шапка не търпи, камо ли нещо, което й се закрепя за челото и стърчи. Ще пробвам различните ви съвети и се надявам искрено, че скоро този период ше свърши.
Благодаря ви още веднъж и лека вечер!   bouquet

# 12
Голямата ми дъщеря имаше такъв период, който продължи повече от година. Не мога да опиша каква истерия настъпваше, когато дойде време за баня.Тя изпадаше в истерия, почти винаги повръщаше от рев и напъване.Така и не разбрах защо така се получи, преди това/ като по-малко бебе никога не е имала проблеми. За това и ние я къпехме доста рядко/ в см. миене на коса и цялостно къпане дори веднъж на 10 дена, за да си спестим иистериите/.Иначе за миенето на дупето вс. ден нямаше проблем. Беше я страх от мокренето на главата.Постепенно се оправи, но знам какво е  Confused, трябваха поне 2-ма души, за да мога да я изкъпя. Купихме и въпросната козирка/ от Малечко/, като си мислех, че това е спасението, но...нищо подобно.Тя я свързваше с миенето на главата и съответно изобщо не даваше да я сложим  Crazy. Не съм сигурна какво помогна, всичко правех почти незабележимо - докато играе в коритото леко намокрях косата с ръка, после съвсем леко с шампоена и така...Но не пречи да пробваш и с козирката, може пък при вас да има ефект.
Желая ти успех и дано при вас този период мине по-бързо  Peace

# 13
Във всички теми с този проблем пиша едно и също - измивам главата само с ръце. В смисъл - мокря леко с ръце, слагам шампоана и след това се започва голямото изплакване - топвам ръце във водата и отнемам малко от шампоана, търкайки назад. И пак така, поне 20 пъти  Crazy Но синът ми спря да плаче, да се страхува, да пищи и да има страх от къпането. Всяка вечер кисне и играе във ваната, веднъж седмично само му мия косата по този начин и всичко е ок.
Не знам обаче за девойките с дълги коси разрешението  Crazy

# 14
Блонди за девойките с дълги коси този метод е доста труден и упражнението се повтаря поне 100 пъти.  Laughing
Иначе и при дъщеря ми проблемът с къпането започна около 1,6 м. и продължи почти до третата година.
Сега вече не мога да я изкарам от банята.
В подобни теми преди момичетата съветваха да се купи козирка за баня.

Общи условия

Активация на акаунт