Вали,гърми,трещи - троянката от сексапил пращи

• 18 000
  • 578
  •   1
Отговори
# 465
Алич,ето ти една ! Дано дядо ти Коледа ти изпълни най-сексуалните желания !

# 466
Много си мила,да ти се връща тъпкано Joy
Защо всички не са толкова добронамерени и забавни??? newsm78 Да си отпускат душицата Sick

# 467
Много си мила,да ти се връща тъпкано Joy
Защо всички не са толкова добронамерени и забавни??? newsm78 Да си отпускат душицата Sick
Защото нямат такава. Mr. Green Защото са читанки и само заучават вече готови фрази.Най много да ти заприказа за бащиния и негостоприменост.Нищо повече ! Mr. Green

# 468
Добро утро !

Подавам за Бог да прости.Моят скъп и обичан дядо почина преди две години на дази дата. Sad
Като дете ме вземаше всеки четвъртък за ръка и ме водеше на пазар.Избирах си подаръчета,а после се отбивахме в някое кафе да се почерпим.Той-ракийка,а аз сок. Simple Smile Той ми накупи и всички речници по английски като започнах да го уча.Имаше по-голям мерак от мен дори.Дядо беше главен счетоводител цял живот на Сердика.След неговото пенсиониране Сердика беше закрит.А колко кашкавал и топъл гюбек носеше у дома.Тогава не го поглеждах,защото беше в промишлени количества,а сега го търся.Изнасял е много кашкавал за да дава на хората и да помага на други,които се нуждаят.
Беше си бохем.Събираше цялата улица и правеше юбилей или купон.За 50-ти рожден ден помня,че беше опънал едни големи софри насред улицата с много пиене и печено агне. Grinning
Аз му бях единствената внучка и той често казваше,че няма нищо по-мило от внучката и любовницата !  Wink
Алев ми е  братовчедка по дядова линия.Моят и нейният дядо са братя.А с нея започнахме да се опознаваме едва сега във форума.Преди не сме имали контакти.

Споменете дядо макар и виртуално.Аз днес ще отида да си купя едно кандилце и да му запаля.

Бог да го прости ! Не съм му казвала,че го обичах директно.Надявам се да го е почувствал.За него аз бях Ека,а той за мен Кът-кът. Grinning Това ни бяха названията.Аз така съм се кръстила като малка Ека,а той се казва Кънчо и така съм го наричала.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 08:38 от *Вeси*

# 469
За дядо !   cry cry
 Flowers Rose Flowers Rose

# 470
Добро утро.

Бог да го прасти дядо ти и мер на праха му.

# 471
Дядо почина всъщност на 7-ми ,но все тая.Погребваха го на Задушница - Архангел Михаил.
В неделя е Задушница.Да си спомним за своите близки с добро.  Cry
Който има възможност и да отиде на гроба да запали свешичка.Аз ще го направя у дома.  Sad

# 472
Дбро утро дами.Веси, Бог да прости дядо Кънчо.написаното от теб е точно.И аз колко кашкавал съм изяла не е истина.
Присъединявам се към теб макар и виртуално със запалена свещичка.

# 473
Алев,знаеш ли ?! Бях на погребение за първи път през живота си -  на дядо ти.Дядо държеше много на роднинството и ни накара всички да отидем.От тогава съм ходела само на едната си прабаба.Просто искам да запомня хората живи,а не в ковчег. Sad И съм с много лабилна психика,страх ме е от такива неща и са ми в съзнанието после дълги години.

# 474
Рангеловден и Задушница
Голям и “хаталия” празник се счита този ден от целия български народ “Рангеловден”. Това се дължи на поверието, че свети Архангел взема душите на хората, т.е. свети Архангел е пратеник божи при людете, за да приема душите им, когато свършва животът и да ги отвежда на небето. Затова той е изписван и в черквите като облечен в железна ризница рицар със свити зад плещите му криле и с гол прав меч. Под краката му обикновено лежи умиращ богат човек; мечът е опрян в гърдите на умиращия, а в лявата си ръка свети Рангел държи за косите душичката му: малко голо човеченце. Затова народът нарича св. Архангел още и “душовадник” или “вадодушник”.

Въпреки това, народът счита св. Архангел твърде милостив. Той, според вярването, не можел да понася жалбите и оплакванията на осиротелите. Затова, според народа, той бил глух. Според много приказки и религиозно-етични легенди той отказал да вземе душата на една болна майка с малки деца, защото децата щели да осиротеят и боледуват; отказал също да отнеме душата и на единствената рожба на една майка; отложил умирачката и на своя кумец и др. На тази негова човешка слабост Господ отговаря на приказките обикновено с притчи, с които доказва, че Бог има грижата за всяко същество на света и че свети Архангел не бива да изменя по своя воля божите наредби.

Поради всичките тия представи за св. Архангел народът го празнува :заради умирачката”, т.е. за по-леко умиране, да няма мъки на смъртния час. За тази цел колят и курбани на този ден.

Във връзка с Архангеловден е и есенната задушница. Ето как става тази задушница в Гюнелийска махала, Старозагорско:

Всяка жена замесва и опича още в петък преди Архангеловден два големи хляба, наречени “за Господа” и “за Архангел Михаил”. Изпичат се и според броя на умрелите, които се споменават, няколко малки хлебчета – “просфори”.Сутринта жената слага тия хлебове на една софра; слага при тях и съдини с ракия и вино, слага и сирене, ябълки, варено жито и др. и всичко това отнася в гробищата. Там жените прекадяват гробовете на своите близки и ги преливат с вода, донесена също от дома.След това всички се събират на определено място в гробищата и нареждат една до друга софрите си. Донесеното се нарежда по строго определен ред на софрите: откъм западната страна – виното и ракията, след това – хлябът “за Господа”, откъм изток – “хлябът за Архангел Михаил”, а отстрани по равно – “просфорите”. На всяка “просфорка” слагат по китка, една свещ, чбълка, малко грозде, сирене и жито. Всички жени стоят в един ред. След това всяка жена черпи своите съседки в реда с ракия, на което те казват “Бог да прости”. Всяка жена отлива пред себе си и по малко вода, като смята че с това пои умрелите. След това идва свещеникът, прочита молитва, благославя хляба и взема по парче от всеки хляб, а след него жените раздават помежду си всичко, каквото са донесли за ядене, казвайки: “Вземи да споменеш баща ми!” (или брат ми и пр.), а приемащата: “Бог да прости!”

Като бъде раздадено по такъв начин всияко, всички жени сядат и изяждат каквото са събрали, като се черпят с бъклиците. И след като оставят от всичко на гробовете за покойниците, жените си отиват по домовете, спокойни, че са спомнили умрелите и са ги нахранили и напоили.

С много малки изключения, задушниците се правят по един и същи начин навсякъде у нас.Трябва да се отбележи само, че на всяка задушница са напълно еднакви ястията: така на пролетните задушници преобладават млякото, яйцата, някои ранни плодове, а на есенната – всички плодове на лятото и есента. Затова на есенната задушница се носят ябълки, круши, грозде, нарове, зимни любеници, мушмули и изобщо всичко, каквото е набрано през есента. Това показва, че тия дни за умрелите имат в основата си първобитния обичай да се угостят, макар и по символичен начин, живеещите зад гроба с новите плодове на земята. И този прастар култов обичай е бил просто покрит от Архангеловден и от службата за св. Архангел.

# 475
Моята сестра е така. Тя не поиска да види бабите ми като починаха.

Веси малко странно, но и аз като теб за парви път бях на погребение на дядо - на любимия ми дядо. Но тогава бях много малка.

# 476
 HugДобро утро мацки Hug
отивам да ви прочета, че много сте писали

# 477

Бог да прости дядото на Веси

# 478
HugДобро утро мацки Hug
Нелке,нищо не си изпуснала кой знае какво.Цялата ни тема се върти около бащинията-тоест мен.  Mr. Green И разбира се читанката на госпожа Иванова. Mr. Green
еееееееее как да не съм изпуснала, такава хубава вечеря сте спретнали снощи Peace
а бе Веси, мен кога ще ме почерпиш с някой пич Cry
 Naughtyаааааааа ще взема да се разсърдя, аз че съм по-дърта-да, ама ............
отивам да правя закуска

# 479
HugДобро утро мацки Hug
Нелке,нищо не си изпуснала кой знае какво.Цялата ни тема се върти около бащинията-тоест мен.  Mr. Green И разбира се читанката на госпожа Иванова. Mr. Green
еееееееее как да не съм изпуснала, такава хубава вечеря сте спретнали снощи Peace
а бе Веси, мен кога ще ме почерпиш с някой пич Cry
 Naughtyаааааааа ще взема да се разсърдя, аз че съм по-дърта-да, ама ............
отивам да правя закуска
Нелка,нали знаеш дърта,но запазена ! За дърта е майтап Mr. Green,за запазена я вярно.На теб никога не мога да ти дам годините.Може би защото си много елегантна и имаш нежно лице. Hug
Ще те почерпя,но довечера:Петък вечер е времето за секс купони.  Mr. Green
Аз тази сутрин за първи път да направя прясна закуска - принцеси с яйце и сирене.И си ги ядох сама.Детето не ги одобри нещо.Вика ми: "Мамо,туй на мене ми не харесва."  hahaha

Да си похваля Мишлето.Реди пъзели вече за + 5.С над 60 части реди и всеки ден по няколко пъзела смила.Има много добра зрителна памет и мисля да продължавам да я развивам. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт