Отговори
# 285
Vrabezza, ако обичаш прочети първият пост на темата... Истинските автори на Петицията влизат и пишат тук и отговарят на въпроси, ако въпросите не целят просто заяждане, както в един момент се получи с Елица...

И още нещо... Ти, Vrabezza, се молиш на Бог да не се случи нещо с малкия след хепатитната ваксина, аз в Бог не вярвам и трябва да разчитам само на себе си и здравият си разум - така че отговорността за моето дете я нося аз, а не Бог и аз избирам то да не е имунизирано...

Peace, хора, няма да се караме за неща, които трябва да се обсъждат трезво и спокойно. Личните нападки не водят никоя дискусия в правилна посока. Просто искам да напомня, че нещата не са само бели и черни, че ваксините не са ужасно зло, замислено, за да ни изтепе децата и винаги трябва да се потърси и другата страна на въпроса. Нека всеки си решава, но нека не става с инерцията на групата.

# 286
Янечек, какво означава "лека реакция"?

Ами писах напред, но нямам против пак да напиша. Няколко дни след МПР, детето изведнъж започна да кашля продрано и си загуби гласа. Положението бързо се влоши, защото получи бронхоспазъм, не можеше да диша и на косъм се размина с инжекциите урбазон. Сигурна съм, че е реакция от ваксината, защото в Исул първият въпрос беше дали е ваксиниран наскоро, но после - нямало как да се докаже, че е от ваксината  Confused
Лекувах го с ветнолин, коларголови капки, кларетин и аугментин - детенце на 1 година и 1 месец, което никога не беше имало дори хрема. Впоследствие този спазъм на дробовете стана хроничен и на всяко разболяване се прояваше. И вие ми казвате - съжалявам, гледай си го у вас.
Това е лека реакция, защото не е гърч, не е парализа, не е енцефалит. Но си съпипах здравето на детето  дългосрочно.
За племенницата ми няма да пиша как реагира на пентаксим, имаше тема в здравния миналата година, не ми се рови да я търся.

# 287
Просто искам да напомня, че нещата не са само бели и черни, че ваксините не са ужасно зло, замислено, за да ни изтепе децата и винаги трябва да се потърси и другата страна на въпроса. Нека всеки си решава, но нека не става с инерцията на групата.
Именно! И понеже нещата не са черно-бели, в Европа са се погрижили да има закон, който защитава и двете страни. Неслучайно е въведено т.нар. "информирано съгласие" за всички медицински процедури, вкл. имунизациите.

А целта на петицияте е единствено законите в България да се приведат в съответствие с Европейските.  Peace

# 288
  • Пловдив
Аз съм отговорила за ваксините и другите изследвания, които прави персонала на детските градини.Но и тук, както във всяка друга тема, не се чете това, което се пише.Всеки си развива собствената теза и е малко като в НЛО предаването.На Жоро Мамалев все му звънеше международно телефона.Майка ми е детска учителка.Прави си задължителните ваксини, които от определена възраст натам се поставят на всеки 10 години и всяка година си подновява здравната книжка, където се изисква васерман, чревни изследвания и заключение от личния лекар за здравния статус.Аз се разболявам от грип веднъж на пет години, но мъжът ми по пет пъти на година.Явно неговата имунна система реагира по различен начин от моята.

# 289
  • София
искам да попитам, защото не еднократно и в тази и други теми ми се набива на очи....защо автоматично от въпроса "скоро правена ли е ваксина на детто" вие заключвате, че това значи "имате реакция към ваксината"? честно, това не го разбирам.

# 290
 Thinkingзащо  ли се подхваща тази тема, четох в пресата ,че е много модно да се отказват ваксинации...Лично  аз съм против отмяната за задължителност на имунизациите...Не бих си позволила да не имунизирам детето си ......Никой не може да предвиди , алергичните реакции към ваксината .....Информирайте се преди да откажете...

# 291
razel_dazel, това не е масова практика!  Peace

Никъде няма изрично упоменато в някой закон или в наредбата за детските градини и ясли, че целия състав подлежи на задължителни ре-имунизации.
Медицинския персонал в поликлиники и болници също не се имунизира задължително със закон/наредба.
Защо тогава за децата изскването е различно?

Повтарям:
Цитат
целта на петицияте е единствено законите в България да се приведат в съответствие с Европейските. 

# 292
  • Пловдив
Ами щом по закон ваксините все още са задължителни, майка ми не нарушава закона.Нищо не пречи някоя нейна колежка, убедена във вредата от ваксините, да не го прави.А и не знам дали е необходим друг закон/наредба.Този не важи ли за всички.Да си призная честно не съм го чела в подробности, но поне разбрах че  така или иначе не се спазва.

# 293
Обърнете внимание, че новината за нежеланието за ваксиниране е тиражирана сякаш доста... организирано в различни медии, някой вероятно ... се е притеснил за милионните си доходи    Money

http://www.thepetitionsite.com/1/swine-flu-vacc39s-not-safe

прочетете тук коментарите, много интересно...  bowuu
http://www.thepetitionsite.com/1/refuse-and-resist-mandatory-flu

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 11:15 от wandering

# 294
katiABV, благодаря за споделеното.

# 295
искам да попитам, защото не еднократно и в тази и други теми ми се набива на очи....защо автоматично от въпроса "скоро правена ли е ваксина на детто" вие заключвате, че това значи "имате реакция към ваксината"? честно, това не го разбирам.

А какво да заключавам друго? Защо ще ме пита ако няма подозрения, че ваксината е провокирала този проблем? А и впоследствие прочетох листовката и там е упоменато, че точно това може да се случи. Дотогава листовки изобщо не четях и изобщо си ваксинирах по схема без притеснение. Ако не се беше случило на моето дете, можеше изобщо и да не се поинтересувам за вредите от ваксините.
Другото, което ме накара да търся информацие е, че в нашия квартал има един млад мъж, увреден доста тежко от ваксина, всеки ден го виждам.

# 296
Аз не мога да разбера следното - всички, които слагат ваксини искат да се равняваме по ЕС и да се включат най-модерните ваксини в календара (което ще стане факт от догодина). Значи, в този случай им е изгодно да сочат ЕС. Но когато стане дума за свободен избор, ЕС вече не е пример, а пример са всички бивши соц. страни, тоталитарно управлявани (с някои изключения) и диктатури от целия свят.

Никой ли не обърна внимание на материала, в който са дадени страните със задължителни ваксини? Нали не мислите, че в тези страни ваксините са задължителни, защото там епидемиологичната обстановка е най-зле?

И моля всички да се придържат към темата. Който иска да нищи въпросите с вируси, ефективност или не на ваксините да се ориентира към другата тема.

# 297
  • София
Естествено отново неудобните ми въпроси бяха оставени без отговор, както и очаквах.

Петицията ви е за отмяна на задължителните ваксини, така че всякакви въпроси относно ваксини и вируси са съвсем уместни, колкото и да се опитвате да ги игнорирате или да изгоните коментиращите инакомислещи.

Щом има държави В ЕС със задължителни ваксини, значи никъде не е казано, че ваксините могат да бъдат само препоръчителни.

И всеки нормативен акт, за да бъде действащ, трябва първо да бъде ратифициран вав всички страни членки на ЕС. Значи би следвало споменатата от вас конвенция да е подписана от всички държави в ЕС. Ако ли не, тя е просто спогодба между определени държави и не е пример за европейско законодателство.

# 298
И всеки нормативен акт, за да бъде действащ, трябва първо да бъде ратифициран вав всички страни членки на ЕС. Значи би следвало споменатата от вас конвенция да е подписана от всички държави в ЕС. Ако ли не, тя е просто спогодба между определени държави и не е пример за европейско законодателство.

Конвенцията е ратифицирана у нас - в петицията е изписано кога. От което следва, че по закон (Конституция на РБ) седи над всички закони от местното законодатеслтво. Това е достатъчно основание да се иска промяна в ЗЗ.  Peace

Дали във всички останали държави е ратифицирана и как са си решили въпроса с информираното съгласие.. може би ти ще ни осветлиш.. Simple Smile

# 299
Включвам се и в тази тема, за да споделя, че подписах петицията. Изпратих я на мои познати и им обясних за какво става въпрос. Двете ми близки, едната от които ми е приятелка, ваксинират децата си, но подкрепиха безапелационно петицията за правото на избор да поставиш ваксина или не. Някои от познатите ми едва сега се замислиха и след като им поднесох някои материали, започнаха да осъзнават, че всъщност изобщо не са били информирани от педиатрите на децата си или от личните си лекари. Просто са им поставяни ваксини без обяснение, сакош това е най-нормалното нещо на света и сякаш ТРЯБВА да се приема за такова.

В тази връзка се сещам, когато водех сина си на ваксинация при детските консултации и педиатърката задължително излизаше от кабинета, за да не гледа ваксинирането. Ваксините поставяше сестрата. А педиатърката при първата ваксина при нея каза на сестрата, че излиза, че тя нямало да слага ваксини, защото не искала да става свидетел на това, защото сърцето й не можело да понесе гледката.

Общи условия

Активация на акаунт