145 DE: Извадихме чадъри и ушанки по немските паланки

• 31 405
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Гея, все рисуваме дявола по-черен, отколкото е. От друга страна ме е яд, че във вашия вилает читав лекар трудно се намира, който да те убеди в не тъмно черната същност на дявола.
Бързо оздравяване на дечко!

# 586
  • в сърцето на един мъж...
Маймун, аз нямам нищо против и да не го рисувам. Ама детето не ме разпознаваше тази вечер от температурата. И се оплаква, че го боли корема, повръща и е с висока температура. Ако вдигнел над 39 тогава да му давам лекарства, ама какви - не е ясно. И рецепта даже не написа. Аз си поисках лекарства, за да мога да си оправя детето. Той знае, че Алекс вдига в рамките на час 40 градуса и нагоре и следи състоянието му от както е роден. Дори не му пусна кръвна картина, за да е сигурен, че е вирус... Не знам, в ситуация на грипна епидемия, на такива проблеми, просто е безотговорно такова отношение към деца Sad

# 587
Да, затова и ме е яд и ми е безсилно.
Питам се, да не би рецептите да са им под брой, та толкова трудно дават понякога сироп против кашлица и свалящи температурата медикаменти.
Под дявола на стената свинския грип имах предвид.
Как е дребосъчето? Поне малко спадна ли температурата?

# 588
Ами в момента е парцал Sad Но поне не е 40 градуса температурата. Добре, че имам запаси от БГ и дадох четвърт аналгин, за да я сваля. Не помага нито свещички, нито сироп. Сега поне се успокои и не бълнува. Не знам, много страшно ми беше, всеки път малкия ме изненадва с по нещо - преди температурни гърчове, сега бълнуване... Дано всичко е наред и да е само вирус наистина Praynig

# 589
Гея, всичко се оправя по-бързо, отколкото майчината свита душа предполага. И въпреки това, нека да е лека и спокойна нощта ви!

# 590
Мамун, сигурно си права, ама нали знаеш, в тези условия сега, не искам и да си помислям какво може да се случи ако са небрежни... Това ми е слънцето в живота, чакала съм го 5 изстрадани години и ми е много много трудно да приема такова отношение... Просто ми е криво и терсене... Сега се държа, ама вероятно като мине кризата ще рухна Embarassed
Благодаря ти за вниманието! Hug

# 591
Много ми е странно и на мен тук, откакто сме дошли, на децата не им е вземано кръв нито веднъж. Нито профилактично, нито като са били болни. Единствено когато влязохме с голямата в болница й взеха, но какво изследваха така и не разбрах.

# 592
На Милена никога не са й правили кр. картина. Никога. Но с рецепти са много щедри, винаги ме питат имам ли още Нурофен, капки за носа, Проспан.

Гея, как е Алекс днес?

# 593
Татяна, а да си случайно приват Sunglasses
Алекс е по-добре. След пика снощи, сега няма температура в момента. Още кашля и говори носово, но започна да си иска храна и да иска да ходи на градина Grinning
А за изследванията мен много ме е яд, защото трябваше на Мила да й пуснат кръвна картина, за да преценят има ли смисъл от желязо да се дава или не, а се правиха на луди и не искаха. Трябваше да натоварвам двумесечно бебе с такова нещо, само защото тук се давало профилактично Shocked на недоносени деца... Не ми се коментира, че ако почна, ще искам да стрелям...

# 594
Случайно да  Laughing Но ето, въпреки това не са правили кр. картина на Милена. Няма и за какво.

# 595
Абе не е така, правят се контроли, ама те тук имат особено мнение по въпроса педиатрите. В неонатологията ги изправят на крака, спасяват ги, а после педиатрите се учат как да отберат най-здравата каста, че да не се налага здравните каси да плащат за заболяванията Crossing Arms

# 596
Е стига бе, не е така. Това че вашият педиатър не читав, не прави цялата гилдия такава. Защо не го сменяш?

# 597
  • Germany
И аз съм забелязала, че тук педиатрите го дават по-леко и по-лежерно, някой път прекалено, но пък имам и от БГ - там пък прекалено се престарават с рецептите Wink и ако някой педиатър не изписва АБ с лека ръка и е заклеймен, че "не разбира  нищо"  Confused Май истината е някъде посредата - както винаги златната среда  Peace

Гейски, как сте днес в къщи? Защо наистина не го смениш тоя лекар, защо се мъчиш толкова години с него?  newsm78

# 598
  • Варна
Гея,ако нещо те притеснява мисля,че по-добре да отидеш в някоя клиника и там 100% ще му пуснат изследвания.
И честно,вече ти се чудя какво още правиш при тоя ваш детски лекар. newsm78 newsm78ама ти си знаеш
И нашата доки,винаги ме пита дали си имаме лекарства,а дори като й кажа,че ще пътуваме отпуска за Бг,ми е
изписвала и за всеки случай.
Имаме ли някакави притеснения,пуска и кръвни изследвания.

# 599
Ами опитах се да го сменя - около нас всичките са претрупани и имат повече пациенти и не приемат. Аз как да го сменя, като не ни искат. Да не говорим, че този тук го имат едва ли не за бога на квартала Sad
Аз нямам нищо против да не ни предписват АБ, нека да има обаче и опция за избор. Все пак ако детето страда, то трябва да се обръща повече внимание.
А за педиатрите тук - имам доста сериозни наблюдения и съм повече от сигурна, че се действа по един и същи начин, без значение дали е моя или е друг. Да не говорим, че и от спешния център не съм доволна. Алекс сме го водили след температурен гърч и 40 градуса в една от най-добрите и реномирани болници тук, заключението на доктора там беше - той раздава целувки на сестрите, значи е фит. Е, аз да го чакам да умре ли, за да не е???
Не е само до моя педиатър, просто не ми се спори на тая тема. Винаги има две страни монетата, но поне в БГ можеш да си платиш и да ти помогнат, а тук и това не може да направиш...
Децита, по-добре е. Щом си поиска пържени картофи за закуска Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт