107 книги и филми,храна за дуШата.Нова средиземноморско италианска диета

• 31 843
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • в едно миланско село
Здарасти, Ljoli! Ама видя ли и ирландската какъв смях е, наденици, боб и прочие, което там едва ли е баш така с всичките тия неща накуп!

Ама страшното е, че типичната английска закуска (не ирландска, но предполагам че е същото) включва точно това- боб, яйца, наденици, домати- хиляди калории за старт на деня...ние с йогуртите и бриошите като бедните корейски деца  Wink

обожавам английска закуска, прибавям и препе4ена филийка към горе изреденото  Laughing
после мога да се Шматкам колкото си искам до към 2/3 следобяд, да хапна неЩо сладко и да изкарам до ве4еря. перфектно, за който като мен не си пада по обедно ядене.

Дюн, кураж!

И ние сега сме разделени с Андреа, близо 20 дена вече и се очертава да се проточи още Rolling Eyes, но нямаме драма. Не е плакал за нас нито един път, всяка вечер си говорим по телефона, разказваме си разни неща... Чувства се в сигурни ръце, забавлява се и знае, че скоро ще се върне при мама и тати, така че всичко е нормално.

а, вие сте гаджета в момента, зна4и  Rolling Eyes
да не се оборудва Андреа с голяяям подарък след тази раздяла?  Thinking

dune, прегръдки от мен.

# 331
Ами да, Миликс, понякога може просто така да се случи, че да се наложи да се разделиш с детето.
Все пак нещата не се правят от днес за утре, за да се намали стреса, а е хубаво да се започне с подготовка с разговори. Поне аз така направих. Питах Андреа дали иска да отиде при баба и дядо и му припомнях и разказвах разни забавни неща, които сме правили там. После му казах, че аз обаче няма да дойда и няма да съм там. Това отначало го объркваше (никога не се бяхме разделяли) и си замълчаваше. После обаче смели идеята и започна сам да говори за баба и дядо, но "мама не и тати не" (в смисъл, че нас няма да ни има) Simple Smile Така че той беше възприел идеята още преди да замине и не остана изненадан.
В момента аз се радвам, че е на много по-добро място, от това, което можем да му предложим ние сега. Ходи на детска, вижда се с деца, докато ние тук сме много ангажирани и много притеснени и то все с неприятни неща.

# 332
Феиам, ние по дифоулт сме си гаджета, понеже решихме да не си разваляме младините с една сватба. Laughing
За съжаление сега нямаме време и настроение за забавления, понеже се опитваме да уредим ситуацията със свекър ми, който хич не е добре. Уж щеше всичко да става все по-изпипано и все по-уредено, но ни се налага да изпитаме на гърба си това чудо, наречено "мафия на баданти от изтока", и реално погледнато точно днес пак имаме 'изненада' от страна на бадантската мафия и сме в една огромна мерда (със и без извинение).

# 333
  • в едно миланско село
Феиам, ние по дифоулт сме си гаджета, понеже решихме да не си разваляме младините с една сватба. Laughing
За съжаление сега нямаме време и настроение за забавления, понеже се опитваме да уредим ситуацията със свекър ми, който хич не е добре. Уж щеше всичко да става все по-изпипано и все по-уредено, но ни се налага да изпитаме на гърба си това чудо, наречено "мафия на баданти от изтока", и реално погледнато точно днес пак имаме 'изненада' от страна на бадантската мафия и сме в една огромна мерда (със и без извинение).

без извинение, аз нали знаеШ, 4е трудно се скандализирам  Laughing
ниЩо не знам по въпроса и не мога да съм от помоЩ, но от познати съм 4увала, 4е за баданти били много добри тези от Южна Америка  Rolling Eyes
дали да не опитате да смените мафията?  newsm78

# 334
  • la Città Eterna
dune, добре дошла и от мен  Hug Съжалявам за лошите новини, но се радвам за вас двете с Рая. Сигурна съм, че много си й липсвала. Заслужила си е подаръците. Пожелавам ви много радост и добро развитие на нещата в бъдеще!

# 335
Дюн, много положителна енергия и от мен  Peace

Гери, да е жива и здрава Боряна! Много радости на нея и на всички, които я обичате!

# 336
Ех, благодаря ви моми4ета, безценни сте, прегръЩам ви вси4ки до една Hug

Ани, пожелавам и на вас 4ас по скоро да се съберете с де4ко. Права си наистина, в такива моменти е най добре детето да е дале4 от подобни тежки и драмати4ни ситуации.. аз съЩо с това се успокоявах.

За бадантите и аз съм 4увала като Феиам, нямам ли4ен опит...нали си нямам ни свекър, ни свекърва ве4е между живите  Confused

Деси (Тцугуми) радвам се, 4е си отново сред нас, как сте, как е малката ти принцеса?

# 337
Ами след като в събота преговарях с една българка, която със Симоне за по-кратко наричаме "вещицата" Rolling Eyes, в неделя една украинка ме прегръща и ми казваше с умиление, че приличам на починалата й дъщеря и на всичко е готова, за да издържа внучетата в Украйна, а днес, когато трябваше вече да идва, се оказа, че размислила - свекър ми бил прекалено болен човек и не й се било идвало... днес се обадихме на един мъж от Перу с надеждата, че е човек намясто и няма да ги има всички тези пози и отмятания, както при жените.
Не знам, хора, ние сме в тотално отчаяние. Ако имате някакви познати за тази работа, пишете ми. Praynig

# 338
Ани, мислих, че отиват на оправяне нещата с вашата жена, а то ...
Ние след 2 години мъки с нашата ( както казва Д. борене с нея, а не живот с нея), най-после сме по-усмихнати. Но тя му се обажда  Shocked днес за да му каже, че 'баббо' е много отслабнал, защото другата жена не му дава да яде и му е счупила дентиерата с една лъжица... + си 'споделила' че вече си е намерила работа и получава дизокупационе, така че да не я мислим.
Освен това да сме знаели, че другата жена дава на свекър ми да пие ( още едно опулено човече) и затова бил толкова спокоен всъщност ... простакела.
Аз казах на Д. следващия път ( тя на мен не ми звъни и ме избягва) да ми даде телефона...
Истината е, че доста неща изскочиха на яве, откакто я няма ( месец и половина) свекър ми е не само според нас а и според лекаря и сестрата много добре гледан и няма нищо вярно в нещата, които говори, прави го защото си мисли, че посява съмнения в главата на съпруга ми и сигурно смята да си поддържа контакт с него, обаче не е познала, аз все пак съм от тоя регион и нямам никакви проблеми вече да й затворя устата.
Раздялата ни с нея струваше 2000 евро, нейната концепция за коректност включва само нейната гледна точка, което е разбираемо, стиснах зъби и прежалих парите само и само да се махне от живота ни тая стрега!
Този в-с хем изглежда лесен ( т.е има милиони жени), хем е много труден, защото явно свестните жени сред тях са малко.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 18:18 от 10cent's

# 339
Ани, защо не пуснеш тука една обява?

# 340
Ох, имам един въпрос от др. естество:)
Историята е, че трябва да нарпавя пълномощно на майка си по в-си с разни имоти в София.
Пълномощното е направено от адвоката вече, обаче аз исках да си планирам пътуването до Милано като първо им пиша с няколко въпроса. Ок, обаче адресът им в сайта на МвНр не е валиден и затова го fw към посолството, като първият в-с е може ли да се завери в консулството в Милано.
Това снощи. Днес ми е отговорила консулката в Рим , че мога да отида в посолството да го направя.
Добре, обаче аз не искам да ходя в Рим, аз искам да ходя в Милано.
Обаче ми е неудобно пак да й пиша.. някой правил ли е такива или каквито и да е пълномщни в консулството в Милано ?

# 341
Можеш да опиташ до пишеш до Министерството на външните работи в Бг.
Ето какво открих за консулските услуги
http://www.mfa.bg/bg/index.php?option=com_content&task=view& … 82&Itemid=235

# 342
  • в едно миланско село
Ох, имам един въпрос от др. естество:)
Историята е, че трябва да нарпавя пълномощно на майка си по в-си с разни имоти в София.
Пълномощното е направено от адвоката вече, обаче аз исках да си планирам пътуването до Милано като първо им пиша с няколко въпроса. Ок, обаче адресът им в сайта на МвНр не е валиден и затова го fw към посолството, като първият в-с е може ли да се завери в консулството в Милано.
Това снощи. Днес ми е отговорила консулката в Рим , че мога да отида в посолството да го направя.
Добре, обаче аз не искам да ходя в Рим, аз искам да ходя в Милано.
Обаче ми е неудобно пак да й пиша.. някой правил ли е такива или каквито и да е пълномщни в консулството в Милано ?

не съм правила ниЩо в консулството в Милано, но консулските служби би трябвало да вклЮ4ват вси4ки подобни услуги. инак не знам за какво са  newsm78

# 343
  Деси(Dune) и Деси (Tsugumi) Hug

Лени, дъщеря ми прави пълномощно в консулството преди месец.  Peace

Носиш си готовия документ, представяш твой документ за самоличност (този, който е описан в пълномощното - лична карта или паспорт). Peace
  Пълномощното струва 15 еуро, за бърза услуга, т.е. да си го вземеш след около час, ти вземат двойно.  Twisted Evil
  Обикновената услуга е следващия ден , естествено  който идва отдалече иска да си направи документите веднага и се ръси 30 еуро.  Wink

Toва му е сайта- http://www.consolatobulgaria.it/

# 344
Благодаря!
И аз си помислих, че е логично консулството да предлага пълен пакет услуги  Mr. Green, но все пак имайки предвид за кое точно консулство става дума реших да питам...
Определено светкавична услуга ще искам, консулката ми е писала 22.50 еуро на документ... няма как. Моите роднини сега се сетиха имоти да делят, след години чакане ... Confused Аз това лято 2 пъти си бях в София, те сега веднага ако не ми е проблем ( то как може да ми е проблем Rolling Eyes) да съм скокнела до консулството за заверка...

Общи условия

Активация на акаунт